Sākas bērnu un jaunatnes cirka festivāls "Brīnumu pilna pasaule" • IR.lv

Sākas bērnu un jaunatnes cirka festivāls “Brīnumu pilna pasaule”

10
Sienas gleznojums Rīgas cirkā. Foto: Lita Krone, LETA

No šodienas līdz 13.jūlijam Rīgas cirkā norisināsies astotais starptautiskais jauno profesionālo un topošo cirka mākslinieku festivāls konkurss “Brīnumu pilna pasaule”.

Šogad festivālā tiks pārstāvētas deviņas valstis: Lietuva, Igaunija, Zviedrija, Krievija, Baltkrievija, Šveice, Ukraina, Uzbekistāna un Latvija. 

Žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas, Zviedrijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Krievijas cirku direktori un speciālisti, vērtēs 48 priekšnesumus ap 100 jauno mākslinieku sniegumā. Festivālā būs pārstāvēti akrobāti, žonglieri, virves staigātāji un gaisa vingrotāji.

Cirka festivālā “Brīnumu pilna pasaule” būs pārstāvētas tādas cirka studijas kā “Jaunība” no Rīgas, “Rīgas cirka studija”, Salaspils kultūras nama “Enerģētiķis” cirka studija “Arlekīns”, studija “Jaunība” no Daugavpils un “Vivat” no Daugavpils, “Smaids” no Valkas, “Reveranss” no Valgas Igaunijā. Lietuvu pārstāvēs Kauņas jaunatvērtā cirka skola “Cirko Akademyos”.

Festivāla laikā paredzētas četras atšķirīgas izrādes – šovakar plkst.18.30 notiks festivāla atklāšanas izrāde, 11.jūlijā plkst.16 un 12.jūlijā plkst.13 paredzētas divas dažādas konkursa izrādes, 13.jūlijā plkst.18.30 notiks festivāla uzvarētāju, labāko mākslinieku galā izrāde un laureātu apbalvošana.

Komentāri (10)

zanE. 10.07.2015. 15.16

…žēl….Kaimiņš ar Bondaru neiekļaujas vecuma grupā….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu