Latvija hokejā nespēj uzvarēt strīdu plosīto Vācijas izlasi • IR.lv

Latvija hokejā nespēj uzvarēt strīdu plosīto Vācijas izlasi

26
Latvijas izlasi visu mača laiku uzticīgi un no sirds atbalstīja līdzjutēji. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mūsējie turpina cīņu par palikšanu pasaules hokeja elitē, nākamā spēle – pret Austriju

Pasaules hokeja čempionāta finālturnīrā Prāgā Latvijas hokeja izlase A apakšgrupas spēlē pret Vāciju šovakar diemžēl zaudēja ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:2). Mūsu valstsvienība guvusi 2 punktus un turpina cīņu, lai saglabātu vietu pasaules hokeja elitē. Nākamajā mačā rīt latvieši tiksies ar Austrijas izlasi.

Mūsu valstsvienības labā vārtus pirmās trešdaļas vidū guva Lauris Dārziņš pēc Kaspara Daugaviņa piespēles. Izdevība radās, spēlējot vairākumā, kad noraidījumu pret Kasparu Saulieti bija izpelnījies vācu hokejists. Vācijai šajā pasaules čempionātā tie bija pirmie zaudētie vārti mazākumā. Savukārt Saulietis mūsu komandā, šķiet, ir veiksmīgākais skaitlisko vairākumu pelnītājs.

Otrā trešdaļa pagāja bez rezultāta maiņas, tomēr mūsu izlasei dominējot laukumā. Spēles pamatlaika pēdējais posms sākās nervozā cīņā, līdz kamēr piektajā minūtē tiesnesis piešķīra 5+20 min noraidījumu līdz spēles beigām mūsu uzbrucējam Jānim Spruktam par šķietami nejaušu, kaut arī pasmagu sadursmi ar pretinieku, no kuras, kā varēja vērot TV translācijas atkārtojumā, mēģināja izvairīties abi spēlētāji. Vācieši izmantoja skaitlisko vairākumu un izlīdzināja rezultātu.

Sprukts šajā mačā bija labākais iemetienu izspēlētājs, bet tagad komandas biedriem bija jātiek galā pašiem. Tiklīdz mūsu komanda bija pilnā skaitā, tiesnesis atkal sodīja latviešus ar mazākumu, piesienoties par it kā neprecīzu maiņu, kuras gaitā laukumā bijuši 7 spēlētāji. Mūsējie kopumā nospēlēja mazākumā 7 min pēc kārtas, nervozi cīnoties savā zonā un aizsargājot vārtus.

Vācieši guva vēl vienus vārtus, 2 min un 20 s līdz pamatlaika beigām ripai strauji šķērsojot Edgara Masaļska vārtu līniju, atsitoties pret pārliktni un atkal izlecot ārā. Tiesneši vairākas minūtes vēroja videoierakstu, līdz kamēr tomēr apstiprināja vārtu guvumu. Pēdējā minūtē latvieši noņēma vārtsargu un uzbruka Vācijas vārtiem ar 6 spēlētājiem, tomēr rezultātu izlīdzināt neizdevās.

Labākais spēlētājs mūsu izlasē šajā mačā bija kapteinis Kaspars Daugaviņš, Vācijai – Mihaels Volfs. TV komentētāji norādīja, ka Latvijas hokejistiem spēles gaitā bija daudz paviršību, kādas bija arī vāciešiem, tomēr viņiem šoreiz veicās vairāk. Spēlē diskvalifikācijas dēļ nepiedalījās Vācijas izlases aizsargs Stefans Dašners, kurš iepriekšējā mačā izmantoja rupju spēka paņēmienu pret Zviedrijas hokejistu.

Vācijas valstsvienībā valda nesaskaņas, komandā pat esot noticis dumpis. Vienību patlaban vadot galvenā trenera Peta Kortinas palīgi Džefs Vords un Džefs Tomlinsons, ziņo mediji. Bija bažas, ka Kortina nebūs kopā ar komandu mačā pret Latviju, tomēr galvenais treneris stāvēja aiz spēlētājiem, īsti aktīvi ar viņiem nekomunicējot. Mediji vēsta, ka Vācijas izlasē pasaules čempionāta finālā šoreiz nespēlē 22 labākie spēlētāji, daļa atteikusies pārstāvēt valstsvienību tieši Kortinas dēļ. Vācijas žurnālisti pauž gandarījumu par šo situāciju, jo tas nozīmējot, ka nākamreiz Kortina izlasi vairs nevadīs.

Kā informē aģentūra LETA, A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs maksimāli iekrātajiem 12 punktiem ir Kanāda, no tās par punktu atpaliek Zviedrija. 10 punkti ir mājnieku komandas Čehijas kontā, par diviem mazāk – Šveicei. Nākamā ar 6 punktiem ir Vācija, Francijai ir 3 punkti un sestā pozīcija. Austrijai ir divi punkti.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs sestdien, kad spēkosies ar Austriju, otrdien stāsies pretī Francijas valstsvienībai. Pēc šī gada pasaules čempionāta kļūs zināmas astoņas komandas, kas kvalificēsies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā pašlaik pirmās astoņas vietas ieņem Zviedrija, Somija, Krievija, Kanāda, ASV, Čehija, Šveice un Slovākija, bet Latvija atrodas devītajā pozīcijā. Aiz mūsu valsts ir Norvēģija, Baltkrievija un Francija.

Komentāri (26)

Bet 09.05.2015. 12.54

Uzraksts nav īsti korekts, jo Latvijas izlase drīzāk nespēja uzvarēt “tiesnešu izlasi” šajā mačā!

+1
0
Atbildēt

0

klans 09.05.2015. 09.08

Iepriekš teicu, ka grūti bez trenera.

Tagad jāsaka, ka LABĀK bez trenera.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu