Mācību maršā "Dragoon Ride" visu Latviju šķērsos ASV bruņumašīnas • IR.lv

Mācību maršā “Dragoon Ride” visu Latviju šķērsos ASV bruņumašīnas

21
Amerikāņu "Stryker" mācībās Ādažos. Foto: AFP/LETA

Marša “Dragoon Ride” kopējais garums būs 1800 kilometri

Latviju 22. un 23.martā šķērsos vairāk nekā 40 dažāda veida militārās tehnikas vienību, tai skaitā 20 bruņumašīnas “Stryker”, kas ASV 2.kavalērijas pulka mācību maršā “Dragoon Ride” no Igaunijas dosies uz Vāciju, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

22.martā militārās tehnikas kolonnas virzīsies no Ainažiem uz Rīgu, apstājoties Jelgavkrastos un Saulkrastos, bet 23.marta rītā tās turpinās ceļu no Rīgas uz Bausku, apstājoties Iecavā.

21.martā ASV 2.kavalērijas pulka karavīri, kas pašreiz rotācijas kārtībā izvietoti Baltijas valstīs un Polijā, sāks mācību maršu “Dragoon Ride” un ar bruņumašīnām “Stryker” un atbalsta transportu no Igaunijas dosies uz pastāvīgo izvietojumu Vilsekā, Vācijā, noslēdzot savu dalību operācijā “Atlantic Resolve”.

Marša “Dragoon Ride” kopējais garums būs 1800 kilometri, un tajā vienībai aptuveni desmit dienās būs iespēja pārbaudīt savas pārvietošanās un apgādes spējas, kā arī vienlaikus tas būs apliecinājums sabiedroto klātbūtnei reģionā. Maršu atbalstīs arī helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un Militārās policijas satiksmes regulētāju norādījumus.

Mācību marša laikā notiks tehnikas izstāde, kas dos iespēju sabiedrībai iepazīties ar Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto militāro tehniku, kā arī uzzināt vairāk par ASV karavīru mācībām Latvijā.

Iedzīvotāji militāro tehniku varēs apskatīt 22.martā Jelgavkrastos stāvvietā pie krustojuma ar Liepupi no plkst.12 līdz 12.45, Saulkrastos Ainažu un Akācijas ielas krustojumā, Ainažu un Raiņa ielas krustojumā, kā arī Rīgas un Murjāņu ielas krustojumā no plkst.13.30 līdz 15, kā arī Rīgā pie lielveikala “Maxima” Augusta Deglava ielā 67 un Rīgas Pasažieru terminālī pie Vanšu tilta no plkst.15 līdz 17, bet 23.martā – Iecavā pie Iecavas vidusskolas un pie degvielas uzpildes stacijas Rīgas ielā no plkst.8 līdz 9.

 

Komentāri (21)

ierados 18.03.2015. 19.00

Labāk lai brauc pa laukiem un pļavām. Pa šoseju braucot salauzīs bruņumašīnas.

+2
-1
Atbildēt

1

    Fikseris > ierados 18.03.2015. 22.46

    Grūti noticēt ka bruņumašīnas pašas brauks 1800 km. Visdrīzāk ar smagajiem vedīs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 18.03.2015. 23.11

Fikseris

Bruņumašīnas nav tanki, kuru resurss paredzēts vien nedaudz stundām.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu