Kučinskis: Aiztur VID vadītāja amata pretendentes Koļegovas brāļa automašīnu (prec.) • IR.lv

Kučinskis: Aiztur VID vadītāja amata pretendentes Koļegovas brāļa automašīnu (prec.)

39
Ministru prezidents Māris Kučinskis un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola - abi Ingas Koļegovas virzītāji VID augstajā amatā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ingas Koļegovas brālis Māris Zudāns šo informāciju noliedz.

Otrdien uz Latvijas robežas aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora (VID) amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna, preses konferencē paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Detalizētāku informāciju par notikušo premjers nesniedza, vēsta LETA.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars pēc preses konferences informēja, ka automašīnas aizturēšanu veikusi kāda no VID struktūrvienībām. Koļegovas brālis neesot aizturēts.

Premjera paziņojums nācis kā pārsteigums Koļegovas brālim Mārim Zudānam. “Grūti pateikt, kāpēc premjers tā teicis. Viņš varētu man piezvanīt, lai varam vienoties, kas tas ir,” viņš sacīja telefona sarunā žurnālam “Ir”. Zudāns norāda, ka neviena no viņa privātajām automašīnām nav aizturēta un piegādātāji nav ziņojuši par to, ka būtu aizturēta arī kāda no kravas automašīnām, kas ved viņa pārstāvētā uzņēmuma “Pallogs” ražoto produkciju. “Robežsardze un Valsts ieņēmumu dienests var apturēt uz ceļa uzņēmuma automašīnu mani neinformējot. Ja tā ir noticis, jāprasa informācija viņiem,” saka Zudāns.

VID struktūrvienības nav aizturējušas nedz VID vadītāja amata kandidātes Ingas Koļegovas brālim piederošu auto, nedz viņam piederoša uzņēmuma kravu, “Ir” otrdienas vakarā atbildēja VID Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Premjers notikušo uzskata kā pierādījumu, kas apliecina viņa rīcībā esošo informāciju par VID “shēmām un struktūrām”, kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi. Tāpat esot cilvēki arī partijā “Vienotībā”, kuri nevēlas VID reformas.

Kučinskis uzsvēra, ka, neskatoties “Vienotības” ministru lēmumu otrdien neiecelt Valsts vides dienesta vadītāju Koļegovu VID ģenerāldirektores amatā, lēmums par Koļegovas iecelšanu tiks pieņemt nākamnedēļ.

“Spēki, kas ir ieinteresēti vājā VID, ir pietiekoši dzīvi. “Vienotības” ministriem vēlos uzsvērt, ka es neesmu ar mieru piedalīties šādās spēlēs. Vai nu veidojam tiesiku vidi, kurā nav vietas personām, kas domā par labuma gūšanu, vai arī jābūt citai valdībai,” uzsvēra Ministru prezidents.

“Es neatkāpšos un pēc nedēļas šis jautājums būs valdības darba kārtībā,” uzsvēra Kučinskis un piebilda, ka viņš nezina, vai arī pēc nedēļas “Vienotības” ministri neatbalstīs Koļegovu VID vadītājas amatā.

“Vienotības” iebildumu dēļ valdība šodien uz nedēļu atlika Valsts vides dienesta vadītājas Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā.

“Firmas” dati liecina, ka Koļegova ir 50% kapitāldaļu īpašniece uzņēmumā “Pallogs” un dividendēs no uzņēmuma viņa pērn saņēmusi 320 000 eiro. Kā skaidro pati Koļegova, viņa šīs dividendes pērn dāvinājusi savam brālim – Mārim Zudānam, kurš ir “Pallogs” valdes priekšsēdētājs. Tāpat Koļegova pērn izsniegusi aizdevumus 220 914 eiro apmērā.

Medijos Koļegova skaidrojusi, ka ir tikai formāla “Pallogs” līdzīpašniece, bet labuma guvējs ir viņas brālis. Arī dāvinājumi esot izsniegti brāļa ģimenei.

“Pallogs” īpašnieki līdzīgās daļās ir Koļegova un Elmārs Švirksts. Koļegovai puse uzņēmuma pieder kopš 2005.gada, kad viņa 50% uzņēmuma daļu pārņēma no sava brāļa. “Pallogs” pērn strādāja ar 11 692 986 eiro apgrozījumu un 985 135 eiro peļņu.

Saskaņā ar VID publiskoto Koļegovas amatpersonas deklarāciju, viņai ir divi pilngadīgi brāļi.

(precizēts ziņas sākums)

 

Komentāri (39)

DD1 09.08.2016. 18.20

Kučinskis “Es neatkāpšos un pēc nedēļas šis jautājums būs valdības darba kārtībā”

Ceru, ka viņš kļūdās abos punktos.

+21
-2
Atbildēt

2

    moonlight > DD1 09.08.2016. 18.29

    DD1

    Izskatās, ka Vienotības prokremliskiem zagļiem un pederastiem sūdi smeļās mutēs, ja ķērušies pie tik radikāliem, bet galvenais, acīs krītošiem pasākumiem. Vienotības centrālā orgāna operativitāte, pasniedzot šo ziņu, nemaz neizbrīna, droši vien kopš vakardienas sildīta.

    Ja pasūtījumu ir veicis čekas priekšpostenis, Kozlovska kabatas padumjā milicija, nekāds brīnums, jo pieredze mūsu valstī tāda ir. Atcerēsimies Gulbja, Jakabsona, Naglas, Jaunalksnes, Neo un Grantiņa lietas.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    Anonīms > DD1 09.08.2016. 22.02

    Vienotību neaizstāvu. Galu galā Solvita varu atdeva Lembergam,pretēji savu vēlētāju gribai. Bet līdz naciķu ļaunumam Vienotībai vēl augt un augt un neizaugt.

    Un vari netērēt savu laiku un mani nelamāt mūnlaitiņ,jo rs svētu patiesību rakstu. Bet tagad man nāk miegs

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

zanE 09.08.2016. 20.48

….aizvien jautrāk!…

– “Premjera paziņojums nācis kā pārsteigums Koļegovas brālim Mārim Zudānam. “Grūti pateikt, kāpēc premjers tā teicis. Viņš varētu man piezvanīt, lai varam vienoties, kas tas ir,” viņš sacīja telefona sarunā žurnālam “Ir”.”

…”Viņš[premjers] varētu man piezvanīt, lai varam vienoties, kas tas ir”…

…vienoties?…premjeram jāzvana Koļegovas brālim???…sarunāt pastāstus ar premjeru var jebkurš valsts iedzīvotājs???…mjāāā….

+16
-1
Atbildēt

1

    DD1 > zanE 09.08.2016. 22.06

    > zanE

    “vienoties?…premjeram jāzvana Koļegovas brālim???”

    Cosa Nostra

    +10
    0
    Atbildēt

    0

zanE 09.08.2016. 20.34

– “Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) aģentūrai LETA izteicās, ka Koļegovas brāļa auto aizturēšana ir spiediens uz ģimeni. Ministre pauda, ka nezina notikušā iemeslus, taču pauda pārliecību, ka aiz tā stāv cilvēki, kas nevēlas Koļegovu redzēt VID vadītāja amatā.

“Šie cilvēki izmantos visus iespējamos instrumentus, un šoreiz izvēlēta jūtīgākā vieta – ģimene. Tas ir spiediens uz ģimeni,” uzsvēra finanšu ministre.”

….skaidrs signāls no Finanšu ministres – augstu amatpersonu ģimenes locekļus aizturēt nedrīkst!…ģimenes (mafijas?) intereses ir svētas!…

…šodien ZZS cilvēkiem mēles kustas, pirms smadzenes iesilušas…kas viņus padarījis tik histēriskus?…

+14
-3
Atbildēt

3

    moonlight > zanE 10.08.2016. 16.44

    J.Biotops

    Kāpēc gan lai ZZS nesauktu par „ģimeni”, ja zināmās aprindās tā pieņemts?

    Droši vien Vienotības no padibenēm sadrāklētai prokremliskai zagļu un pederastu varzai “ģimene” nebūs īsti piemērots apzīmējums.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > zanE 10.08.2016. 11.59

    Kāpēc gan lai ZZS nesauktu par „ģimeni”, ja zināmās aprindās tā pieņemts?

    ————————-

    Kā lai pēc analoģijas dēvē Vienotību? Varbūt par komunalkas kaimiņiem ar kopīgu ledusskapi (sili) virtuvē?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > zanE 09.08.2016. 23.19

    „…Tas ir spiediens uz ģimeni,..” Kāpēc gan lai ZZS nesauktu par „ģimeni”, ja zināmās aprindās tā pieņemts? Nelietosim taču daudz nesmukākus vārdus.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu