Ziedoņa muzejs "Dzirnakmeņi" šonedēļ ar īpašu programmu atklās savu vasaras sezonu • IR.lv

Ziedoņa muzejs “Dzirnakmeņi” šonedēļ ar īpašu programmu atklās savu vasaras sezonu

23
Imanta Ziedoņa vasaras māja "Dzirnakmeņi". Foto Ieva Lūka, LETA

Visas dienas garumā apbalvojuma “Laiks Ziedonim 2017” nominantu un laureātu stāsti

Imanta Ziedoņa muzejs “Dzirnakmeņi” Murjāņos 10.jūnijā atklās savu vasaras sezonu, rīkojot dažādus pasākumus muzejā un cituviet Latvijā, raksta aģentūra LETA. 

Sestdien, 10.jūnijā no plkst.11.30 muzeja apmeklētāji visas dienas garumā varēs klausīties apbalvojuma “Laiks Ziedonim 2017” nominantu un laureātu stāstus. Starp viņiem būs nominācijas “Bizes” laureāte Laima Liepiņa, “Rabarbers” nominants Kristaps Kravalis, “Zemi es mācos” nominants Vadims Geža un “Taureņu uzbrukums” nominants Dainis Edgars Ruņģis. 

Pirmā oficiālā muzeja vasaras sezonas darba diena būs 14.jūnijs, kad apmeklētāji varēs aplūkot īpaši sagatavotu muzeja programmu, kas ļaus radošā veidā labāk iepazīt muzeju, Ziedoni un arīdzan izzināt pašiem sevi. Savukārt muzeja vasaras sezonas atklāšanas svētku noslēgumā 17.jūnijā un 18.jūnijā ir paredzēts laivu brauciens Bauskā, Ziedoņa muzeja un fonda “1836” rīkoto “Leišmalītes gājienu” laikā. 

Papildus muzeja ikdienai visas vasaras garumā norisināsies arī dažādi pasākumi, tostarp senioru dienas un ģimenes diena. Tāpat no kā jūlija beigām, katru piektdienas vakaru muzejs piedāvās brīvdabas kino vakarus latviešu kino cienītājiem. Muzeja mērķi ir veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt Ziedoni, sevi un pasauli.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu