Tramps atlaiž ģenerālprokurora vietas izpildītāju, kura iestājās pret viņa imigrācijas rīkojumu • IR.lv

Tramps atlaiž ģenerālprokurora vietas izpildītāju, kura iestājās pret viņa imigrācijas rīkojumu

85
Sallija Jeitsa. Foto: Kevin Lamarque, REUTERS/LETA.

Memorandā Tieslietu ministrijai Jeitsa pirmdien pauda bažas par Trampa rīkojuma likumīgumu un morālo pusi.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien atbrīvojis no amata ASV ģenerālprokurora vietas izpildītāju Saliju Jeitsu, kura bija iestājusies pret Trampa izdoto rīkojumu par imigrācijas ierobežošanu, ziņo aģentūra LETA.

Baltā nama paziņojumā Jeitsa nosaukta par “vāju” robežu jautājumā un “ļoti vāju nelegālās imigrācijas” jautājumā.

Baltais nams arī kritizēja demokrātus par kavēšanos ar Trampa izraudzītā ģenerālprokurora amata kandidāta Džefa Sešona apstiprināšanu.

“Ģenerālprokurora vietas izpildītāja Salija Jeitsa ir nodevusi Tieslietu ministriju, atsakoties pildīt likumīgu rīkojumu, kas domāts, lai aizsargātu Savienoto Valstu pilsoņus,” uzsvēra Baltais nams, piebilstot, ka Tramps Jeitsu ir atbrīvojis no pienākumu pildīšanas.

Līdz Sešona apstiprināšanai par ģenerālprokurora vietas izpildītāju iecelts federālais prokurors Dana Boente, informēja Baltais nams.

Memorandā Tieslietu ministrijai Jeitsa pirmdien pauda bažas par Trampa rīkojuma likumīgumu un morālo pusi.

“Mans pienākums ir gādāt, lai Tieslietu ministrijas pozīcija ir ne tikai likumīgi aizstāvama, bet to nosaka arī mūsu labākie priekšstati par to, kas ir likums,” rakstīja Jeitsa.

“Es neesmu pārliecināta, ka rīkojuma aizstāvība ir savienojama ar šiem pienākumiem, un es neesmu pārliecināta, ka rīkojums ir likumīgs,” viņa piebilda.

“Kamēr esmu ģenerālprokurora vietas izpildītāja, Tieslietu ministrija nesniegs argumentus rīkojuma aizstāvībai tik ilgi, kamēr es nepārliecināšos, ka ir piemēroti to darīt,” paziņoja Jeitsa.

Jeitsas direktīva nozīmē, ka, saskaroties ar vēršanos tiesā pret Trampa rīkojumu, ASV valdībai šobrīd tiesas zālē nav savas pārstāvniecības.

Stundu pēc Jeitsas atbrīvošanas nomainīts tika vēl viens iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas administrācijas ieliktenis — Imigrācijas un muitas pārvaldes priekšnieka vietas izpildītājs Daniels Ragsdeils.

Ragsdeila atcelšanas iemesli nav publiski izziņoti.

Viņa vietā stājies Tomass Homans, kurš palīdzēs “nodrošināt imigrācijas likumu izpildi Savienoto Valstu iekšzemē saskaņā ar nacionālajām interesēm,” teikts Iekšzemes drošības ministra Džona Kelija izplatītajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu “radikālos islāma teroristus ārpus ASV”.

Saskaņā ar šo rīkojum, visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi.

Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem — gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Komentāri (85)

nomale 31.01.2017. 14.26

Ar katru dienu aizvien vairāk nākas pārliecināties, ka Tramps nav apveltīts ar stratēģisku domāšanu. Ir tikai tādas mirkļa iegribas un fiksie lēmumi, bez jebkādas ilgtermiņa analīzes. Nelaidīs vairs nevienu no veselas virknes musulmaņu valstu – izklausās jau labi, bet ja šīs pašas valstis vairs pie sevis nelaidīs arī amerikāņus? Kā tādā gadījumā Tramps domā cīnīties pret to pašu islāma valsti? Kā viņš saglabās ASV aģentu tīklu šajās valstīs?

+11
-6
Atbildēt

13

    nomale > 31.01.2017. 18.32

    betai. “Trampam ir ‘ļaundabīga narcisma’ un citu garīgo kaišu pazīmes, brīdina speciālisti” http://www.delfi.lv/news/arzemes/trampam-ir-laundabiga-narcisma-un-citu-garigo-kaisu-pazimes-bridina-specialisti.d?id=48465697

    Pamatojumu šim rakstam var atrast tajā pašā Trampa twīterī, protams, ja nav selektīvā uztvere;)

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    robotron > 31.01.2017. 22.34

    beta

    Tramps metodiski dara to, ko solīja savā priekšvēlēšanu kampaņā.

    Obamafīli Trampam visu laiku avansā pārmeta par solījumiem, kurus tas nepildīs, tagad to pašu dara par solījumu pildīšanu.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    beta > 31.01.2017. 18.14

    > nomale

    Tramps metodiski dara to, ko solīja savā priekšvēlēšanu kampaņā. Neredzu neko nepārdomātu.

    Nelegālā imigrācija jāierobežo. Vēlreiz – NELEGĀLĀ imigrācija, nevis imigrācija vispār.

    Pēc visas tās melu kampaņas attiecībā uz Trampu, nevar ticēt vairs nevienai it kā oficiālai informācijai, bet gan tikai Trampa twiterim un soļiem, ko viņš sper.

    Trampu par muļķi uzskata tikai tie, kas barojas no oficiāli sakošļātās un nevarīgajās mutītēs un smadzenēs salietās informācijas.

    Muļķis nebūtu tur, kur tagad ir!

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 31.01.2017. 23.06

    Tramps ir oficiāli atzīts par Bifa Tenena prototipu

    Back to the Future writer Bob Gale has revealed that the trilogy’s villain Biff Tannen is based on Donald Trump, putting an end to fan speculation.

    https://www.theguardian.com/film/2015/oct/23/back-to-the-future-writer-bad-guy-biff-was-based-on-donald-trump

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 31.01.2017. 22.42

    trampofili joprojām drīkst ielikt galvā smadzenes un sākt ar tām domāt. jūsu dievelim būtu labāk savus fašistiskos solījumus nepildīt.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    west > 31.01.2017. 19.27

    nomale

    “NY Daily News”- amerikāņu vecākais tabloīds. Dzeltena prese. Meļu sensāciju lapele. Speciāli “liberāļiem”.

    Pasaki, kas ir tavs draugs ..

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    beta > 31.01.2017. 19.23

    > nomale

    Un pavisam drīz mēs nonāksim pie tā neveiklā brīža, kad Tramps apskaus Putinu un nosauks viņu par savu labāko draugu,

    ———-

    Atvaino, slima suņa murgi… Te pat nav ko komentēt.

    Nomale, Tu esi pilna ar štampiem kā kurvis ar katrupeļiem… :)

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    Centrum > 31.01.2017. 19.17

    Betočka zin ko runā.Trampistu atstrādāta stratēģija.

    «Gregg Phillips, whose unsubstantiated claim that the election was marred by 3 million illegal votes was tweeted by the president, was listed on the rolls in Alabama, Texas and Mississippi, according to voting records and election officials in those states,” the Associated Press reports. “At the time of November’s presidential election, Phillips’ status was ‘inactive’ in Mississippi and suspended in Texas. Officials in both states told the AP that Phillips could have voted, however, by producing identification and updating his address at the polls.»

    Arī Bannons reģistrējies vēlēšanām divos štatos.GOPistu manipulācijas ko pieraksta citiem.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 31.01.2017. 19.29

    Speciāli ultram westiņam – tie, kas apklačo pretēji domājošo personālijas, bet principā nav spējīgi komentēt tēmu, ir viszemākās šķiras troļļi.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 31.01.2017. 19.24

    GOPņiku

    * krievu vārds, kas apzīmē ielas laupītājus (gop-stop)

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    nomale > 31.01.2017. 19.15

    betai. Sēnalas, muļķības,… cik vienkārši! Es pat teiktu – cik Trampiski! Vienkārši oponentu argumentus nosaucam par muļķībām un viss.

    “Gribi tici, gribi nē”, bet es ticību atstāju ticīgajiem, mani interesē fakti. Nē, par Klintones blēdīšanos nav fakti, bet tikai pieņēmumi, jo ja ASV vēlēšanu sistēma pieļauj blēdīšanos, tad tā var notikt uz abām pusēm. Un jā, 3 tūkstoši nav 3 miljoni.

    Starp citu par rakstu – ja, tiem ekspertiem! ir taisnība, un šobrīd man nav pamata to apšaubīt, tad šī plaisa starp Trampu un realitāti kļūs aizvien lielāka. Jo vairāk Tramps pieņems nepārdoātus lēmumus, jo vairāk viņu kritizēs viņa paša valstī, jo vairāk viņu kritizēs, jo muļķīgāki tie lēmumi kļūs. Viuņš neatzīs savas kļūdas, viņš darīs visu pretēji – par spīti, lai pierādītu savu varenību. Un pavisam drīz mēs nonāksim pie tā neveiklā brīža, kad Tramps apskaus Putinu un nosauks viņu par savu labāko draugu, un tad viņa aizstāvjiem Latvijā būs neērta izvēle – vai nu atzīt savu kļūdu vai arī pasludināt, ka Putins nemaz nav tik slikts salīdzinot ar demokrātiem. Domāju, ka būs otrais variants!

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    beta > 31.01.2017. 18.46

    > nomale

    Izlasīju. Tukšas sēnalas.

    Tas, ka par labu Klintonei ir pieskaitīts ntais daudzums balsu, ir apstiprināts fakts. Ir pārskaitītas balsis pāris apgabalos, izrādījās, ka Klintonei ir lieki 3 tūkstoši.

    Lasīju portālā kasparov.ru cilvēku, kas jau ilgstoši dzīvo ASV, komentārus. Tad, lūk, Ir štati, kur var vēlēt neierobežotu reižu skaitu, tas netiek kontrolēts. Vajag tik aizpildīt pieteikumu internetā, kur pie pilsonības ievilkt ķeksīti. Vai šie dati pareizi, neviens nepārbauda. Tālāk, ja esi vēlētāju reģistrā, var iet pa riņķi pa vēlēšanu apgabaliem un vēlēt n reizes. Arī tas netiek pārbaudīts.

    Saites nemeklēšu, nav laika. Gribi tici, gribi nē.

    Trampam ir pamats uzskatīt, ka Klintone blēdījās (nebūtu jau pirmā reize). Aiz to viņa paziņojumi pirms vēlēšanām, ka apstrīdēs rezultātus, jo viņa štābs zināja lietu patieso stāvokli, ka vairums štatu balsos par Trampu.

    Tās pārējās muļķības delfu rakstā ir interpretācijas. Tagad pus pasaules sacenšas faktu izgrozīšanā, kas saistīts ar Trampu.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 31.01.2017. 18.33

    Jau notika mēģinājums aizliegt ieceļošanu VISIEM noteiktu valstu pilsoņiem ARĪ AR DERĪGĀM VĪZĀM. Tā ka beta var sagaidīt, ka arī viņu pagriezīs atpakaļ uz robežas. Par ko? ”Bijis tik cilvēks, bet lietu mēs viņam piešūsim” (c) Josifs Staļins

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 31.01.2017. 16.35

Trampa pretimigrācijas vīzija varbūt pēc būtības arī ir pareizs, taču….:) Ja šī vīzija neatbilst likumam, tad Tramps, tā vietā lai rosinātu likumdevējam likumu pārskatīt, vienkārši atceļ no amata ģenerālprokurora vietas izpildītāju, kurš aizstāv esošo likumu … :)

Cik ilgi Trampa vīzijas būs pareizas? Un, ja nu pēkšņi viņa galvā kaut kas sagriežas, pēc sarunas ar Putinu, piemēram… Ko tad? :) Kas notiek ar valsti, ja juristi vairs neatbalsta likumu, jo viņi ir spiesti drebēt par savu karjeru?

+13
-8
Atbildēt

2

    Anonīms > rinķī apkārt 31.01.2017. 17.23

    Atšāķirība starp Zatleru un ASV prezidenta izstrādājumu – Zatlers nemēģināja neko lauzt un pārlauzt, lai gan bija pieticis sevi kā lielreformatoru. Klonētais Bifs Tenans mēģina.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Absints > rinķī apkārt 31.01.2017. 16.47

    Tad kad pārkurina krāsni, nodeg māja. Neesam tik dumji, lai aizliegtu kurināt krāsnis.

    Tad, kad dedzinot kūlu, nodeg šķūnis, esam tika dumji, ka aizliedzot dedzināt kūlu vispār, panākam kūlas ugunsgrēku rekordus.

    Tad, kad valstī iebrauc kāds terorists, aizliedzam iebraukt visiem musulmaņiem.

    Visu laiku ir bijis tā, ka ASV likumi un lēmumi bija izsvērti un pārdomāti, nu vairs tā neizskatās. Domāju, ka populistiem ātri iestāsies paģiras, notiks kaut kas līdzīgs, kā tas pie mums bija ar Zatleru, ko populisma vilnis uznesa virsotnē, bet tas tikpat ātri noplaka.

    Es teiktu tā – jo Tramps stulbāk rīkosies, jo ātrāk tas beigsies…

    PS Lielbritānijā no visiem imigrantiem otrajā vietā likumpārkāpēju skaitā ir latvieši… Ko darīs Lielbritānija?

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

dzeris49 31.01.2017. 19.00

Trampa pirmie rīkojumi izskatās pēc absolūtā absurda, tāpat, kā cīņa ar pilsonisko sabiedrību un visiem, kas viņam iebilst.

Bija cerība, ka pēc vēlēšanām Tramps atteiksies no daudziem pirmsvēlēšanu populistiskiem solījumiem, bet, tas nenotika, un pat vēl sliktāk, diemžēl, Tramps ar to sevi tikai diskreditē.

Es personiski cerēju uz ko loģiskāku, dimžēl, piepildijās to cilvēku prognozes, kas uzskatīja, ka Tramps ir drīzāk nelaime, nekā laime.

+11
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu