Par morāli atbildīgu Zolitūdes traģēdijā minēs arī Ušakovu un Vircavu (papild.) • IR.lv

Par morāli atbildīgu Zolitūdes traģēdijā minēs arī Ušakovu un Vircavu (papild.)

23
Ingus Vircavs (no kreisās) un Nils Ušakovs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas galaziņojumā

Zolitūdes lielveikala “Maxima” traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien atbalstīja deputātes Ingunas Rībenas (VL-TB/LNNK) priekšlikumu galaziņojumā kā par traģēdiju politiski un morāli atbildīgos minēt arī Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu.

Komisija par galaziņojuma apstiprināšanu varētu balsot 12.oktobrī, komisijas sēdē norādīja tās priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL), vēsta LETA.

Ušakovs uzskata, ka viņa morālā un politiskā atbildība Zolitūdes traģēdijā jāvērtē viņa vēlētājiem, nevis traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai.

Ušakovs aģentūrai LETA pauda, ka viņam noteicošais ir viņa vēlētāju viedoklis un viņa atbildība traģēdijā tiks novērtēta 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. “Es, protams, ar cieņu izturos pret parlamentārās komisijas viedokli, pat neskatoties uz atsevišķu tās biedru apšaubāmām īpašībām. Taču esmu vēlēts politiķis, un vēlētāju viedoklis man ir noteicošais,” norāda Rīgas mērs.

Galaziņojuma apstiprināšanu plānots saskaņot ar laiku, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu būt pieņēmis lēmumu par grozījumu izsludināšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likumā.

Saeimā pieņemtie likuma grozījumi ļaus parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu pieņemt ar komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu, un to būs jāparaksta komisijas priekšsēdētājam un sekretāram. Absolūtais balsu vairākums nozīmē, ka ziņojuma apstiprināšanai būs nepieciešamas vismaz septiņas komisijas deputātu balsis.

Ja galaziņojums tiks apstiprināts, tad komisija varētu lūgt iekļaut to izskatīšanai kādā no tuvākajām Saeimas sēdēm pēc 12.oktobra.

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija iepriekš bija atbalstījusi deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) priekšlikumu galaziņojumā minēt par traģēdiju morāli atbildīgo vārdus – bijušo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), bijušos ekonomikas ministrus Arti Kamparu (V) un Danielu Pavļutu, bijušos Ekonomikas ministrijas valsts sekretārus Anriju Matīsu (V) un Juri Pūci (“Latvijas attīstībai”).

2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

(papildināta ar Ušakova viedokli)

Komentāri (23)

Bet 21.09.2015. 11.43

Bet es jau domāju, ka šitie paši galvenie vainīgie, kuri izdeva būvatļauju strādājošā privātuzņēmuma rekonstrukcijai, izspruks no tā saucamās atbildības, jo komisija nekādu atbildību nevar pieņemt. ien pateikt Fui, jūs tur visi, kas savulaik bijāt pie varas un neredzējāt, ka snotiek privātuzņēmumā Maksima!

Seviški stulbi izskatās Dombrovska vainas pieminēšana! Kā premjers varēja zināt , ka šitie RD sprukstiņi izdod būvatļauju strādājošam uzņēmumam , vai precīzāk veikalam Maksima!

Izskatās, ka kaimiņam skauž Dombrovska panākumi ES un viņa alga, bet Burvim izskatās, ka ir zobs, ka pats nav ticis politikā un tāpēc vaino Dombrovski, kurš nu nav Dievs tas kungs, ka var redzēt , kas notiek simtos būvniecība sobjektos Latvijā. Tāpat, kā to neredzēs nekādas būvinspekcijas, ja to neredzēja būvuzraugi!

+2
-1
Atbildēt

2

    Skumjais Bruņinieks > Bet 21.09.2015. 13.36

    uz Bet

    “”.. sevišķi stulbi izskatās Dombrovska vainas pieminēšana..”

    Bet Dombrovskis taču pats arī atzina savu vainu, kad iznāca no Bērziņa kabineta.

    Jeb varbūt Jūs domājiet, ka “valsts vīrs” lācītis meloja un liekuļoja, kad paziņoja, ka uzņemās politisku un morālu atbildību par Zolitūdes traģēdiju..?

    Neticās…

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 21.09.2015. 15.32

    SB tev jau nesaprast goda vīra rīcību, kā izskatās!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 21.09.2015. 16.41

…šķiet, vieglāk būtu nosaukt, kuri nav vainīgi – deputāts Kaimiņš, Balodis, Kūtris un…kas vēl tur tajā komisijā?….

…par vainīgiem var atzīt tikai tiesa, izmeklēšanas komisija, kura līdz pēdējam brīdim pat neizskatīja Rīgas domes atbildību, bet pateicoties Čepānes kundzes pievienotajiem materiāliem, nu, spiesta kaut kā reaģēt – izskatās nepārliecinoši un apstiprina vien aizdomas, kāpēc Regīna Ločmele-Luņova no SC, tik ļoti centās komisijas darbu ievirzīt “pareizajās sliedēs”….

….ja komisijas darbs vainagosies ar vērā ņemamiem priekšlikumiem likumu sakārtošanā – to varēs atzīt par veiksmīgu, ja tikai – ar soģa kāri meklējot uzvārdus un izrēķinoties ar politiskajiem pretiniekiem, tad darba rezultāts nebūs ne plika graša vērts….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu