Tramps sola amata "pirmajā dienā" atteikties no TPP • IR.lv

Tramps sola amata “pirmajā dienā” atteikties no TPP

52
Foto: AFP/LETA

Klusā okeānā partnerība “ir potenciāla katastrofa mūsu valstij,” uzsvēra jaunievēlētais prezidents. 

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņojis, ka pirmajā amatā dienā atteiksies no ASV parakstītās Klusā okeāna reģiona partnerības (“Trans Pacific Partnership”, TPP), ziņo LETA.

 “Esmu aicinājis manu pārejas komandu izstrādāt sarakstu ar izpildvaras lēmumiem, ar kuriem mēs varam atjaunot mūsu likumus un atgriezt atpakaļ mūsu darbavietas,” videopaziņojumā norādīja Tramps, izklāstot savas administrācijas pirmo 100 dienu prioritātes. 

“Tirdzniecības jautājumā es izdošu mūsu paziņojumu par nodomu aiziet no Klusā okeānā partnerības, kas ir potenciāla katastrofa mūsu valstij,” uzsvēra jaunievēlētais prezidents. “Tā vietā mēs vedīsim sarunas par godīgiem divpusējiem tirdzniecības līgumiem, kas Amerikas krastos atgriezīs darbavietas un rūpniecību,” piebilda Tramps. 

Vēlēšanu kampaņas laikā Tramps bija solījis atteikties no TPP un grozīt Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līguma (NAFTA) noteikumus. Tramps ASV prezidenta amatā stāsies 2017.gada 20.janvārī.

Komentāri (52)

Austras koks 22.11.2016. 13.58

Ha-ha-ha-ha

Krieviem un mūsu pašu Trampa nīdējiem pilnīgs aplauziens – Tramps pieņem lēmumu, kas Krievijas propagandas medijiem liek mainīt retoriku – http://m.apollo.tvnet.lv/zinas/tramps-pienem-lemumu-kas-krievijas-propagandas-medijiem-liek-mainit-retoriku/778734 :

“Jaunais ASV prezidents Donalds Tramps aizsardzības ministra amatā iecels bijušo jūras kājnieku Džeimsu Metisu, kurš uzskata, ka Obamas administrācija pārāk maz uzmanības pievērsusi situācijai Ukrainā, kā arī pārāk maz atbalstījusi NATO sabiedrotos, vēsta «ABC News».”

+10
-4
Atbildēt

8

    Miervaldis > Austras koks 22.11.2016. 21.01

    Es nepieskaitu sevi pie inteliģentiem, varu gan dirst, gan uz Huy (pilsēta Beļģijā) pasūtīt. Tā ka vēlams neuzprasīties.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Austras koks 23.11.2016. 00.28

    skumjajam xuiņiniekam. Neuzprasies, tad nedabūsi pretī. ja uzprasīsies, dabūsi tik, cik vajadzēs un, jo ilgāk kaitināsies, jo vairāk dabūsi.

    Noteikumu Pirmais papildinājums: Komentāros nelecies, jo jebkurā brīdī vari uzskriet kādam vēl lecīgākam nekā tu pats, un ko tad?

    Noteikumu Otrais papildinājums: Ja esi zaudējis, padodies klusējot. Zemē notriektus xuiņiniekus gūstā neņem, viņiem ar duncīti pārčuinī elpvadu.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Austras koks 22.11.2016. 15.25

    Tā kā trampuli neatbalsta puse amerikāņu vēlētāju, tad neredzu iemeslu baidīties no pārmetumiem. Mūsu ir 58 miljoni.

    Pagaidām neviens nekādu retoriku nav mainījis, tieši otrādi – joprojām ir spēkā trampuļa paziņojums, ka NATO bloks ir fikcija, bet aizsardzība ir atkarīga no kaut kādiem patvaļīgi noteiktiem ”kvalifikācijas kritērijiem”. Ja Melānija rītvakar neiedos trampulim buču, šo kritēriju skaits var pieaugt. Tāpat trampulis pārtrauc sadarbību Azijas reģionā un pārskatīs Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības līgumu. Tātad trampuļa uzņemtais kurss uz populismu un izolacionismu joprojām ir spēkā un neviens to nav atcēlis.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Austras koks 22.11.2016. 21.06

    Aramisa motīvs

    Kaut Dievs mums kaušanos ir liedzis,

    Man ir uz zobeniem talants.

    Ne viens vien īblis sadurts kliedzis,

    Ka viņu es bez vainas žmiedzis,

    Bet neesmu es duelants.

    Kad dvēsle mita vēl šai fragā,

    Viņš maita bij un intrigants.

    To radīt – Dieva kļūda smaga,

    Bet tādas labo mana špaga,

    Kaut neesmu es duelants.

    Ies laiks, kļūs ļaudis attīstīti,

    No dueļiem tie atteiksies.

    Tā labāk būs, vai nepiekrīti?

    Bet ko gan tad, ja negaidīti

    Tiem mērglis ceļā nostāsies?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    west > Austras koks 22.11.2016. 19.36

    Aplauziens būs ne tikai Putina, bet arī pasaules baņķieru apmaksātajiem meļiem. Lūk, viens no viņu izgāšanās piemēriem ASV krievu auditorijai, vēl pirms rezultātu pasludināšanas.

    Meļi jau sāk uzvaru svinēt

    http://www.rtvi.com/video/50764

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Austras koks 22.11.2016. 21.03

    andrejko, es ceru, ka tu neesi Kremļa nacista bender45 ārštata advokātelis? Tēmu par cietuma pidoriem iesāka viņš, es tikai viņam pārardesēju atpakaļ. Par stacijas vai garniozna mauķelēm iesāka biedrs atriums, es turpināju.

    Tā ka, pirms kādam kaut ko pārmest, vēlams izlasīt visu diskusiju un noskaidrot, kurš kad ko teicis, un iegaumēt – pretī dabūsit vienmēr. Tā ka labāk nesāciet.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 22.11.2016. 17.27

    to sb

    Ka tik neesat vienā klasē mācījušies…???

    sb: Jums ir tāda inteliģenta cilvēka valoda, uzreiz redzams, ka laba izglītība. Vai pabeidzāt otro videni un pēc tam filalogi..?

    dienas narkologs: un debilais apmelotājs, nacists bender45 drīkst iegaumēt ar savu cietumā izdrāzto pakaļu, kuru viņš lieto domāšanai smadzeņu vietā, ka saukājoties viņš nevar citus padarīt par to, kas citi nav, tikai sevi par debiliķi.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > Austras koks 22.11.2016. 17.04

    uz Miervaldis

    Liels paldies Jums visas IR inteliģences vārdā par to, ka ieviesāt beidzot portālā kārtību. Beidzot, beidzot var mierīgāk uzelpot un pievērsties kvalitatīvai komentēšanai.

    Visi troļļi, pateicoties Jums, Miervaldi, tagad astes ierāvuši un gaidīt gaida, kad šīs šausmas pāries.

    Nesagaidīs, vai ne…?

    Jūs vienīgais pratāt ģenerāli nolikt vietā, jo pa labam jau šie troļļi nesaprot. Tikai ar viņu pašu metodēm un leksiku var viņus sakaut un likt paklusēt.

    Skaisle arī rāma ir kļuvusi pateicoties Jūsu stingrajai rokai. Tikai lūdzu neatstājiet mūs vienus, troļļi to vien gaida, kad Miervaldim apniks un tas aizies citur kārtību ieviest.

    Portāla rupeklis Ģenerālis ir manāmi labojies, jo mani šodien nosauca maigi – “…sliktās sievietes atvase..”..

    Parasti agrāk varēja dzirdēt –

    “..krievu garnizona maukas bērns..”

    vai

    “..stacijas slampas pēctecis..”

    Ps

    Jums ir tāda inteliģenta cilvēka valoda, uzreiz redzams, ka laba izglītība. Vai pabeidzāt otro videni un pēc tam filalogi..?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

MZGD 22.11.2016. 16.59

Miervalģisa komentu saturs atgadina Brežņeva laika Время “ziņas”.

+10
-6
Atbildēt

4

    Miervaldis > MZGD 22.11.2016. 20.36

    MZGGisa komentāri atgādina tipiska tēmu komentēt nespējīga kremļnacistu bērneļa šļupstus, kad bērnelis, nespējīgs komentēt tēmu, saukā citus savā vārdā.

    Brīdinu visus aso mēļu virtuozus, dabūsiet pretī ka maz neliksies.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > MZGD 23.11.2016. 00.20

    idiottrollim edge-indran

    tu vispirms savus ”komentārus” izvērtē un uzrādi kaut vienu, kurš vispār būtu par tēmu :D ja nevarēji nevienu atrast, ej izēd ateju :D

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > MZGD 22.11.2016. 21.44

    ——–MZGD Miervalģisa komentu saturs….

    ========================================================================================

    Skaits (gigabaiti) – tas ir brežņevlaika ekstensīvās ražošanas galvenais trumpis.

    Māri-Miervald-pan Kleksi, dajoš piecgadi 4 gados!

    http://litcult.ru/u/dd/blog/188/foto.jpg

    +1
    0
    Atbildēt

    0

atrium 22.11.2016. 09.37

Valstij, kur miljoniem nēģeru nav strādājuši jau trešā paaudzē, bet tomēr neiedomājamus pārtikas kalnus pārstrādā smirdīgos sūdos, kur cietumos noziedznieki aiz garlaicības viens otru mušī nost, turēt ražotnes ārzemēs, ir noziegums pret pašu tautu. Trampa ievēlēšana jau nes pirmos augļus, Apple gatavojas savas ražotnes repatriēt.

+9
-6
Atbildēt

23

    Miervaldis > atrium 22.11.2016. 20.26

    komjaunietis alģiss izmisīgi saukā citus savā vārdā, jo argumentu nav.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 22.11.2016. 15.28

    Kapitālismā neviens nevar piespiest uzņēmēju darboties tur, kur ir neizdevīgi, bet uzņēmums var pārcelt uz citām valstīm arī galveno mītni. Bļaustīšanās un naida kurināšana te neko nerisina. Tieši otrādi, rada vēlēšanos meklēt citu mītnes zemi, jo, ja šodien ar bļāvieniem un naida runu apklusina vienus, tad rīt var tāpat izrīkoties ar citiem.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 22.11.2016. 20.37

    ērikuli, nespried par visiem pēc sevis. Tam, ka tu esi lopiņš bez vērtībām, es ticu. Tikai visi nav tādi kā tu.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 23.11.2016. 01.06

    Komjaunietis Biotops, kuram mozgu vietā žops, drīkst iegaumēt, ka saukājot citus savā vārdā viņš nevienu eiropieti par komjaunieti nepadara, tikai sevi par debiliķi.

    Debilisms kā pseidonacionālo ekstrēmistu pēdējais arguments?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 22.11.2016. 20.35

    Putins grauj vērtības tāpat kā tās kādreiz grāva Hitlers. Tas ir, sējot bailes, naidu, nesaskaņas utt. Histērijā iedzīts cilvēciņš redz ”stipru līderi” kā vienīgo glābiņu. Kas netic, pārlasiet Gintera Prīna memuārus, tur šis process ir attēlots. Prīns gan nenodzīvoja līdz kara beigām, bet, kļuvis par slavenību, tomēr paspēja uzrakstīt atmiņas, vai arī tās rakstīja citi un viņš tikai parakstījās zem manuskripta.

    Par Holivudu komjaunietis alģiss sarunāja dumjības. Neviens padomju pilsonis nekļuva par brīvu cilvēku no amerikāņu filmu skatīšanās, džinsu nēsāšanas vai mūzikas, Pepsi un Fantas – Coca PSRS nebija pieejama, vismaz ne ārpus specveikaliem. alģisam aizrādījums par faktu nezināšanu. Padomju pilsonis kļuva par brīvu cilvēku tad, kad pateica ”Tā dzīvot nedrīkst” un tukšām rokām nostājās pretī automātiem. Izrādījās, ka automātisti nevēlas atklāt uguni. Tad arī sabruka padomju režīms.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 23.11.2016. 01.04

    bēbijs alģiss drīkst noskaidrot, ko nozīmē vārds ”dogma”, ja prot lasīt. Ja nē, tad vēlams nešļupstēt pa vidu, kad pieaugušie runā par politiku.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 23.11.2016. 00.23

    debiliķim atriumam, tēmu komentēt nespējīgajam kvekšķītim bēbītim. Pepsi padomijā sāka pārdot tā ap 1980. gadu vidu, agrāk tā nebija pieejama. Ej izdzer podu!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > atrium 23.11.2016. 07.41

    Par to kolektīvistu un individuālistu jēdzieniem tā interesanti …nez,tas Verhofstads ir kolektīvists vai individuālists?Cik lielu kolektīvu viņš bija domājis,runājot par ”mūsu vērtībām”?Šorīt dzirdēju,ka Eiropā ejot vaļā spriešana par to,vai raundapu aizliegt vai nē,Latvijas delegāti braukšot piedalīties sarunās ar domu,ka glifosāts esot ārkārtīgi labs veselībai un nekādus vēžus neizraisot,turklāt lielajiem latifundistiem būšot grūti un dārgi apkarot nezāles,ja šo vērtīgo vielu aizliegšot.Interesanti,vai patērētājiem -maizes ēdājiem kāds ir prasījis viedokli šajā jautājumā,jeb viņi automātiski ir jau ieskaitīti draudzīgajā Latvijas industriālo lielgruntnieku kolektīvā,lai nevajadzīgi netraucētu individuālistu biznesu…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > atrium 22.11.2016. 18.20

    Viņš Putinu un Erdoganu salīdzināja ar Trampu, norādot uz Trampa galvenā stratēģa Stīva Banona plāniem atvērt Vācijā un Francijā konservatīvās ziņu vietnes «Breitbart News» birojus, «lai ietekmētu vēlēšanas».

    Pēc Verhofstata teiktā, trim prezidentiem ir «kopīgs viedoklis, ka viņi vēlas uzbrukt un pat sagraut mūsu domāšanas veidu, mūsu vērtības».

    «Mums ir jācīnās pretī, šis ir izšķirošs brīdis ES,» sacīja Verhofstats. «Mums ir «Brexit» sarunas, mums ir šis autokrātu, nevis draugu loks ap Eiropu. Šis ir brīdis, kad jābūvē reāla politiskā savienība, spēcīga un efektīva.»

    http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/635790-verhofstats_krievi_amerikani_un_turki_megina_sagraut_es

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > atrium 23.11.2016. 00.17

    beta raksta: “sveicu Tevi Alžu dienā! :) :) :)”

    Paldies :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > atrium 22.11.2016. 21.37

    Miervaldis

    Kapitālismā neviens nevar piespiest uzņēmēju darboties tur, kur ir neizdevīgi

    Nevar nevar, tomēr, tā kā uzņēmums ar vislielāko kapitalizāciju pasaulē, gatavojas pilnībā atgriezties mājās, tātad paļaujas uz saprātīgu Trampa politiku, regulējot nodokļus un muitas tarifus.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    beta > atrium 23.11.2016. 17.13

    Aldi, paldies par komentāru!

    Man ir sajūta, ka labu galu ES neņems. Viss dēļ eirobirikrātu un eirokomjauniešu snobisma un augstpŗātības.

    ES projekts ir sistēmiski kļūdains, nevar vienotā valūtas telpā atrasties tik dažādas ekonomikas. Nevar sludināt eirodogmas par toleranci, kas disonē ar reālo situāciju. Nedrīkst apsaukāt citādi domājošos, jārunā, bet sarunas nav…

    Eirodinozaurs ir pāraudzis savas smadzenes simtkārt, ir liels un neveikls, nespēj adekvāti reaģēt uz izaicinājumiem. Kas notika ar dinozauriem, zinām.

    Putlers ar savu varzu barojas no visiem mēsliem pasaulē, un, diemžēl, izskatās, ka vecenīte Eiropa aiz labas dzīves daudz ēd un daudz kakā… :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > atrium 23.11.2016. 08.40

    Miervaldis

    Kā jau normālam Vienotības fanātam, tev ne tikai trūkst spriestspējas un zināšanas, bet tu vēl esi arī pārgudrs. Novorosijskas rūpnīca sāka ražot Pepsi vismaz 1978. gadā, bet Tallinas 1980. Kāpēc Pepsi bet ne Kokakolu, tāpēc, ka fašistisko izdzimteņu Krievija kopš laika gala ir atbalstījusi Demokrātu partiju ASV, bet Coka-cola ir Republikāņu marka.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > atrium 22.11.2016. 23.58

    Alda īsais Fijona un Lepēnas salīdzinājums lielisks. Paldies, labāka pamatojuma riebumam pret Lepēnu nevajag. Tāpat kā pret to sugu, ko te sauc par eirokomjauniešiem.

    Nepaliek vieta šaubām, ka eirokomjaunieši un Lepēna plēsīsies par vienu un to pašu elektorātu. Kas cits šiem atliek, ja starp idejām būtisku pretmetu nav, ir tikai atšķirīgas dekorācijas. Kā visu laiku dažādu nokrāsu kolektīvistiem. Tāpat kā 30tajos gados, kad mutīgām nacionālsociālistu aģitatoram nebija problēmu pārvilināt pie sevis pārliecinātu komunistu un otrādi. Vācijā un Francijā tas esot bijis sevišķi izteikti.

    Mūsdienu politiķim eirosociālistam nevar būt lielāka ienaidnieka par nacionālsociālistu, jo cerības uz visādu individuālistu un ekonomiskas brīvības gribētāju balsīm nav ne vienam, ne otram, toties darba tautas un patiesu patriotu balsis kādam no šiem drošas. Bet tikai vienam. Tāpēc konkurējošais gara radinieks jālamā, cik jaudas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > atrium 22.11.2016. 19.16

    Njā,mūsu vērtības …,izskatās,ka potējums nepieaugs.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > atrium 23.11.2016. 00.49

    Savukārt “Le Monde” raksta:

    En Allemagne, le succès de François Fillon suscite de l’espoir et quelques inquiétudes

    (Vācijā Fijona panākumi izraisa cerību un mazliet uztraukuma)

    Cerību tāpēc, ka izgāzies Sarkozis, par kuŗu vācieši rakstīja: « Il déborde désormais Marine Le Pen sur sa droite » (Savā [galējā] labējismā viņš tagad pārspēj Lepenu.) Savukārt Fijons, vācuprāt, ir labs tradicionālists, kas apturēs Lepenu:

    « Cet homme doit sauver l’Europe de Le Pen » (Šim vīram ir jāglābj Eiropa no Lepenas).

    Uztraukumu tāpēc, ka Francija ir vāja un kavē franču-vācu sadarbību, kâ arī tāpēc, ka « Sa sympathie pour la Russie de Vladimir Poutine pourrait se révéler problématique » (Viņa izmpAtijas pret Putina Krieviju varētu izrādīties problēmatiskas”. Un vēl arī tāpēc, ka klusajam un mierīgajam Fijonam var nepietikt spēka uzvarēt Lepenu (vācieši uzskatot, kas tas ir iespējams), jo Fijona uzvara tagad var izrādīties Pirra uzvara maijā.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > atrium 23.11.2016. 06.45

    Miervaldi, no sirds pateicos Jums par pārliecinošo ilustrāciju manai necilai piezīmei.

    Kurš gan vēl spētu tik spoži parādīt progresīvās inteliģences izsmalcināto stilu un dziļā pieredzē balstīto neapgāžamo argumentāciju? Pat Jūsu pieredzējušajam kolēģim un skolotājam – šeit nezūdoši populārajam deģenerālim – ne vienmēr izdodas sasniegt Jūsu mirdzošo domu virsotnes.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    beta > atrium 22.11.2016. 22.13

    > Aldis

    Jā, un sveicu Tevi Aldu dienā! :) :) :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    beta > atrium 22.11.2016. 22.10

    > Aldis

    Sveiks! Atkal paldies par informāciju!

    Aldi, vai vari pakomentēt par Fijona attieksmi pret putleru? Lasīju, ka viņš ir tā kā putlera atbalstītājs. Ko teiksi?

    Kā Tev pašam liekas, kurš prezidents Francijai būtu īstais?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > atrium 23.11.2016. 00.16

    beta raksta: “vai vari pakomentēt par Fijona attieksmi pret putleru? Lasīju, ka viņš ir tâ kâ putlera atbalstītājs. Ko teiksi?”

    Diemžēl jā, kâ jau vairākums franču Le-Republikāņu. :(((

    Parasti rakstīja, ka uz Maskavu rĒgulāri braukājis Sarkozis. Fijonam nebiju pievērsis uzmanību.

    France-24 ziņo:

    “Poutinophile” et “souverainiste” : la politique étrangère selon Fillon

    (“Putinofils” un “suverēnists”: ārlietu politika Fijona izpratnē)

    Fervent défenseur du dialogue avec la Russie, notamment sur le dossier syrien, François Fillon est certainement celui qui connaît le mieux Vladimir Poutine parmi la classe politique française. 

    >>> Dedzīgs dialoga ar Krieviju aizstāvis, it īpaši Sīrijas jautājumā, Fijons noteikti ir tas, kas franču politiķu vidū vislabāk pazīst Putinu.

    “Plus poutinophile que russophile”, comme le décrit Nicolas Henin, auteur de “La France russe”, le Sarthois souhaite notamment lever l’embargo imposé à Moscou après l’annexion de la Crimée.

    >>> “Vairāk putinofils nekâ rusofils” – kâ viņu raksturo Henins, “Krievu Francijas” autors, sartrietis [Fijons] vēlas īpaši atcelt embargo pret Maskavu, kas uzlikts pēc Krimas aneksijas.

    Tās franču preces, ko ne vienmēr izdodas pārdot Rietumos, labprāt pirka Krievija. Tāpēc jau franču labēji tâ grib atjaunot attiecības ar Krieviju.

    Fijons šai ziņā ne ar ko īpaši neatšķiŗas no citiem labējiem.

    Interesanti, ka Fijons varētu palielināt Lepenas izredzes kļūt par prezidenti.

    Ja tagad kreisie bļauj, ka Fijons grib izdarīt to, to un to, mēģinādami iebiedēt labējos, kas svētdien vēlēs savu kandidātu, tad labējiem šī biedēšana ir vienaldzīga, savukārt tā var ietekmēt … kreisos.

    Un tad maijā kreisajiem būs jāizvēlas: balsot par Fijonu, kas grib atcelt “kreiso iekaŗojumus”, vai par Lepenu, kas grib tikai samazināt imigrāciju un izstāties no eirozōnas. Kuŗš par ko balsos un vai balsos vispār…

    Ja paņemt par kritērijiem rakstā minētos vārdus – “putinofils” un “suverēnists”, tas nozīmē, ka Fijons droši vien mēģinās ietekmēt ES divos virzienos:

    – lai atceltu sankcijas pret Putinu

    – lai atņemtu suverēnitāti Briselei un nodotu to dalībvalstīm

    Turklāt pašiem frančiem Putins ir pie kājas, bet suverēnitāte gan ir svarīga. To viņi ir apliecinājuši 2005.gadā, balsojot referendumā pret ES konstitūciju (55%). Un tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc Sarkozis tika izmests no politiskās spēles, jo viņš 2007.gadā ir nodevis franču tautu, parakstot to pašu noraidīto konstitūciju, tikai ar citu nosaukumu un sīkiem dekorātīviem labojumiem.

    Sadarbība ar Krieviju Fijonam ir vissvarīgāka Sīrijā. Nezinu kāpēc. Savukārt Sīrijā viss ir atkarīgs no ASV. Un galu galā, ja Fijons grib tur kaŗot, tā ir viņa problēma. To dara arī Olands.

    Sankcijas pret Krieviju Francija viena pati diez vai spēs ietekmēt. Francijai ir daudz svarīgākas lietas, ko izlūgties no Briseles.

    Bet ja Fijonam izdosies palielināt ES dalībvalstu suverēnitāti, tad vispār ir labi. Bet diez vai.

    Bet ja uzvarēs Lepena, tad Francija visticamāk izstāsies no ES un vispār vairs NEKĀDI neietekmēs ES rīcību. Savukārt Eiropas Savienībai tas jau būs politisks kodolsprādiens, kas varbūt tomēr liks beidzot nolaisties uz zemes un sākt domāt par ES dalībvalstīm un tautām, nevis par eirodogmām.

    Franči paši izlemj savu likteni. Ietekmēt viņus nevaram. Bet katrā pavērsienā var mēģināt saskatīt kaut ko pozitīvu :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    atrium > atrium 22.11.2016. 21.44

    Miervaldis

    Pepsi un Fantas – Coca PSRS nebija pieejama, vismaz ne ārpus specveikaliem.

    Spriežot pēc tavas retorikas, domāju, ka esi prātā sajucis “Lielā Tēvijas kara” invaļid, bet izrādās, neesi pat redzējis padumjos laikus, kad varēja nopirkt Pepsi. Vispirms to ražoja Novorosijskā, lai apgādātu pasažieru kuģu floti Melnā jūrā, pēc tam arī citās pilsētās, tai skaitā Tallinā.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > atrium 22.11.2016. 18.04

    Radies iespaids, ka franču eirokomjuaniešiem arī ir sākusies histērija.

    4 miljoni franču piedalījušies prezidentkandidāta vēlēšanās. Eirokomjauniešu lolotais un atbalstītais, kâ arī visu aptauju virzītais un solītais Župē ir ieguvis tikai 29%, bet no nekurienes iznirušais Fijons – 44%.

    Kreisie mediji nu ir sākuši vēlētāju smadzeņu skalošanu.

    Lūk, “Mister Nobody” (ar nicinājumu angliski) grib likvidēt 35 stundu darba nedēļu, atlaist pusmiljonu ierēdņu, palielināt PVN, palielināt pensijas vecumu utt. utt.

    Vēl pirms dažām dienām mediji par to nemaz nerunāja, jo neviens necerēja, ka par Fijonu nobalsos tik daudz cilvēku. Bet tagad, atceras katru viņa vārdu. Pat to, ka viņš kādreiz ir teicis, ka “viņam aborti nepatīk, [bet viņš nemaz neplāno tos aizliegt]”. Tagad nu, aborti pēkšņi ir kļuvuši par dienas tematu Nr.1. Fijonam ir jāzvēr, ka viņš mīl abortus :)))

    Eirokomjaunieši izmisīgi cenšas nokost Fijonu, lai tiktu izvirzīts viņu virzītais Župē (franču Klintone).

    Interesanti, ka tad, kad prezidenta vēlēšanu 2.kārtā būs Fijons un Lepena, tad tie paši mediji runās pilnīgi pretēji un jau draudzīgi slavēs Fijonu un zīmēs ragus Lepenai.

    Un nebūs vairs svarīgi, ka:

    – Fijons grib atcelt 35 stundu nedēļu, bet Lepena saglabāt

    – Fijons grib pacelt pensijas vecumu, bet Lepena saglabāt esošo

    – Fijons grib atlaist pusmiljonu ierēdņu, bet Lepena paturēt

    – Fijons grib pacelt PVN, bet Lepena saglabāt esošo

    Melnais kļūs par balto un otrādi, jo tie taču ir eirokomjaunieši – “godīgās politikas paraugi” … no Orvela fermas. :)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > atrium 22.11.2016. 18.54

    Citāts: “Verhofstats apsūdzēja Putinu populisku un eiroskeptisku partiju atklātā financēšanā un Erdoganu par uzbrukumiem turku opozicionāriem Eiropā.”

    Lūk, Verhofstats neapsūdz Putinu ne sakarā ar iebrukumu Gruzijā, ne sakarā ar Krimas un Donbasa okupēšanu, bet gan tikai sakarā ar eirovērtību graušanu. Eirovērtības ar māla kājām ir tik trauslas, ka pat šķībais Putins ar savām māla kājām spēj tās sagraut.

    [Padomju savienību kādreiz sagrāva Holivūda ar skaistu dzīvu, džinsiem un mašīnām, mūziku un kokakolu. Ar ko īsti Putinam izdodas graut eirovērtības?..]

    Un ko tad Verhofstats nesargā turku opozicionārus Eiropā, ļaujot Erdoganam viņiem uzbrukt? Šie marasmatiķi ir noveduši Eiropu strupceļā un tagad cenšas glābt savas pakaļas.

    Verhofstataprāt, pat Tramps apdraud eirovērtības. Tas ir kronis.

    Putins, Erdogans, Tramps – viss vienā maisā.

    Nekādu smadzeņu, tikai plikas eirovērtības ieskrūvētas.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu