Bijušā Trampa vēlēšanu kampaņas vadītāja firma no Janukoviča partijas saņēmusi 17 miljonus • IR.lv

Bijušā Trampa vēlēšanu kampaņas vadītāja firma no Janukoviča partijas saņēmusi 17 miljonus

18
ASV prezidents Donalds Tramps (no kreisās) un kampaņas vadītājs Pols Manaforts kopā ar Trampa meitu Ivanku uzstājas Klīvlendā. Foto: Reuters/LETA

Nauda no Ukrainas Reģionu partijas saņemta no 2012. līdz 2014.gadam

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā vēlēšanu kampaņas vadītāja Pola Manaforta konsultāciju firma divu gadu laikā saņēmusi 17,1 miljonu ASV dolāru no toreizējā Ukrainas promaskaviskā eksprezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas, ziņo laikraksts “The Washington Post”.

Tas vēsta, ka par to liecina dokumenti, kas iesniegti ASV Tieslietu ministrijā. Nauda no Ukrainas Reģionu partijas saņemta no 2012. līdz 2014.gadam.

Dokumentos teikts, ka to pakalpojumu vidū, par ko saņemta samaksa, bijuši “centieni ietekmēt ASV politiku Ukrainas jautājumā”.

Manaforts Trampa kampaņas vadību bija spiests pamest pērnā gada augustā, nākot gaismā faktiem par viņa sadarbību ar Janukoviču.

Pret Manafortu un bijušo Trampa padomnieku nacionālās drošības jautājumos Maiklu Flinnu ir vērsta ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā.

 

Komentāri (18)

LoveLove 28.06.2017. 10.47

Pat, ja ticētu Trampam, ka priekšvēlēšanu kampaņas kontekstā viņš nav bijis saistīts ar Krievijas valdības pāstāvjiem, tomēr viņa sadarbības partneri šajā ziņā izgaismojas tik ļoti, ka met garu ēnu pār Trampu.

+4
-1
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 28.06.2017. 09.32

vai beidzot nepietiks pierādījumu trampa impīčmentam?

+3
-2
Atbildēt

1

    basta > 28.06.2017. 09.45

    to Ebenemezers

    Vai tiešām domā, ka Republikāņu partija lasa “The Washington Post”, NYT un skatās CNN (Clinton News Network)? Lai atbrīvotos no Trampa kunga, kremlim ar Demokrātu partijas balsīm vien nepietiks.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu