Video: uzņēmējs Egils Grasmanis par bēgļiem • IR.lv

Video: uzņēmējs Egils Grasmanis par bēgļiem

22

Sociālais aktīvists: bēgļi ir tādi paši cilvēki kā mēs

Uzņēmējs un sociālais aktīvists Egils Grasmanis runā TEDxRiga stāsta par personīgo pieredzi, atverot savas mājas durvis bēgļu ģimenei no Kongo. Bēgļi viņa mājoklī mitinājušies līdzās paša ģimenei, kurā aug trīs bērni.

Uzstāšanās laikā Grasmanis atklāj, kāpēc pirms gada sācis kampaņu bēgļu atbalstam, sociālajā tīklā Facebook izveidojot grupu ”Gribu palīdzēt bēgļiem”, kas jau pirmajās dienās izpelnījās gan sabiedrības atbalstu, gan nosodījumu. Pašlaik grupai ir gandrīz 3000 domubiedru.

Egils norāda, ka Latvija ir valsts, kurā bēgļa statusu saņem mazāk nekā 10% no tiem, kas piesakās. Tas ir zemākais rādītājs Eiropas Savienībā. Egila un domubiedru atbalsts bēgļiem izpaužas gan aicinot ziedot pārtiku, drēbes un sadzīvei nepieciešamo, gan organizējot kopīgus pasākumus un dažādos veidos cenšoties izglītot sabiedrību par bēgļu jautājumu.

Egils aicina katru aizdomāties par savu attieksmi pret bēgļiem – cilvēkiem, kas, meklējot palīdzību un atbalstu, bieži nonāk neapskaužamā situācijā, sastopoties ar Latvijā tik izplatīto noraidošo attieksmi.

Egila Grasmaņa TEDxRiga runas video:

 

Komentāri (22)

DD1 13.09.2016. 10.40

Vajag noklausīties naivā (labākajā gadījumā) latviešu uzņēmēja Grasmaņa videostāstu līdz beigām. Morāle vecā,- baro vilku kā gribi, tas uz mežu skatās.

Zinot, ka Latvijā ir daudz vairāk krievu kā Lietuvā un tas mums rada papildus riskus valstiskuma pastāvēšanai, ir ļoti jāuzmanās tagad līdzīgā situācijā.

+7
-3
Atbildēt

1

    Anonīms > DD1 13.09.2016. 14.49

    liec mieru krieviem, domā kā tikt vaļa no latviešu čekistiem

    Vai tas bija krievs, kurš ieradās pie LU profesora Lāča un pieprasīja labprātīgi atdot mafijai universitātes zemi Rīgas centrā ?

    Ka tikai baidīt ar Putinu un krieviem , kamēr paši mūs jau velliem pārdevuši !

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

Anonīms 14.09.2016. 16.28

Ļoti labs raidījums vācu valodā par reliģiju un pr ticību

57% vācieši baidās no musulmaņiem, 61% uzskata, ka islams nav piemērota reliģija eiropiešiem, atrs ceturtais vacietis uzskata, ka musulmaņi ir drauds vāciešu drošībai – skatieties un spriediet paši

tukšai propagandai vieta miskastē

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2375658/scobel-am-26.-Maerz-Glaubenssache–…#/beitrag/video/2375658/scobel-am-26.-Maerz-Glaubenssache–…

+3
-1
Atbildēt

0

lno 13.09.2016. 10.38

Komentārs: Nils Arvīds Janovičs Muižnieks http://linkis.com/www.aprinkis.lv/comp/5cKBi

+6
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu