Spānijā izmēģinājuma lidojumā nogāžas militārā transportlidmašīna • IR.lv

Spānijā izmēģinājuma lidojumā nogāžas militārā transportlidmašīna

18
Jaunā lidmašīna "Airbus A400M". Foto: AFP/LETA

Gājuši bojā trīs apkalpes locekļi

Sestdien Spānijā pie Seviljas pilsētas nogāzusies militārā transportlidmašīna “Airbus A400M”, vēsta valsts ziņu aģentūra “Efe”.

Lielbritānija un Vācija pēc sestdienas militārās transportlidmašīnas “Airbus A400M” aviokatastrofas Spānijā pagaidām liegušas pacelties savām “Airbus A400M” lidmašīnām, ziņo LETA/AFP.

Kā pavēstīja ārkārtas dienestu preses pārstāvis, gājuši bojā trīs apkalpes locekļi, bet divi izdzīvojuši, kuri ar smagām traumām nogādāti slimnīcā. Vienam ievainotajam nepieciešama mākslīgā elpināšana, bet otrs guvis lūzumus un apdegumus.

Pilnīgi jaunā lidmašīna “Airbus A400M” bija devusies izmēģinājuma lidojumā un nogāzusies aptuveni minūti pēc pacelšanās no Seviljas lidostas, tādēļ varasiestādes pieņēmušas lēmumu lidostu slēgt. Visi reisi uz Sevilju tiek novirzīti uz Malagu un Heresu.

Aviokatastrofa notikusi neapdzīvotā vietā līdzās “Coca-Cola” rūpnīcai. Rūpniecības rajonā pēc lidmašīnas avārijas pazudusi elektrība.

“Airbus A400M” tiek izgatavots Seviljā un pašlaik tiek veikti tā izmēģinājuma lidojumi. Astoņas valstis pasūtījušas 194 lidaparātus un pagājušajā gadā tika veiktas pirmās piegādes.

 

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu