Pagātne • IR.lv

Pagātne

58
Māris Bišofs

Komentāri (58)

Aivars 10.10.2016. 12.12

Neviens jau nesaka, ka nevajag pagātnes notikumus atcerēties. Bet mūsdienu Latvijā bieži notiek tā, ka politiķi sērīgām sejām,karoga krāsas lentītes pie krūtīm, parunā par pagātnes notikumiem un bēdām, pēc tam Saeimas sēdē nobalso par lēmumiem, kas palielina Krievijas ietekmi Latvijā un dzen mūs nabadzībā.Sevišķi liekulīgi šajā ziņā ir “nacionāļi” un ZZS. Par to arī zīmējums.

+17
-8
Atbildēt

10

    andrejs > Aivars 10.10.2016. 13.40

    Atbildība par balss tiesību piešķiršanu Kremļa kolonistiem lielā mērā gulstas uz laikaposmu, kad prezidente bija Freiberga.

    Tiesības startēt vēlēšanās ždanokai izcīnīja JL.

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aivars 10.10.2016. 14.45

    to zanit, kur tu saskati melus – izlasi Āboltiņas kaismīgo runu visa veida ždanoku aizstāvībai no Saeimas tribīnes.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aivars 10.10.2016. 14.55

    Tiesa par labu Ždanokai no Latvijas valsts piespriedusi Ls 1250 kā materiālos zaudējumus, kas Ždanokai radušies, nesaņemot algu no Rīgas Domes, 10 000 eiro kā morālos zaudējumus un vēl 10 000 eiro tiesas izdevumu segšanai. Tādējādi kopējā Latvijas maksājamā summa ir aptuveni 15 400 lati.

    ——————

    komuniste ždanoka JAU nesaprotamā veidā BIJA kļuvusi par mūsu galvaspilsētas Domes deputāti un tad sāka tiesāšanos, un tad ECT atzina Latviju par vainīgu. Varēja to naudiņu samaksāt un vēl vairāk pastiprināt ierobežojumus okupantiem.

    Neviens mums nevar aizliegt noteikt savus ierobežojumus cilvēkiem, kas pastrādājuši īpāši smagus noziegumus pret valsti. Un vismaz tik daudz tu taču sajēdz, ka okupācija ir starptautisko tiesību pārkāpums un ždanoka bija viena no okupācijas režīma funkcionārēm un cīnītājām par okupācijas režīma saglabāšanu.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aivars 10.10.2016. 16.55

    to zane

    Kuros gadaskaitļos es kļūdos? Tikai, lūdzu, saviem vārdiem, iztiekot bez vienotības troļļa kompromatu arhīva.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aivars 10.10.2016. 14.11

    redz, zanit, problēma ir tāda, ka pēc PSrs sabrukuma Latvijā nenotika tas ko daudzi sauc par Nirnbergu II. Un kāpēc nenotika – mēs taču zinām, vai ne? Būtu jātiesā okupanti, krievu okupācijas varas represīvo orgānu darbinieki, kompartijas līderi un līdzīgi švaļi.

    Katram pēc nopelniem – kam cietums, kam deportācija uz etnisko dzimteni, kam liegums iegūt pilsonību, kam liegums piedalīties vēlēšanās. Tas nenotika tikai tāpēc, ka tad daudziem no gaišajiem spēkiem pašiem būtu jāsēžas uz apsūdzēto sola, nevis LR Saeimā.

    p.s. ja ir runa konkrēti par šo personu – Ždanoka barikāžu laikā no krievu armijas helikopteriem draudēja latviešiem ar slepkavošanu – manuprāt viņai, tāpat kā rubikam, un citiem būtu vieta cietumā, nevis Eiropas Parlamentā.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    atrium > Aivars 11.10.2016. 10.58

    zanE …

    Viennozīmīgi tikai pateicoties JL balsojumam, fašistu kuce, Ždanoka, tika EP un ECT ir tikai vārgs aizbildinājums.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    atrium > Aivars 11.10.2016. 10.32

    andrejs

    Atbildība par balss tiesību piešķiršanu Kremļa kolonistiem

    Balstiesības WWII noziedzniekiem un to noziegumu mantiniekiem, nelegāliem imigrantiem, izcīnīja Vienotības intelektuālie un ideoloģiskie priekšteči: LC un DPsaimņieks. Pirms 1998. gada referendumā par PL “0” variantu aktīvi aģitēja latviešu nīdējs, bezsugas un bezdzimuma organisms, Streipulis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE > Aivars 10.10.2016. 14.35

    …andrej…vai tāpēc, ka nebija lustrācijas un Nirnbergas II – Tev ir tiesības izplatīt melus?…tāpat, kā seska kungs – interpretēsiet vēsturi pēc savām vēlmēm?…ignorēsiet faktus un manipulēsiet ar informāciju, lai veidotu vēsturi/pagātni pēc vajadzības, tā, kā to dara pēc padomijas alkstošo sovoki?…ar ko tad Jūs esat labāki par Pārdaugavas svinētājiem?…

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > Aivars 10.10.2016. 13.58

    ….andrejs raksta: – “Tiesības startēt vēlēšanās ždanokai izcīnīja JL.”…

    …lūk, uzskatāms piemērs, kā tiek interpretēti vēstures fakti…apaudzēti ar meliem un melīgos izdomājumus vēlāk tādi andreji un fretkas mēģina iesmērēt kā patiesību…

    …citēšu vēlreiz savu komentāru, kuru rakstīju pirms dažām dienām seska kungam un tagad andrejam, kuri pat nekautrējas par saviem meliem:

    – 7.oktobris 2016 18:34

    – “2004.gads – “Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) Strasbūrā ir atzinusi par pamatotām daļu sūdzību, kuras pret Latvijas valsti izvirzīja apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka, tajā skaitā tiesa ir atzinusi, ka Latvijā ir pārkāptas Ždanokas tiesības uz brīvām vēlēšanām.

    Kā liecina ECT informācija, tiesa ir atzinusi, ka attiecībā pret Ždanoku ir pārkāpts Cilvēktiesību konvencijas pirmā protokola 3. pants, kas nosaka tiesības uz brīvām vēlēšanām. Tāpat tiesa uzskata, ka pārkāpts Cilvēktiesību konvencijas 11. pants, kurā noteikts, ka katram cilvēkam ir tiesības uz sapulču un asociāciju brīvību.

    Savukārt ECT ir secinājusi, ka nav nepieciešams skatīt un nav izskatījusi sūdzību par Cilvēktiesību konvencijas 10. panta iespējamu pārkāpšanu. Šajā pantā ir noteikts, ka katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli, kā arī brīvība paust šo viedokli.

    Tiesa par labu Ždanokai no Latvijas valsts piespriedusi Ls 1250 kā materiālos zaudējumus, kas Ždanokai radušies, nesaņemot algu no Rīgas Domes, 10 000 eiro kā morālos zaudējumus un vēl 10 000 eiro tiesas izdevumu segšanai. Tādējādi kopējā Latvijas maksājamā summa ir aptuveni 15 400 lati.

    Latvijas valstij jāizlemj, vai ECT spriedumu pārsūdzēt, aģentūrai LETA sacīja Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine. Ja valdība spriedumu nepārsūdzēs, tas stāsies spēkā trīs mēnešu laikā.

    Kā LETA jau ziņoja, pērnā gada (2003.) 15. maijā ECT Ždanokas sūdzību par tiesību uz brīvām un demokrātiskām vēlēšanām pārkāpumu izskatīja pēc būtības. ECT uzskatīja, ka argumenti iesniedzami mutiski, tāpēc notika abu pušu noklausīšanās. Ždanoka ECT prasīja atzīt, ka attiecībā uz viņu ir pārkāpti arī divi citi Eiropas Cilvēktiesību konvencijas panti — 10. un 11.

    Sūdzība tiesā tika iesniegta pēc tam, kad Ždanokai 1999. gada decembrī tika anulēts Rīgas Domes deputātes mandāts, jo ar Augstākās tiesas Senāta spriedumu tika atzīts, ka viņa ir darbojusies Latvijas Komunistiskajā partijā pēc 1991. gada 13. janvāra. Šā iemesla dēļ Ždanoka arī tika svītrota no 8. Saeimas vēlēšanām.”

    apollo.tvnet.lv/zinas…

    – 2006.gads – “Ar 13 balsīm pret 4 Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) pēdējā instance ceturtdien mainīja pašas iepriekš pieņemto spriedumu un atzina, ka Latvija nav pārkāpusi bijušās interfrontes aktīvistes, tagad eirodeputātes Tatjanas Ždanokas tiesības un valsts drīkstēja vēlēšanās liegt kandidēt bijušajiem komunistiem. Taču Strasbūras tiesa norāda, ka ierobežojumi nevar būt mūžīgi un tie periodiski jāpārskata, virzoties uz atcelšanu, jo Latvija kā Eiropā atgriezusies valsts ir spēcīgāka nekā vārīgajā neatkarības sākumposmā.”

    http://www.diena.lv/arhivs/c...

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE > Aivars 10.10.2016. 15.08

    ….andrej….nespēj orientēties gadskaitļos?…nu, tā jau ir Tava problēma…

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

klejotājs 10.10.2016. 12.45

rinķī apkārt Kārtējā, pret latviešu vēsturisko apziņu vērstā karikatūra IR – ā. Kārtējais uzbrauciens latviešu tautas garīgās kultūras mantojumam.

Mīļo stundiņ! Ko tik tie cilvēki nesadomā! Šis nu ir īsti latvisks zīmējums.

Tā ir pavecāka latviete, kura gremdējas atmiņās par Latvias vēsturi. Latviete no paaudzes, kura pamazām aiziet. Tas nav “kariķēts mūrītis”. Tas ir Dainu skapis, Tautas atmiņa, Okupācijas Muzejs, ja gribiet. Es te nesaskatu pilnīgi neko pretlatvisku, tas ir pārdomu zīmējums.

+11
-7
Atbildēt

3

Mantrausis 10.10.2016. 07.39

Pagātnes vai vēstures notikumu pārzināšana ļauj saprast tagadni, notiekošo un viedākiem laužiem nekļūdīties vēl reizi vai divas. Mums pagātnes izzināšana ir beigusies 1991. vai 92. gadā. Vēsturnieki strādā, pētī, bet daudz interesantu lietu pārvēršas vietēja mēroga ideoloģiskā muldēšanā. Liekas, varbūt nemaz nav tādu padomju un ulmaņlaiku, ir tikai viena paaudze, kas nomaina otru, neko nemācoties.

Piedodiet, bet nedz Krievija, nedz ASV, nedz islāma valsts nev tik ieinteresēti vietējos notikumos 1957. gadā, lai runātu aplamības. Viss ir pašu rokās un galvās. Par pēdējām – gadiem ritot – jāsāk atcerēties pasaka, kurā darbojās Biedēklis Gudrais, kam galvā bija smadzenes, kas domājot “piepūtās”…

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu