Latvijas Nacionālajā operā pirmizrāde jauniestudējumam "Tanheizers" • IR.lv

Latvijas Nacionālajā operā pirmizrāde jauniestudējumam “Tanheizers”

24
Skats no izrādes. Foto Agnese Zeltiņa

Operas veido somu režisors Vilpu Kiljunens, muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Titullomu interpretēs Korbijs Velčs un Andris Ludvigs

Latvijas Nacionālās operā (LNO) otrdien, 23.maijā plkst.18 notiks jauniestudējuma “Tanheizers” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA. Izrādi “Tanheizers” veido režisors Vilpu Kiljunens, muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, diriģents Andris Veismanis, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Kimmo Viskari, gaismu mākslinieks Antons Kulagins, kā arī horeogrāfe Elita Bukovska. 

Titullomu interpretēs Korbijs Velčs un Andris Ludvigs, bet Elizabeti atveidos Liene Kinča un Vida Miknevičute. Venus lomu atveidos Martina Dike un Julianna Bavarska, bet Volframa lomā uz skatuves kāps Valdis Jansons un Rihards Mačanovskis. Savukārt Hermani interpretēs Timo Rīhonens un Krišjānis Norvelis. 

“Tanheizera” pasaules pirmizrāde notika 1845.gadā Drēzdenes galma teātrī. Līdz 1875.gadam komponists šo darbu vairākas reizes ir būtiski pārveidojis. Latvijas Nacionālajā operā pirmais tās iestudējums notika jau pirmajā trupas pastāvēšanas sezonā 1919.gadā.

Vairāk informācijas operas mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu