Pirmdien Kongresu namā Rīgas Gospelkora koncerts "Prieks. Miers. Mīlestība." • IR.lv

Pirmdien Kongresu namā Rīgas Gospelkora koncerts “Prieks. Miers. Mīlestība.”

31
Kristīne Prauliņa. Foto Gints Ivuškāns, F64

Kopā ar kori uzstāsies tā soliste, konkursa “Riga Jazz Stage 2014” “Grand Prix” ieguvēja Kristīne Prauliņa

Pirmdien, 6.aprīlī plkst.18 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē notiks Rīgas Gospelkora Lieldienu koncerts “Prieks. Miers. Mīlestība.”, raksta aģentūra LETA. Programmā “Prieks. Miers. Mīlestība.” klausītājus priecēs dzīvespriecīga afroamerikāņu baznīcas mūzika angļu un latviešu valodā.

Kora skanējumu papildinās tā solisti, tostarp dziedātāja, konkursa “Riga Jazz Stage 2014” “Grand Prix” ieguvēja Kristīne Prauliņa, kā arī Latvijā un ārvalstīs atzinību guvuši instrumentālisti. Kori pavadīs taustiņinstrumentālists un ģitārists Edgars Jass, taustiņinstrumentālists Dāvis Bindemanis, basģitārists Andris Ivančiks, bundzinieks Andris Buiķis, ģitārists Jānis Kalniņš, trompetisti Oskars Ozoliņš un Gatis Gorkuša, saksofonists Kristaps Lubovs un trombonists Nauris Strežs. 

Rīgas Gospelkorim koncerts Kongresu namā ir īpašs, jo tur pagājušā gada vasarā koris Pasaules koru olimpiādē gospeļu mūzikas “čempionu” kategorijā izcīnīja zelta medaļu. Koris jau vairāk nekā desmit gadus aktīvi koncertē Eiropā un ir vairākkārtīgi devies tūrē arī uz gospeļu mūzikas dzimteni – ASV. 

Koncerta mērķis ir informēt klausītājus par biedrību “Ģimenes šūpulis”. Ar biedrības darbinieku un ziedotāju atbalstu Kauguru pagasta Jaunpalejās ir tapušas mājas – patvērums jaunai dzīvībai. Vieta, kur pamestām, nepilngadīgām grūtniecēm un jaunām māmiņām brīdī, kad nepieciešams ģimenes šūpuļa siltums, rast emocionālu atbalstu un praktisku atspērienu turpmākajai dzīvei. Mājas uzturēšanai un biedrības darbības turpināšanai nepieciešams finansējums, tādēļ biedrība aicina pievienoties atbalstītāju pulkam cilvēkus, kuri būtu gatavi veikt nelielus, bet regulārus ziedojumus. 

Pirms un pēc koncerta būs iespēja tikties ar biedrības pārstāvjiem, iepazīties ar tās darbību un mērķiem, kā arī uzzināt par iespēju iesaistīties biedrības darbībā. 

Vairāk informācijas kora feisbuka lapā

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu