Liepājas teātrī jauna izrāde - Mureja Šizgala lugas "LUV" iestudējums • IR.lv

Liepājas teātrī jauna izrāde – Mureja Šizgala lugas “LUV” iestudējums

22
Skats no izrādes. Foto Ziedonis Safronovs

Izrādē piedalās aktieri Inese Kučinska, Leons Leščinskis un Ēriks Vilsons. Režisors Dmitrijs Petrenko 

Liepājas teātrī debitējis režisors Dmitrijs Petrenko, kurš skatītājiem piedāvā amerikāņu dramaturga Mureja Šizgala lugas “LUV” iestudējumu, raksta aģentūra LETA. Pirmizrāde Liepājā notika 22.aprīlī.

Luga “LUV” tiek raksturota kā “pamelna un nedaudz absurda komēdija”, kurai režisors devis žanrisko apzīmējumu – “smieklīgs stāsts par izmisumu”. Lugas nosaukumā ir vārdu spēle ar angļu valodas vārdu “love”, kas tulkojumā nozīmē “mīlestība”. Luga sarakstīta 1964.gadā. Ar to Šizgals debitēja Brodvejā un tika nominēts “Tony” balvai kategorijās “Labākais lugas autors” un “Labākā luga”. Autors, kurš 2016.gada novembrī nosvinējis savu 90.dzimšanas dienu, devis atļauju lugas iestudējumam Liepājā. 

Luga ir stāsts par trim cilvēkiem, kuru ceļi krustojas visai savdabīgā brīdī, kad viens no viņiem cenšas izdarīt pašnāvību, nolecot no tilta. Izrādes gaitā visi trīs veido savdabīgu un nožēlojamu mīlas trijstūri un par spīti savām nelaimēm kļūs arvien smieklīgāki un smieklīgāki. “Man liekas, ka šie trīs cilvēki un viņu attiecības ir ļoti precīza metafora laikam, kurā dzīvojam. Mēs baidāmies pieņemt sevi, bet ļoti vēlamies, lai mūs pieņem citi. Viņi visi meklē glābēju otrā cilvēkā, nevis cenšas izglābties paši, tāpēc arī kļūst tik smieklīgi,” pariestudējumu pastāstīja Petrenko. 

Izrādē piedalās aktieri Inese Kučinska, Leons Leščinskis un Ēriks Vilsons.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu