Nacionālajā teātrī būs pirmizrāde joku lugai "Trīne" • IR.lv

Nacionālajā teātrī būs pirmizrāde joku lugai “Trīne”

33
Izrādes publicitātes attēls

Režisors Elmārs Seņkovs. Titullomā Dita Lūriņa vai Marija Bērziņa

Nacionālajā teātrī (NT) no 12.maija būs skatāma režisora Emāra Seņkova izrāde ģimenei “Trīne”, raksta aģentūra LETA. Izrāde “Trīne”, patiesībā, ir tie paši Rūdolfa Blaumaņa “Trīnes grēki”. Tā ir joku luga, kas sarakstīta 1896.gadā un pirmo reizi publicēta 1897.gadā, tātad, tieši pirms 120.gadiem.

 “Trīnes” veidotāji izrādei ir izvēlējušies gleznotāja Romāna Sutas krāsu gammu. Tā izraudzīta tādēļ, ka vēlā pavasarī un vasaras sākumā Latvijas dabā nevalda ierastie pasteļtoņi, bet gan dzeltenas pienenes, violetas dzegužkurpītes, baltas ievas, sarkanas magones, lillā ceriņi. “Trīne” ir viens no spilgtākajiem latviešu dramaturģijas tēliem, kas iezīmē ne tikai savu kāri precēties, bet pirmām kārtām ar savu veiklību un viltību. Ne velti Trīnes lomā vienmēr bijušas labākās teātru aktrises ar lielisku humora izjūtu.

Lomās piedalās Maija Doveika, Agnese Cīrule, Inga Misāne – Grasberga, Liene Sebre, Ainārs Ančevskis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Arturs Krūzkops, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Uldis Siliņš, Jurģis Spulenieks, Jānis Vimba, Igors Šelegovskis un Romāns Bargais. Izrādes mākslinieks ir Reinis Suhanovs, kuram asistē Evija Pintāne. Grimma mākslinieces ir Ivanda Šmite un Līva Drešere. Mūziku komponējis Jēkabs Nīmanis, savukārt izrādes horeogrāfe ir Agate Bankava. Gaismu mākslinieks ir Oskars Pauliņš.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu