Pretislāma organizācijas "Pegida" dibinātājs veido jaunu partiju Vācijā • IR.lv

Pretislāma organizācijas “Pegida” dibinātājs veido jaunu partiju Vācijā

28
Lucs Bahmans uzstājas mītiņā. Foto: EPA/LETA

Liberālā tiešās demokrātijas tautas partija (FDDV) Vācijas parlamenta vēlēšanās daļēji atbalstīs partiju “Alternatīva Vācijai”

Pret islāmistiem vērstās kustības “Pegida” izveidotājs Lucs Bahmans (Lutz Bachmann) paziņojis, ka veidos jaunu politisko partiju Vācijā, ziņo Dw.de. Dokuments par partijas veidošanu tika parakstīts jau 13.jūnijā.

Jaunā partija sauksies Liberālā tiešās demokrātijas tautas partija (Freiheitlich Direktdemokratische Volkspartei, FDDV), teica Bahmans, pirmdien uzstājoties kārtējā mītiņā Drēzdenē.

Kā teica Bahmans, partijas veidošana ir reakcija uz iespējamu organizācijas “Pegida” (PEGIDA Förderverein e.V.) aizliegšanu Vācijā. Pagaidām nav zināma ne topošās partijas vadība, ne tās statūti.

Bahmans arī teica, ka jaunā partija tieši nekonkurēs ar šogad panākumus guvušo partiju “Alternatīva Vācijai”, kas uzstājas pret bēgļiem un patvēruma meklētājiem. “Mēs nākamajās Bundestāga vēlēšanās atbalstīsim “Alternatīva Vācijai” un tikai dažos rajonos vai vēlēšanu apgabalos izvirzīsim savus kandidātus,” teica Bahmans.

Viņš arī pastāstīja, ka FDDV darbosies atsevišķi no “Pegida”, turklāt Bahmans pats jaunajā partija neieņems nekādus amatus.

Šogad 19.aprīlī Drēzdenē sākās tiesas prāva pret 43 gadus veco Lucu Bahmanu. Viņu vaino starpnacionālā naida kurināšanā. 2014.gada septembrī savā “Facebook” lapā viņš publicēja komentāru ar apvainojošiem izteicieniem par bēgļiem un citiem migrantiem. Ja tiesa Bahmanu atzīs par vainīgu apsūdzībās, bijušajam “Pegida” līderim draud brīvības atņemšana, sākot no trim mēnešiem līdz pat pieciem gadiem. Pērnā gada janvārī Bahmans atstāja organizācijas “Pegida” vadību, taču turpina ietekmēt tās darbību.

 

Komentāri (28)

moonlight 19.07.2016. 11.46

Lai kā arī nenosauktu jauizveidotās organizācijas un partijas, tā nenovēršami ir atveseļojošā nacisma renesance Eiropā un Maskavai tīkamo politmauku: junkeru, tūsku, olandu, merķeļu, dombrovsku, pabriku un citu pašu un visas Eiropas tautu nīdēju, drīzs gals atjaunotās ES sarīkotā tribunālā.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu