ES apstiprina militārās operācijas sākšanu pret cilvēku kontrabandistiem (papild.) • IR.lv

ES apstiprina militārās operācijas sākšanu pret cilvēku kontrabandistiem (papild.)

20
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons Sīrijas bēgļu nometnē uz Libanas-Sīrijas robežas. Foto: AFP/LETA

Uz ES ārējām robežām varētu tikt nosūtīti “Frontex” spēki

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pirmdien apstiprinājušas militāras operācijas sākšanu pret cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā, nepieciešamības gadījumā iznīcinot kuģus, ko izmanto noziedzīgās organizācijas, kas darbojas Lībijā, ziņo LETA/AFP.

Savukārt uz Eiropas Savienības (ES) visvairāk apdraudētajām ārējām robežām tiks nosūtītas ES robežaģentūras “Frontex” ātrās reaģēšanas vienības, liecina pirmdien paredzētās ES iekšlietu ministru sanāksmes gala dokumenta projekts.

“Padome vienojusies, ka ir nepieciešams nekavējoties nosūtīt “Frontex” robežapsardzes ātrās reaģēšanas vienības, lai pastiprinātu ES atbildes kapacitāti uz apdraudētajām ārējām robežām,” teikts dokumentā, kurš sanāksmes gaitā vēl varētu tikt mainīts. “Efektīva robežkontrole ir nepieciešams nosacījums migrācijas plūsmas pārvaldīšanai,” norādīts dokumenta projektā.

Projekts piedāvā ministriem arī “apņemties pārvietot 120 000 personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība, no dalībvalstīm, kas piedzīvo masīvas migrācijas plūsmas,” taču par šo jautājumu sanāksmes turpinājumā gaidāmas īpaši saspringtas diskusijas.

Operācijas “NAVFORMED” pirmo fāzi, kas paredzēja izlūkošanas datu vākšanu, ES sāka jau jūlijā, taču tagad atļauts apturēt, pārmeklēt un nepieciešamības gadījumā arī iznīcināt kuģus, kurus cilvēku kontrabandisti izmanto nelegālo imigrantu nogādāšanai Eiropā.

Otrā operācijas fāze joprojām attieksies uz starptautiskajiem ūdeņiem.

Trešā fāze paredz militāru darbību pret kontrabandistiem Lībijas teritoriālajos ūdeņos. Tomēr šim solim nepieciešama ANO Drošības padomes rezolūcija un, vēlams, arī Lībijas valdības piekrišana.

ES centieni palīdzēt Lībijai izveidot nacionālās vienotības valdību, kas varētu sniegt šādu atbalstu, līdz šim bijuši nesekmīgi, bet ANO īpašais sūtnis Lībijā Bernardino Leons nedēļas nogalē ziņoja par nelielu progresu.

Krievija, kas tagad ir ANO Drošības padomes prezidējošā valsts, paziņojusi, ka ANO rezolūcija varētu tikt pieņemta jau šomēnes, bet tā attieksies tikai uz starptautiskajiem ūdeņiem.

Lai spriestu par Sīrijas bēgļu krīzi, kas pārņēmusi Tuvos Austrumus un Eiropu, pirmdien vienas dienas vizītē Libānā ieradies Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, pavēstīja avots valdībā.

Kamerons ieradies Beirūtā, bet apmeklēs arī bēgļu nometni Bekaa ielejā, Sīrijas austrumos, norādīja avots. Libānā tagad dzīvo vairāk nekā 1,1 miljons Sīrijas bēgļu. Pagājušajā nedēļā Kamerons paziņoja, ka Lielbritānija no valstīm, kas robežojas ar kara plosīto Sīriju, piecu gadu laikā uzņems 20 000 sīriešu bēgļu.

Atbilstoši ANO datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 380 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā – pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Pašreiz “NAVFORMED” piedalās četri kuģi – viens no Itālijas, viens no Lielbritānijas un divi no Vācijas, un paplašinoties, visticamāk, būs nepieciešams lielāks kuģu skaits.

 

Komentāri (20)

Austras koks 14.09.2015. 15.54

Kuģi ir jāiznīcina nevis nepieciešamības gadījumā, bet visos gadījumos, un visi uz kuģa esošie jānogādā atpakaļ uz krastu, kurā iekāpuši.

+13
-5
Atbildēt

2

    traductrice > Austras koks 14.09.2015. 16.19

    vakar bija intervija ar vienu militārpersonu, kas pa tiem ūdeņiem ganās, un viņš teica, ka pārsvarā tie kontrabandisti, tiklīdz ierauga ES patruļas, PAŠI pārdur laivas, izmet motorus utt., tā teikt, nodod sevi likteņa (ES glābēju) varā, tāpēc teksts, ka to darīšot ES spēki, ir miglas pūšana! Tas taču nav nekāds risinājums!

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    Krotow > Austras koks 14.09.2015. 17.56

    Tad jau atliek viņus piesiet pie tām laivām un nolaist pie Neptūna. Pēc principa “Neko nezinām, tur neviena nebija”.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

otra puse 15.09.2015. 07.33

“Krievija, kas tagad ir ANO Drošības padomes prezidējošā valsts…”

Šādā pasaulē mēs dzīvojam. Noziedznieku vadīts režīms prezidē ANO.

+6
0
Atbildēt

0

west 14.09.2015. 18.49

Otrā operācijas fāze joprojām attieksies uz starptautiskajiem ūdeņiem.

Trešā fāze paredz militāru darbību pret kontrabandistiem Lībijas teritoriālajos ūdeņos. Tomēr šim solim nepieciešama ANO Drošības padomes rezolūcija un, vēlams, arī Lībijas valdības piekrišana.

—————————-

Tas tulkojumā nozīmē, ka Vidusjūras neitrālajos ūdeņos tiks aizturētas un iznīcinātas sapuvušās laivas, kuras maksā nožēlojamas kapeikas, salīdzinot ar cilvēku kontrabandistu milzīgo peļņu.

Āfrikāņu “Sīrijas bēgļi” tiks savākti un laimīgi nogādāti Eiropā. Ne jau atpakaļ viņus vedīs.

Trešās fāzes nebūs, jo to bloķēs Krievija. Viņiem tieši ir vajadzīgs bardaks Eiropā.

Tātad, tā ir kārtējā smadzeņu pūderēšanas kampaņa, lai nomierinātu satrauktos eiropiešus, kuriem baidzot sāk atvērties aizkritušais sīberis.

Ienesīgais”bēgļu” konveijiers nekur nepazudīs, vienīgi nedaudz mainīs savu izskatu. “Cīņa” būs aptuveni tikpat “efektīva”, cik ar starptautiskajiem narkotiku tirgotājiem nu gandrīz simts gadu garumā.

+11
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu