Piektdien Rīgā, "Swedbank" centrālajā ēkā noritēs pasākums "Satiec savu meistaru! • IR.lv

Piektdien Rīgā, “Swedbank” centrālajā ēkā noritēs pasākums “Satiec savu meistaru!

27
Publicitātes attēls

Amatnieki rādīs dažādas prasmes, plaša koncertprogramma

Piektdien, 1.aprīlī, Rīgā, “Swedbank” centrālajā ēkā un tās teritorijā, noritēs pasākums “Satiec savu meistaru! 2017”, kurā varēs izzināt dažādus Latvijas tradicionālo un mūsdienīgo meistaru amata noslēpumus, raksta aģentūra LETA.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar leļļu šūšanu un koka kuģīšu laišanu Daugavā, adījumu tapšanas ceļu no vilnas ieguves līdz latvisko rakstu ieadīšanai košos apģērbos, būs arī iespēja vērot retas prasmes – no frivolitē vai knipelēšanas mākslas līdz pērļotu mauču un zedeņu žogu tapšanai. 

Lielus un mazus pasākuma apmeklētājus iepriecinās plaša koncertprogramma, ko piedāvās grupas “Auļi”, “Iļģi”, “Suitu vīri” u.c. Būs iespēja iet latviešu rotaļās un spēlēs kopā ar Ilgu Reiznieci, kā arī tirdziņā iegādāties mājražotāju un amatnieku labumus. 

Pasākumi būs bez maksas. 

Vairāk informācijas mājas lapā

“Satiec savu meistaru!” pasākums norisināsies 19 valstīs starptautiskā projekta “Eiropas amatu prasmju dienas” īstenošanas laikā. Projekta mērķis ir sekmēt nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu. To rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Pasākums “Satiec savu meistaru! 2017” šogad notiks 167 vietās Latvijā.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu