ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss pērn divreiz ticies ar Krievijas vēstnieku • IR.lv

ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss pērn divreiz ticies ar Krievijas vēstnieku

66
ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss. Foto: MICHAEL REYNOLDS, EPA

Sešonss paziņojis, ka norobežosies no jebkādas izmeklēšanas par Trampa vēlēšanu kampaņas kontaktiem ar Krieviju un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Baltais nams ceturtdien apstiprināja laikraksta “Washington Post” ziņoto, ka ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss pērn divreiz ticies ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku, bet uzsvēra, ka šajos kontaktos nav bijis nekā neatbilstoša. Sešonss par šīm sarunām neko neminēja savas apstiprināšanas procedūras laikā, kad viņam tika uzdots jautājums, vai kādiem ar kampaņu saistītiem cilvēkiem bijuši kontakti ar Krievijas pārstāvjiem.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien apsūdzēja Demokrātu partijas politiķus “raganu medībās”, šādi raksturojot viņu kritiku par ASV ģenerālprokurora Džefa Sešonsa noklusēto informāciju par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku, ziņo LETA.

Sešonss pirms tam ceturtdien paziņoja, ka viņš norobežosies no jebkādas izmeklēšanas par Trampa vēlēšanu kampaņas kontaktiem ar Krieviju un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās. Sešonss tomēr nepakļāvās ietekmīgu demokrātu kongresmeņu prasībai atkāpties no amata tāpēc, ka viņš Kongresam noklusējis informāciju par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku, kas pērn divreiz notikušas ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā. 

Tramps savā paziņojumā ceturtdienas vakarā nosauca Sešonsu par “godīgu vīru”, kurš nav izdarījis neko sliktu. Prezidents sacīja, ka Sešonss “būtu varējis precīzāk formulēt savu atbildi, bet ir skaidrs, ka tas nebija tīšām”. Tramps teica, ka demokrāti mēģina glābt savu reputāciju pēc zaudējuma vēlēšanās, kurās viņiem tika prognozēta uzvara, sola vairāk, nekā spēj veikt, un ir zaudējuši realitātes uztveri. 

Tramps sacīja, ka īstais stāsts ir par slepenas vai cita veida informācijas “nelikumīgām noplūdēm”. “Tās ir pilnīgas raganu medības!” secināja Tramps. 

Komentāri (66)

puika 04.03.2017. 11.42

FRANKEN: OK. CNN has just published a story and I’m telling you this about a news story that’s just been published. I’m not expecting you to know whether or not it’s true or not. But CNN just published a story alleging that the intelligence community provided documents to the president-elect last week that included information that quote, “Russian operatives claimed to have compromising personal and financial information about Mr. Trump.” These documents also allegedly say quote, “There was a continuing exchange of information during the campaign between Trump’s surrogates and intermediaries for the Russian government.” Now, again, I’m telling you this as it’s coming out, so you know. But if it’s true, it’s obviously extremely serious and if there is any evidence that anyone affiliated with the Trump campaign communicated with the Russian government in the course of this campaign, what will you do?

SESSIONS: Senator Franken, I’m not aware of any of those activities. I have been called a surrogate at a time or two in that campaign and I didn’t have – did not have communications with the Russians, and I’m unable to comment on it.

+6
-1
Atbildēt

2

    DD1 > puika 04.03.2017. 17.09

    > puika

    “CNN has just published a story”

    This is a revenge of the losers

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    puika > puika 04.03.2017. 11.47

    Jautrākais, ka viņam pat neprasīja vai viņš pats ir komunicējis :)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

puika 03.03.2017. 16.18

Tikai pēc tam, kad sākās “raganu medības” Šešons paziņoja, ka norobežosies no Trampa kampaņas izmeklēšanas.

Šis jautājums arī prasās pēc viena pīlādžu irbulīša. :)

+8
-4
Atbildēt

10

    robotron > puika 03.03.2017. 17.12

    puika

    ASV elementāri izrēķinājās ar ļoti ietekmīgiem un vareniem: Eskobaru un Norjegu, tad uz to fona Vienotības padlas ir mazi sūdiņi uz kociņa. Turklāt jārēķinās, ka Latvija ir NATO valsts un ļoti būtisks faktors ES un NATO drošībai. Atvedīs ASV transportlidmašīna Blackhawk un atpakaļceļā paķers to varzu, lai nogādātu uz Guantanamo. Varēs Čurkins(piedošanu nosprāga) sasaukt ANO drošības konferenci, noziedzniekus tas neglābs.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    robotron > puika 03.03.2017. 16.25

    puika

    Pietiks pīlādžu mietu visiem Latvijas prokremliskiem varmešiem un Briseles arī, tāpēc jau tāda panika pārņemusi tos kropļus.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    robotron > puika 03.03.2017. 18.43

    puika

    Es saprotu, ka nepatīk, ja jūsējos aizskar, bet ko lai dara, tāc ir jūsu, marginālo padibeņu liktenis

    http://media.nn.ru/data/forum/images/2013-05/65983248-putin_zenilsj_na_sobjnine_rian_1462728.jpg

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    robotron > puika 03.03.2017. 18.27

    puika

    Un kāpēc lai Rietumu konservatīvie naidotos ar Krievijas konservatīvajiem.

    Pidarasi: Obama un Olands, bija labākie Krievijas draugi, tāpēc, ka arī tur visa vara ir pidarasu rokās. Puķinam, salīdzinot ar Trampu, pat nav sievietes ar ko iziet sabiedrībā.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    robotron > puika 03.03.2017. 18.11

    puika

    Tas nozīmē, ka ASV būs noteicošā pasaulē un vairs nepeldēs Krievijas ķīļūdenī, kā bija Pirmā ASV Pederastu prezidenta, Obamas, laikā. Es gaidu, kad pa logiem metīsies laukā mūsu kremļjaģas, jo čekai vajadzēs satīrīt galus. Es ieteiktu katram čeku apkalpojošam izdzimtenim steigties uz ASV vēstniecību, vaļsirdīgi visā atzīties, atdot nozagto un cerēt uz Liecinieku aizsardzības programmu.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    puika > puika 03.03.2017. 16.28

    >robotrons

    Vai mēs jau esam ASV štats?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    puika > puika 03.03.2017. 18.45

    puika > puika 03.03.2017. 18.34

    >robotrons

    Tā ir Tava starptautiskās situācijas analīze? :)

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > puika 03.03.2017. 17.40

    >robotrons

    Patriotiem jārēķinās, ka tagad ir America First.

    Var mēģināt minēt kurā vietā ir Latvijas intereses.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > puika 03.03.2017. 18.21

    Un kāpēc lai Rietumu konservatīvie naidotos ar Krievijas konservatīvajiem.

    Atlaušos citēt robotronu:

    Lepēna tikai aizņēmās naudu no bankas, kur krieviem ir kapitāldaļas, tikai tāpēc, ka padarasi bija sazvērējušies pret NF. Kas jādara ar mūsu Pidarasu parķiju, kas apkalpo čekistu firmas? Vai 100 gadi cietumā, pluss pakāršana būtu adekvāti?

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

zanE. 04.03.2017. 17.36

…DD1…aizmirsi pievienot autoru – (c)Donalds Tramps…

+5
-4
Atbildēt

1

    DD1 > zanE. 04.03.2017. 18.41

    zanE

    “aizmirsi pievienot autoru – (c)Donalds Tramps…”

    Nē, Charles Krauthammer, columnist, author, political commentator.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu