Asads paredz palikt pie varas Sīrijā vismaz līdz 2021.gadam • IR.lv

Asads paredz palikt pie varas Sīrijā vismaz līdz 2021.gadam

30
Sīrijas prezidents Bašars al Asads. Foto: EPA-LETA

Sīrijas prezidents esot gatavs dialogam ar ASV un paļaujas uz vietējo atbalstu

Sīrijas prezidents Bašars al Asads intervijā Rietumvalstu žurnālistiem Damaskā ir paziņojis, ka viņš paredz palikt pie varas vismaz līdz 2021.gadam, neraugoties uz valstī notiekošo pilsoņkaru, vēsta aģentūras LETA-DPA. ASV laikraksta “New York Times” otrdien publicētajā intervijā Asads noraidīja jebkādas politiskas pārmaiņas pirms konflikta militāra noslēguma.

Viņš sacīja, ka paliks prezidenta amatā vismaz līdz 2021.gadam, kad beigsies prezidenta trešais septiņu gadu amata termiņš. Assads “izstaroja pašapziņu un draudzīgumu” intervijā, kurā apsūdzēja ASV, ka tās ir Sīrijas konflikta virzītājspēks, aktīvi atbalsta teroristu organizāciju “Islāma valsts” un citus ekstrēmistu grupējumus.

“Es esmu tikai virsraksts – sliktais prezidents, sliktais puisis, kurš nogalina labos puišus,” sacīja Asads. “Jūs zināt šo stāstījumu. Īstais iemesls ir valdības gāšana. Šī valdība neatbilst Savienoto Valstu kritērijiem.” Asads tomēr teica, ka viņš vēl arvien ir gatavs iesaistīties dialogā pat ar ASV. “Taču tas nenozīmē atteikties no mūsu suverenitātes un pārvērst Sīriju par marionešu valsti,” piebilda Asads.

Neraugoties uz milzīgu starptautisko spiedienu, Asads tic, ka stiprs vietējais atbalsts ļaus viņam palikt pie varas. Prezidents piebilda, ka liela daļa atbalsta viņam ir no cilvēkiem, kuri ir pret viņa politiku un partiju “Baath”, bet kurus biedē alternatīvas – ekstrēmistu vara vai valsts sabrukums. “Viņi ir uzzinājuši valsts vērtību,” sacīja Asads.

Jau ziņots, ka Asada režīms atbalstu saņem no Krievijas, kura iesaistījusies konfliktā sākotnēji sadarbībā ar ASV, bet pēc tam valstīm radās domstarpības. Pārtraukti vairāki pamiera mēģinājumi, puses vaino cita citu agresīvā rīcībā.

Komentāri (30)

heinrihs 02.11.2016. 15.28

Asads paļaujas uz noziedznieku valsts Krievijas atbalstu un ir gatavs pieļaut, ka krievi apslaktē tūkstošiem mierīgo iedzīvotāju, lai tikai Asads paliktu pie varas. Nelietis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu