Pamiers Donbasā iestāsies 1.septembrī • IR.lv

Pamiers Donbasā iestāsies 1.septembrī

30
EDSO īpašais pārstāvis Ukrainā Martins Sajdiks preses konferencē Minskā. Foto: AFP/LETA

Trīspusējā kontaktgrupa vienojusies par pamieru tikai uz pirmo skolas sākuma nedēļu

Austrukumrainā, Donbasā, kur joprojām notiek kaujas ar prokrieviskajiem teroristiem, 1.septembrī tiks izsludināts pamiers, ziņo Dw.de. Par to trešdien vienojušies trīspusējās kontaktgrupas pārstāvji tikšanās laikā Minskā.

Pēc sarunām EDSO misijas īpašais pārstāvis Martins Sajdiks paziņoja, ka grupa „uzskata par nepieciešamu līdz ar jaunā mācību gada sākumu pirmajā skolas nedēļā nodrošināt uguns pārtraukšanu militāro spēku saskares līnijā”.

Viņš arī piebilda, ka abas puses apmainīsies ar informāciju par to, kur spēku saskares līnijā atrodas mācību iestādes, lai nodrošinātu to neaizskaramību. EDSO 1.septembrī pārbaudīs, kā tiek īstenota vienošanās par uguns pārtraukšanu.

Arī Luhanskas pašpasludinātās tautas republikas pārstāvis Vladislavs Deinego apstiprināja, ka visi trīspusējās sarunu grupas dalībnieki atbalstījuši priekšlikumu par uguns pārtraukšanu uz mācību gada sākumu. Viņš arī teica, ka nākamā kontaktgrupas tikšanās notiks 8.septebrī, bet politisko jautājumu apakšgrupa septembrī tiksies katru dienu.

Tikšanās laikā notikusi arī vienošanās, ka Krievijas kontrolētie kaujinieki ielaidīs Starptautiskā Sarkanā Krusta pārstāvjus cietumos, kur tiek turēti Ukrainā notiesātie cilvēki, vēsta UNIAN.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu