Vasaras garšu meklējumi • IR.lv

Vasaras garšu meklējumi

5
Raidījumu Ar gardu muti vada pavārs, mūziķis, metālmākslinieks un motobraucējs Ints Bekers

Kazas biezpiens un citas mūsdienu Latvijas īpatnības divos jaunos kulinārijas TV raidījumos

TV3 sācis rādīt divus ļoti atšķirīgus vasaras sezonai veltītus kulinārus raidījumus. Ar gardu muti piedāvā praktiskus padomus un receptes grilēšanai, kūpināšanai un žāvēšanai, savukārt otrs raidījums meklē Mūsdienu Latvijas garšu deviņos restorānos pa visu valsti.

Pirmo vada Ints Bekers, kas ir ne tikai pavārs, bet arī mūziķis, metālmākslinieks un motobraucējs. Viņš ar prieku un pārliecību rosījās gar vairākiem griliem un pirmajā raidījumā piedāvāja skatītājiem alū un sojas mērcē marinētu cūkgaļu, grilētus dārzeņus un persikus ar karameļu- alus mērci. Un vēl desas, ar kurām nekas sevišķs netika darīts, bet tās laikam lika cept raidījuma sponsori. Priecēja vienkāršais un uzskatāmais veids, kādā Ints apstrādāja produktus, kā arī paštaisītās mērces un marinādes. Ir labi lieku reizi parādīt, cik vienkārši ir pašam iemarinēt gaļu, nevis visu pirkt veikalā gatavu.

Ints neskopojas ar padomiem, kas grilēšanas sezonā labi noderēs, piemēram, – kādu gaļas gabalu izvēlēties; kā sakapāt ķiplokus, nenogriežot pirkstus; cik ilgi marinēt; ka marinādē izmantotais alkohols cepot iztvaiko, tāpēc šādu gaļu var dot arī bērniem. Gaļas marināde pēcāk tiek lietota kā mērce, to turpat uz grila uzvārot, «līdz uzmet burbuli». Tas vajadzīgs ne tikai labai garšai, bet arī lai nogalinātu baktērijas, kas marinādē nonākušas pēc saskarsmes ar jēlu gaļu, – šis skaidrojums raidījumā izpalika, bet to vērts atgādināt, jo nepietiekami termiski apstrādātas gaļas izraisītas infekcijas Latvijā joprojām ir problēma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu