Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Gandrīz divreiz dārgāk no 1.februāra būs jāmaksā par braukšanas biļeti
Rīgas sabiedriskajā transportā – jaunā pilnās biļetes cena būs 1,15 eiro. Cenas celsies arī mikroautobusos un Rīgas domes apsaimniekotajās autostāvvietās. Rīgas mērs vienlaikus saglabājis braukšanas atlaides visiem, kam tās bija jau tagad, vainojot valdību, ka tā ir īstā vaininiece pašvaldības nedienās ar budžeta «caurumiem».

Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas lietā aizdomās turētā statuss piemērots kopumā trim personām – arī arhitektam Andrim Kalinkam, kurš ir Zolitūdē sabrukušā lielveikala projekta autors. Atšķirībā no Ivara Sergeta un Andra Gulbja viņam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts. Arhitektu birojam SIA Kubs ir uzlikts mantas arests.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatbalsta valdības partneru nostāju, ka Valsts prezidents būtu jāievēl atklātā balsojumā, līdz ar to šādus Satversmes grozījumus koalīcija nerosinās. Tomēr gan ZZS, kas par savu kandidātu uzskata Andri Bērziņu, gan Vienotības un Nacionālās apvienības biedri vēlētos, lai valdības partneri spētu vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam. Latvijas Reģionu apvienība Saeimā ierosināja grozīt Satversmi, lai prezidents tiktu ievēlēts atklāti. Tomēr Saeima to noraidīja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu