Festivālā "Summertime" atgriežas temperamentīgā "Grammy" laureāte Dobē Njaorē • IR.lv

Festivālā “Summertime” atgriežas temperamentīgā “Grammy” laureāte Dobē Njaorē

26
"Grammy" laureāte Dobē Njaorē. Publicitātes foto

Sestdien, 13. augustā, uz festivāla “Summertime” skatuves atgriežas Kotdivuārā dzimusī dziedātāja, dejotāja un perkusioniste Dobē Njaorē (Dobet Gnahoré). 

Pirmo reizi spilgtā māksliniece festivālā uzstājās pirms diviem gadiem, saņemot nerimstošas publikas stāvovācijas un apbrīnu par negaidīti saviļņojošo performanci.

Mūzikas gardēžu vidū Dobē uzskata par spožāko mūsdienu Āfrikas mūzikas interpreti, pielīdzinot tādām žanra leģendām kā Mirjamai Makebai un Hjū Masekelai. Klausītājus visā pasaulē dziedātāja valdzina ar savu spēcīgo balsi, samtaino un it kā Āfrikas saules uzkarsēto tembru, kas publiku pievelk kā magnēts. Unikālās balss un personības kombinācija 2010. gadā dziedātājai atnesusi Grammy balvu kategorijā Best Urban/Alternative Performance.

Festivālā Dobē vedīs ceļojumā uz dzimto Āfriku, kur gadsimtos dziedātas mūzikas spēks izskanēs vismaz septiņās kontinenta valodās. Tā būs kā atgriešanās pie pirmsākumiem – tur, kur dzīve pulsē dabas ritmos. Ļaujoties mākslinieces balss neatvairāmajam spēkam un ķermeņa akrobātiskajām kustībām, ir jābūt gataviem – Dobē uzstāšanās nereti var līdzināties teju hipnotiskam rituālam.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu