ES iekšlietu ministri nespēj vienoties par obligātām bēgļu sadales kvotām • IR.lv

ES iekšlietu ministri nespēj vienoties par obligātām bēgļu sadales kvotām

14
Patvēruma meklētāji ceļā no Vīnes uz Vācijas robežu. Foto: EPA/LETA

Ministri pie šī jautājuma atgriezīsies oktobrī

Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministri pirmdien nav spējuši vienoties par saistošām kvotām 120 000 bēgļu sadalei, paziņojušas amatpersonas. “Jā, šobrīd ne visi tam piekrīt,” pēc sanāksmes paziņoja Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns.

Pēc viņa teiktā, “liels vairākums” atbalsta sadalīšanas principu un viņi pie šī jautājuma atgriezīsies oktobrī, ziņo LETA/AFP.

ES migrācijas, iekšlietu un pilsonības lietu komisārs Dimitris Avramopuls paziņoja, ka “mums nav vienošanās par mūsu priekšlikumu attiecībā uz 120 000 [bēgļu]”.

Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kaliņaks sacīja, ka viņa valsts, Čehija un citas atteicās atbalstīt plānu un aicināja sasaukt ES līderu samitu.

Iekšlietu ministri vienojās par 40 000 bēgļu pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas nākamo divu gadu laikā, kas tika sākotnēji ierosināts maijā.

Pirmdienas vēlā vakarā mediji ziņoja, ka ES iekšlietu ministri principā vienojušies par 160 000 patvērumu meklētāju sadali pa ES dalībvalstīm, bet, visticamāk, nespēs panākt vienošanos par saistošām kvotām.

“Mums ir politiska vienošanās par 160 000 pārvietošanu, bet mēs vēl neesam panākuši vienošanos par kvotām,” sarunu pārtraukumā teica Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs. “Mēs laikam to izlemsim nākamajā sanāksmē”, kas paredzēta 8.oktobrī, viņš piebilda.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs savukārt paziņoja, ka ES dalībvalstis centīsies panākt, lai nelegālie imigranti, kas nebēg no kara vai vajāšanas, tiktu nosūtīti atpakaļ.

 

 

Komentāri (14)

MChuzzlewit 15.09.2015. 09.03

Bet “izolācijā”, “vienīgā”, kas pret, taču ir Latvija – nākamā Gazas josla, kuru ne NATO aizsargās pret krieviem, nedz ES fondus kāds dos! Kaut gan nē, vēl sliktāk par Gazas joslu, jo tai visāds ES finansējums atliku likām.

Pretēji ĀM tepat melotajam nekādas “brīvprātīgās apņemšanās, kas gandrīz vai līdzinās Junkera bēgļu sadalīšanas plānam”, ko it kā paudušas “teju vai visas” Austrumeiropas valstis, vispār nekur nefigurē.

Turklāt galvenais strīds ir par Junkera piedāvāto 120 000 “bēgļu” sadalīšanu un nākotnes kvotām. Svarīgs ir AEiropas “nē” tieši uz šo jautājumu. Tas ir pateikts, bet Višegradas valstis neviens no NATO ārā neslēdz un ES fondu naudu ņemt nost netaisās.

+4
-2
Atbildēt

4

    Charlie Hebdo > MChuzzlewit 15.09.2015. 11.27

    Ēriks

    Nesagaidīsi, visiem Vienotības darboņiem ir kremļa tikumi, tādi pat nelieši, kā “bļaģinaja rossija”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > MChuzzlewit 15.09.2015. 09.37

    Latvija taču ir apstiprinājusi 250 bēgļu uzņemšanu! ar ko tad atškiras Latvija no Višegradas valstīm, jo Latvija jau nav pateikusi, un nobalsojusi, ka vairāk neuzņems nevienu_ tātad , tāpat kā Višegradas valstis ir pret kvotām. uzņems tos, kuri nāks tāpat caur Krieviju, un arī tie nebūs maz!Vai tie ir ierēkināti ES ierēdņu prāt?

    Bez tam V. Vētra pat teica , ka tas ir labi, ka Latvijā ir diskusija par to: uzņemt un cik uzņemt. Grieķija taču arī spēlē gudri un dzīvo daudz labāk nekā mēs, un mums vēl jāpabalsta grieķu leknā dzīve cik nu mēs to varam! nevar taču kā aitas iet uz izkaušanu!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > MChuzzlewit 15.09.2015. 10.44

    Par šitiem meliem Rinkevičam būtu jāpako pekeles un jāizvācas no ministra siltās vietiņas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    MChuzzlewit > MChuzzlewit 15.09.2015. 10.10

    Tieši par to stāsts. Pēdējo dienu histērija, ka Latvija būtu “starptautiskā izolācijā” un “vienīgā pret”, ir prasti meli.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Bet 15.09.2015. 08.54

Labi ka tā, jo vai tad nu ES jātiek galā ar Sīrijas bēgļiem? Kur pārējās bagātās arābu valstis ar līdzīgu kultūru un ticību!

Jā, un kur tad Latīņamerikas valstis? Kāpēc tās neuzņem šos patvēruma meklētājus. Un bagātākās Āfrikas valstis…

Latvijai jau pietiek ar 250 tūkst nepilsoņu- kuri tāpt ir ekonomiskie bēgļi.

+3
-1
Atbildēt

2

    klusais > Bet 15.09.2015. 09.05

    Bet – vai nu tikai Sīrijas bēgļi ? :)

    P.S. Lasīju , neprasiet avotu , nefiksēju… no Sīrijas esot izceļojuši 10 miljoni iedzīvotāju .

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Aigars Mahinovs > Bet 15.09.2015. 10.51

    Absolūtais vairākums bēgļu arī ir islamiskajās kaimiņvalstīs. No 10 miljoniem bēgļu uz ES pusi čāpo labi ja 5-10%.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

sirtaki 15.09.2015. 12.36

Kādas tur kvotas?! Visus šurp uz Latviju – vismaz miljonus 8 (astoņus), lai šis zemes nostūrītis zeļ un plaukst.

Protams, ka rinkēviču, pabriku, straujumu īpašumos katram vismaz pa 200 gabalu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu