Nacionālais simfoniskais orķestris svētkos atskaņos Riharda Dubras oratoriju "Marija" • IR.lv

Nacionālais simfoniskais orķestris svētkos atskaņos Riharda Dubras oratoriju “Marija”

27
Koncerta publicitātes attēls

4. maijā koncerts Latgales vēstniecībā “Gors”, 5. maijā – Rīgā, Lielajā ģildē

Latgales vēstniecībā “Gors” 4.maijā plkst.19 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) atskaņos komponista Rihards Dubra oratoriju “Marija”. Skaņdarbs sarakstīts tradicionālām dziedātājām, jauktam korim, ērģelēm un orķestrim, raksta aģentūra LETA. Partitūras anotācijā autors raksta, ka oratorijas teksts veidots no katoļu lūgšanu grāmatas dziesmu tekstiem, kas veltīti Dievmātei, kuras tēls, viņaprāt, nesaraujami saistīts ar Latgali un arī visu Latviju – Māras zemi. Oratorijas teksts būvēts četrās daļās – “Lūgšana”, “Dzimšana”, “Ciešanas” un “Cerība”. Oratorijas vēstījums, risinot Dievmātes dzīvesstāstu, ir apliecinošs, un gaismu sniedzošs. 

Atskaņojumā piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Etnomuzikoloģijas klases studentes un absolventes Zanes Šmites vadībā, Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, ērģelniece Kristīne Adamaite un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents būs Māris Sirmais. 

Koncertā skanēs arī Filipa Glāsa Septītā simfoniju, kuras pavārds ir – “Tolteku”. Simfonijas pamatā ir komponista interese par tolteku kultūru, kas aptuveni 10. – 11.gadsimtā tika piekopta tagadējās Meksikas teritorijā. 

Ieeja koncertā ar Saeimas ielūgumiem. 

Ar šo pašu koncertprogrammu LNSO uzstāsies arī 5.maijā Rīgā, Lielajā ģildē plkst.19. Stundu pirms koncerta Lielajā ģildē interesenti Oresta Silabrieža vadībā varēs iepazīt vakara programmā iekļautos skaņdarbus un to autorus.

Biļetes uz Rīgas koncertu nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu