Jau četri bojāgājušie Harkovas terora aktā (papild.) • IR.lv

Jau četri bojāgājušie Harkovas terora aktā (papild.)

26
Terora aktā Harkovā divi bojāgājušie apsegti ar Ukrainas karogu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Kijeva: Sprādzienu Harkovā sarīkoja Krievijā apmācīta grupa

Harkovas demonstrācijas laikā sarīkotā teroristu sprādziena upuru skaits otrdien pieaudzis līdz četriem cilvēkiem – slimnīcā no gūtajām traumām miris 18 gadus vecs students. Pirmdien mira 15 gadus vecs puisis, kurš pēc sprādziena atradās komā, vēsta Ukrainas mediji. 

Pirmdien Harkovas apgabala prokurors Jurijs Daņiļčenko paziņoja, ka terora aktā izmantota kājnieku mīna ar no attāluma vadāmu palaišanas ierīci. Pēc terora akta Harkovā drošība tiek pastiprināta citās reģionā pilsētās – Odesā un Sumos.

Sprādzienu Harkovā svētdien demonstrācijas laikā sarīkoja Krievijā apmācīta grupa, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

“Saistībā ar Harkovā notikušo teroraktu, kurā atbilstoši provizoriskajiem datiem dzīvību zaudēja viens milicis un viens civilists, kā arī cieta pieci miliči un četras civilpersonas, pilsētā izsludināts augstākais terorisma draudu līmenis un sākta pretterorisma operācijas īstenošana,” sacīja amatpersona.

Operācijas “rezultātā jau ir aizturēti četri spridzināšanas dalībnieki un konfiscēti ieroči, konkrēti – granātmetējs”.

“Pretterorisma operācija turpinās,” viņš sacīja, piebilstot, ka teroraktu sarīkojusī grupa apmācīta Belgorodā, Krievijā. “Tas lieku reizi liecina par to, ka terora kampaņai, kas tiek īstenota Ukrainā, ir vieni un tie paši pasūtītāji un organizatori, kas agresijai austrumos,” norādīja Turčinovs.

Savukārt Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko paziņojis, ka teroristu grupējums “Harkovas partizāni – teroristi” ministrijai zināms no viņu iepriekšējās darbības. Par šā grupējuma līdzdalību Harkovas spridzināšanā liecinot izmantotās sprāgstvielas un “rokraksts”, teica Geraščenko. Iepriekš viens no grupējuma līderiem Filips Ekozjancs lielījies, ka tādējādi “atskaitoties savai Maskavas priekšniecībai”, ziņo UNIAN.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko norādīja, ka Harkovas sprādziens ir mēģinājums paplašināt terorisma teritoriju. “Šodien ir Piedošanas svētdiena, bet pat šajā dienā teroristiskie nelieši parādīja savu plēsēju būtību. Izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo radiniekiem un tuviniekiem,” sacīja prezidents.

Sprādzienā Harkovā svētdien nogalināts kāds Maidana kustības aktīvists un milicis, pavēstīja Harkovas prokuratūra.

Demonstrācija Ukrainas vienotības atbalstam Harkovā tika rīkota prokrieviskā prezidenta Viktora Janukoviča režīma krišanas pirmajā gadadienā. Kopumā cietuši deviņi cilvēki, arī četri miliči, apliecināja Harkovas prokurors Jurijs Daņiļčenko. “Visi cietušie ir nogādāti pilsētas slimnīcās. Trīs no viņiem smagā stāvoklī atrodas reanimācijā,” viņš sacīja.

Sprādziens noticis pie Sporta pils plkst.13.15 – brīdi, kad mītiņa dalībnieki bija sastājušies kolonnā, lai dotos gājienā uz pilsētas centru, ziņu aģentūrai “Unain” pastāstīja aculiecinieks. “Eksplodēja pašdarināts, ar armatūras atgriezumiem piepildīts spridzeklis. Sprāgstviela bija trotils,” sacīja Daņiļčenko.

Spridzeklis bija ievietots maisā un aprakts ar sniegu līdzās ceļam, pa kuru virzījās gājiena dalībnieki. “Spridzeklis tika detonēts ar taimeri vai distances vadības iekārtu,” sacīja prokurors.

Varasiestādes iepriekš ziņoja, ka sprādzienā nogalināti trīs cilvēki. Savukārt kāds aculiecinieks ziņu aģentūrām pieļāva, ka sprādzienu, visticamāk, izraisījusi granāta, kas demonstrācijas dalībniekos iemesta no garāmbraucoša automobiļa.

Demonstrācijas, pieminot kritušos Maidana kustības aktīvistus, svētdien notika vairākās Ukrainas pilsētās.

Tieši pirms gada, 2014.gada 22.februārī, Ukrainas parlaments no amata atstādināja prezidentu Viktoru Janukoviču. Tas notika masu protesta kustības rezultātā, ko aizsāka toreizējo Ukrainas varasiestāžu lēmums atteikties no asociācijas līguma parakstīšanas ar ES.

Maidana protesta kustības dalībnieku konfrontācijā ar režīmam pakļautajām drošības struktūrām dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 cilvēku.

Latvija nosoda svētdien Ukrainas pilsētā Harkovā notikušo terora aktu Maidana gadadienas atceres pasākumā, kā rezultātā bojā gājuši divi un ievainoti vismaz deviņi cilvēki.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (26)

dullaisdauka 23.02.2015. 09.57

Kurmīti, ģeniāls sacerējums! Mazliet izstiepts, lai būtu viegli saprotams, bet, visā visumā, “labs”! Es domāju, ka patiesībā viss ir daudz trakāk; “ukri” nav nekādi ukri, bet par ukriem pārģērbti amerikāņu jūras kājnieki, “navy seals” vai tml. Tas viss tiek darīts tikai un vienīgi pēc CIP pasūtījuma, lai mēģinātu pasaules acīs diskreditēt miermīlīgo, cēlsirdīgo un humāno Krieviju un tās gaišo līderi – Putleru! Neizdosies! Visa godīgā cilvēces daļa nepieļaus šādas izdarības! Mēs visi apvienosimies zem Kolorado krāsu karogiem! Uz priekšu, biedri!

+14
0
Atbildēt

8

    Kurmītis > dullaisdauka 23.02.2015. 10.47

    >> aigariņam

    : ) … cik mīļi. Manī vienmēr ir izraisījis apbrīnu tas, kādi mēsli un samazgas mēdz gāzties ārā pa „Rietumu apoloģētu” un „vērtību” reklamētāju mutēm tad, kad izrādās, ka kādam viņu „vērtības” nepatīk. Tad izrādās, ka visi krievi ir alkoholiķi, Putins – ar autismu kopoš bērnības sirgstošs vēža slimnieks pēdējā stadijā, bet komentos neērtos jautājumus uzdodošie – Kremļa aģenti, narkomāni un deģenerāti … : )))

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dullaisdauka 23.02.2015. 15.10

    Aigars Brauns

    Kurmis drīzāk barojas no tās pašas siles, kur Putina kuce, Zatļers un viņa paģeļņiks, Ušmeriks.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    MZGD > dullaisdauka 24.02.2015. 17.51

    Dzeri – Mes lasaam un lasiisim Kurmja un Doveika atklasmes. Vini abi ir visinformetakie cilveki starp ir komentatajiem un man ir sekojoshi pieradijumi: zem kurmisha nika slepjas pats Kim Jong-uns un ka mees skaidri zinaam, vinsh tas lietas zina. Doveiks turpretiim ir Apalonaa parmiesojies Oraakuls un ka tu saproti, arii te jebkadas diskusijas ir liekas. Pats vards “Orakuls” visiem liberaliem aizver mutes un atvieno keyboardus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dullaisdauka 23.02.2015. 15.13

    Kurmītis

    Nenoliegsi taču, ka Putins un viņam pietuvinātie, visi ir pidari.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dullaisdauka 24.02.2015. 12.28

    Nesaprotu vienu – kāpēc jāiesaistas diskusijā ar cilvēkiem, kuri, visdrīzāk, ir vai nu apmaksāti Kremļa troļļi, vai nu galīgi nozombēti un neadekvāti radījumi, ko pat par cilvēkiem nosaukt pagrūti, es jau sen nelasu ne doveiku, ne kurmīti, brīnos, kāpēc Ir tos viņu apmaksātos vai slimīgos murgus uzskata par viedokli un vispār publicē, jo, jebkurā gadījumā, to viņu “viedokli” var noklausīties pa jebkuru Krievijas TV kanālu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > dullaisdauka 23.02.2015. 11.40

    Kara kurinātāji Rietumos…

    _______________

    Kara kurinātāji bija ļoti populāra Staļina birka pēc “lielā tēvijas kara” kopā ar asinssūcējiem, izspiedējiem, apspiedējiem, bendēm, Volstrīta asinsuņiem u.c. mošķiem. Es nebrīnētos, ja atklātos, ka kurmis ir narkomāns, tā degradējas retais – kādreiz pārmeta, ka Repše grib nodot savu vēlētāju intereses un vienoties ar kreisajiem – Jurkānu, tagad urlu pirmajās rindās:):):)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    morgenstern > dullaisdauka 23.02.2015. 11.36

    :Kurmītis

    —————

    Tu neesi Kremļa aģents. Tu esi prasts nodevējs, bārdainā Lemberga sieviete;)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > dullaisdauka 23.02.2015. 10.33

    >dullais dauka. Tā gan galīgi nav mana darīšana, bet gribu atgādināt, ka Kurmītis jau vairāk nekā 10 gadus ir pazīstams kā narkomāns, kas par dienišķo devu slavēs katru, kas gatavs maksāt. Agrāk viņam maksāja Tulpju Ansis, pēc tam – Atslēdznieks, bet tagad – Puzes deģenerāts. Stipri šaubos, vai ir vērts atbildēt uz viņa “komentāriem”. Kurmīša, Doveika, suņusēnes, rostiņa, andreja u.c. Puzes deģenerāta pakalpiņu mērķis nav ierosināt diskusiju, bet pieķēzīt publisko telpu, nomelnot valsti un valdību un veicināt tās dienas pienākšanu, kad mēs TV ekrānos ieraudzīsim pretīgā grimasē atņirgtos Puzes deģenerāta zobus un dzirdēsim paziņojumu, ka šams tagad ir Latvijas prezidents, NATO okupanti ir patriekti un turpmnāk mūs sargās varenās krievijas karaspēks.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

J.Biotops 23.02.2015. 10.16

Krievs arī Harkivā ir krievs

+6
0
Atbildēt

0

Gantrijs Tors 23.02.2015. 10.44

Nebūt nav pirmā reize, kad kas tāds būtu darīts ar bijušā VDK darbinieka ziņu.

http://www.youtube.com/watch?v=Kug-fRun560

+3
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu