Dienvidkorejas aktīvisti nosūta 150 000 propagandas skrejlapu uz Ziemeļkoreju • IR.lv

Dienvidkorejas aktīvisti nosūta 150 000 propagandas skrejlapu uz Ziemeļkoreju

33
Dienvidkorejas aktīvisti ar hēlija baloniem laiž gaisā skrejlapas uz Ziemeļkoreju. Foto: Ahn Young-Joon, TT NYHETSBYRAND / LETA

Skrejlapu palaišanu organizēja Paks Sanhaks, kurš pārbēdzis uz Dienvidkoreju no ziemeļiem.

Dienvidkorejas aktīvisti ceturtdien nosūtījuši pāri robežai aptuveni 150 000 propagandas skrejlapu, kurās kritizēts Ziemeļkorejas pēdējais kodolizmēģinājums, ziņo LETA.

Skrejlapas, kurās Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam pārmesta ieroču izvirzīšana augstāk par tautas labklājību, palaistas ar hēlija baloniem no pierobežas pilsētas Phadžu.

Skrejlapu palaišanu organizēja Paks Sanhaks, kurš pārbēdzis uz Dienvidkoreju no ziemeļiem. Viņš norādīja, ka spēcīgā vēja dēļ izdevies palaist tikai 150 000 skrejlapu, kas ir puse no iecerētā daudzuma.

“Mēs to darām, lai informētu 20 miljonus bada skarto cilvēku Ziemeļkorejā par patiesību,” viņš piebilda.

“Pašreiz, kad simtiem tūkstošu cilvēku cieš no briesmīgiem plūdiem, Kims Čenuns veicis vēl vienu kodolizmēģinājumu. (..) Tātad, kurš kuru sauc par “cilvēces atkritumiem”?” jautāja Paks.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA pāris stundas pirms skrejlapu palaišanas nodēvēja Paku par “cilvēces atkritumu, kādam pasaulē nav līdzīga”.

Konservatīvie Dienvidkorejas aktīvisti, tostarp daudzi pārbēdzēji no Ziemeļkorejas, jau vairākus gadus rīko šādas akcijas, kuru laikā ar lieliem hēlija baloniem nosūta pāri robežai propagandas skrejlapas. Ziemeļkoreja uz to reaģē asi, draudot ar militāru atbildi.

Ziemeļkoreju pašreiz piemeklējuši spēcīgi plūdi, kurus valsts mediji raksturojuši kā ļaunākos kopš Otrā pasaules kara.

Saskaņā ar ANO datiem plūdos dzīvību zaudējuši 138 cilvēki un 400 ir pazuduši.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu