Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Romas pāvests Francisks un pavadošie žurnālisti ceļā uz Filipīnām. Galvaspilsētā Manilā uz 18.janvārī sarīkoto misi pulcējās aptuveni seši miljoni, padarot to par vienu no visu laiku plašākajiem brīvdabas dievkalpojumiem.

Nedēļas notikumi pasaulē

Saasinoties karadarbībai Austrumukrainā, teroristi mēģina īstenot «izdedzinātās zemes» politiku – nolīdzināt no zemes stratēģiski svarīgo Doņeckas lidostu, apšaudes nerimst arī pilsētas centrā un Luganskā, katru dienu nesot civiliedzīvotāju upurus. Pāris dienu laikā Dņepropetrovskas slimnīcās nogādāti 93 ievainotie, kas ir lielākais skaits kopš pērnā augusta, kad Krievijas karavīri ukraiņus ielenca pie Ilovaiskas. Ukrainas prezidents izsludinājis jaunu iesaukumu armijā.

Par spīti ES augstās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni samiernieciskajiem ierosinājumiem, ES neatcels ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, jo vardarbība Ukrainā ir saasinājusies. Mogerīni sanāksmes priekšvakarā dalībvalstīm izsūtīja konfidenciālu dokumentu, kurā ministri tika aicināti apsvērt «iespējamos elementus selektīvai un pakāpeniskai» attiecību atjaunošanai ar Maskavu.

Lai arī terorisma draudu dēļ Vācijas policija aizliegusi neoficiālajai antiislamizācijas kustībai Patriotiskie eiropieši pret Rietumu islamizāciju (PEGIDA) rīkot iknedēļas akciju Drēzdenē, aktīvisti demonstrācijas netaisās pārtraukt. Kustības iedvesmotājs Lucs Bahmans paziņoja, ka kustība nav pret ārzemniekiem vai islāmu, bet gan pret islamizāciju. Kustības līderi distancējās no rasistiskiem saukļiem, kas bijuši redzami iepriekšējās demonstrācijās, kā arī neonacistiem, kas piedalījušies gājienos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu