Strīķe sniegusi paskaidrojumus par it kā notikušu kukuļošanu KNAB • IR.lv

Strīķe sniegusi paskaidrojumus par it kā notikušu kukuļošanu KNAB

24
Juta Strīķe. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Strīķe neizslēdz, ka personas vēršanās KNAB varētu būt saistīta ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos.

Jaunās konservatīvās partijas Rīgas mēra amata kandidāte, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe šodien izsaukta uz savu bijušo darbavietu, lai sniegtu paskaidrojumus par it kā notikušu kukuļošanu KNAB, ziņo LETA.

Strīķe aģentūrai LETA apliecinājusi, ka KNAB viņu bija izsaucis, lai sniegtu paskaidrojumus saistībā ar kādu birojā ierosinātu resorisko pārbaudi.

Strīķei zināms, ka pārbaude ir ierosināta pamatojoties uz kādas personas iesnieguma par to, ka kāds KNAB darbinieks it kā ir prasījis no šīs personas kukuli un tas bijis zināms Strīķei. Strīķe apgalvoja, ka viņa šo cilvēku personīgi nepazīst. Tāpat Strīķei zināms, ka viņas izsaukšana notikusi pamatojoties uz Ģenerālprokuratūras norādījumiem.

Arī KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apstiprinājusi, ka resoriskā pārbaude tiek veikta saistībā ar fiziskas personas iesniegumu par iespējamu biroja amatpersonas prettiesisku rīcību un Strīķe tika izsaukta paskaidrojuma sniegšanai. Citus komentārus birojs nesniedz.

Respektējot konkrētās KNAB izmeklētājas darbu, Strīķe tomēr uzskata, ka šādas pārbaudes veikšana ir valsts līdzekļu izšķērdēšana, jo par šādu kukuli viņai nekas nav zināms. “Tā vietā lai pārbaudītu, piemēram, Rīgas domes miljoniem eiro vērtos līgumus un citus nopietnus noziegumus kādēļ radīts KNAB, tiek veiktas murgainas pārbaudes. Diemžēl šobrīd tas ir kļuvis par KNAB un Ģenerālprokuratūras ikdienu,” uzsvēra Strīķe.

Bijusī KNAB korupcijas apkarošanas bloka vadītāja neizslēdza, ka personas vēršanās KNAB varētu būt saistīta ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos, turklāt KNAB viņa nestrādā jau aptuveni gadu.

Bijusī KNAB amatpersona atgādināja, ka arī citas izmeklēšanas iestādes saskaņā ar Ģenerālprokuratūras norādījumiem ir tikušas iesaistītas dažādās viņasprāt bezjēdzīgās pārbaudēs un kriminālprocesos, kuros viņai bijuši jāsniedz paskaidrojumi.

Jau ziņots, ka pērn Drošības policija pēc gandrīz pusgadu ilgas pārbaudes nolēma nesākt kriminālprocesu par bijušā KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša un Strīķes intervijās paustajiem izteikumiem, kuros kritizēta toreizējā KNAB vadība, Ģenerālprokuratūra un politiķi.

Savukārt Valsts policija sāka un vēlāk izbeidza kriminālprocesu saistībā ar Latvijas televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” eksperimentu par Triju Zvaigžņu ordeņu piešķiršanas kārtību. Lieta bija sākta pret LTV žurnālisti, kuras sarunas tika noklausītas. Lietā tika pratināta arī Strīķe. Viņai pašai nezinot žurnālisti bija vaicājuši deputātiem par vai Strīķei pienākas ordenis.

 

Komentāri (24)

west 28.04.2017. 20.20

Stŗīķe ir vienīgā, kura spēj nopietni pamaitāt jau sarunātos rezultātus.

Brošas un visi citi ir paredzēti latviešu balsu šķelšanai Rīgā. Ja partijnieki tiesām gribētu gāzt Maskavas varu, tad izvirzītu vienotu kandidātu. Bet negrib, vai nevar.

Latvijas valsts galvaspilsētu(!) jau ilgu laiku kontrolē moskaļi. Ko vēl tālāk – visu valsti ? Mostieties beidzot – auni !

+10
-5
Atbildēt

7

    basta > west 28.04.2017. 21.58

    to west

    Kādu “vienotu kandidātu”? Bijušo SC koalīcijas partneri, Ķirsi, vai LC mūdzi, Bordānu(same shit)? Abi nekavējoties pievienosies Ušmerikam.

    Daži fakti par Aņku Potapovu”:

    http://nra.lv/latvija/181423-potapovu-gimene-maskava-dzivojusi-pie-varas-elites.htm

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > west 29.04.2017. 23.43

    Tātad Broka ir slikta,jo bērnības draudzene apprecēja Ušakovu,bet Strīķe laba,jo par viņu raksta tikai NRA…argumentācija kā mūra māja.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    basta > west 30.04.2017. 20.37

    to lno

    Ja čekas mūdžu, ZRP un LC, pastrādātās nelietības, neko nav mācījušas, tad var jau pasapņot, kā rīdziniekus drāztu Ķirsis vai Bordāns. Demences skārtiem čekas ziņotājiem atgādinu, ka Ķirsis jau bija koalīcijā ar SC, tāpēc ko jaunu no tā censoņa gaidīt būtu lieki.

    Es savu roku pie latviešu valsts iznīcināšanas nepielikšu. Ja nebūtu NA, balsotu par ZZS, ja paliktu tikai Vienotība, SC un JKP, tāpat, kā padumjos laikos vēlēšanas boikotētu.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > west 01.05.2017. 12.24

    Ja es būtu čekists,lai dabūtu atpakaļ bijušās aizmukušās republikas,man pirmkārt vajadzētu radīt vilšanos jaunajā neatkarības būšanā,tātad man vajadzētu čekistu kontrolētu partiju,kura ar skaļiem rietumnieciskiem saukļiem uz lūpām īstenībā nodarbotos ar sabotāžu un gremdēšanu,lai cilvēkiem sagribētos atpakaļ,un viņi paši nobalsotu par atklātām kremļa partijām.Kura mums vārdos ir pati rietumnieciskākā partija?…No otras puses,var jau būt,ka Latvijā čekistu nemaz nav…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > west 30.04.2017. 14.52

    Ēriks. Manuprāt nav nekādas bērnības draudzenes, to pīli palaida Dzintars.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > west 30.04.2017. 20.14

    basta. Kādu “vienotu kandidātu”? Bijušo SC koalīcijas partneri, Ķirsi, vai LC mūdzi, Bordānu(same shit)?

    ________________________

    Nu tad jau, lai tikai Ušakovs valda tālāk, ja iepriekšējās vēlēšanas neko nav mācījušas. Kas esi provokātors vai idiots?:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    west > west 29.04.2017. 12.34

    nra ir vienīgais informācijas avots Latvijā. Ļoti, ļoti,neatkarīgā avīze.

    Kopš kura laika bērni atbild par savu vecāku grēkiem, ja tādi vispār ir bijuši ?

    Stāstiņu par Potapovu viņas apbižotie un patrenkatie zelē jau gadiem, jo nekā cita, izņemot uzvārdu, nav.

    Ko tu piedāvā ? Atstāt Rīgā visu, kā ir ? Nemaz nebrīnīšos.

    p.s.

    Aizmirsi par zatlera pidariem atkal uzrakstīt. Līmenis laikam krīt.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

lno 29.04.2017. 13.35

Un šeit Vienotības ieguldījums nacionālas valsts stiprināšanā http://nra.lv/latvija/45134-kritize-parakstu-vaksanu-par-izglitibu-tikai-latviesu-valoda.htm

+4
0
Atbildēt

0

DD1 30.04.2017. 15.49

Kam kalpo KNAB un Ģenerālprokuratūra? Kā minumums šāda pārbaude ir valsts līdzekļu izšķērdēšana, bet saskatāma arī vāja cerība neitralizēt Strīķi un veiksmes gadījumā neļaut tai kandidēt uz Rīgas Domi, jo viņa ir vienīgā no kā Ušakovs baidās.

+4
-1
Atbildēt

1

    basta > DD1 30.04.2017. 16.35

    NKVDešņiku pēcteči dikti viens no otra baidās, jo zin, uz kādām zvērībām ir gatavi paši.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu