Albānijas valdošā sociālistu partija uzvar parlamenta vēlēšanās • IR.lv

Albānijas valdošā sociālistu partija uzvar parlamenta vēlēšanās

6
Albānijas sociālistu partijas pārstāvis un premjerministrs Edijs Rama balso vēlēšanās. Foto: Reuters/LETA

Otrajā vietā vēlēšanās palika opozīcijas Demokrātiskā partija

Parlamenta vēlēšanās Albānijā uzvarējusi valdošā Sociālistiskā partija, ziņo Dw.de. Sociālisti ar savu premjerministru Ediju Ramu priekšgalā varētu iegūt vairākumu parlamentā – 71 mandātu no 140, liecina neoficiāla informācija.

Vēlēšanās otrajā vietā palikusi opozīcijas Demokrātiskā partija, kas pārspējusi līdzšinējo sociālistu koalīcijas partneri – “Sociālistisko kustību par integrāciju”. Vēlēšanu oficiālie rezultāti tiks publiskoti pirmdien.

Vēlēšanu aktivitāte bijusi zema – tajās piedalījušies tikai 45% balstiesīgo, par spīti tam, ka vēlēšanu iecirkņi tika slēgti vēlāk nekā paredzēts. 2013.gada vēlēšanās arī valstī bija zema aktivitāte – 54% vēlētāju izdarīja savu izvēli.

Albānijas vēlēšanās uzvarējušās sociālistu un demokrātu partijas ir paziņojušas par savu vēlmi panākt valsts iestāšanos Eiropas Savienībā. Albānija kopš 2014. gada ir ES kandidātvalsts.

Albānija ir viena no nabadzīgākajām Eiropas valstīm. Iedzīvotāju vidējie ienākumi mēnesī sastāda ap 340 eiro. Valstī dzīvo 2,9 miljoni iedzīvotāju, vēl 1,2 miljoni albāņu dzīvo ārpus savas valsts.

 

Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu