Grieķijā no bankām 48 stundās izņem vairāk nekā 2 mljrd. eiro • IR.lv

Grieķijā no bankām 48 stundās izņem vairāk nekā 2 mljrd. eiro

25
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Vairākkārt atliek Eirogrupas sanāksmi par Grieķijas parādu jautājumu

Grieķijas iedzīvotāji no valsts bankām pēdējo 48 stundu laikā izņēmuši savus noguldījumus vairāk nekā divu miljardu eiro apmērā, piektdien vēsta radiostacija “Skai”. Kā citē aģentūra LETA – radiostacija norāda, ka tas esot tikai laika jautājums, pirms Grieķijā tikšot noteikta kapitāla plūsmas kontrole.

Vācijas laikraksts “Frankfurter Allgemeine Zeitung” ceturtdien vēstīja, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) vēlas, lai Grieķija noteiktu kapitāla plūsmas kontroles pasākumus, tā apturot līdzekļu aizplūšanu no banku sektora. ECB preses pārstāvis gan uzsvēra, ka bankas padome pārrunas par šādiem ierosinājumiem nav rīkojusi.

Jau vēstīts, ka līdz šim Eirozonas finanšu ministriem neizdodas vienoties ar Grieķiju par stingrāku finanšu disciplīnu valsts budžeta kraha novēršanai un parādu atmaksai. Februārī ECB Grieķijas bankām piekrita piešķirt papildus līdz pat 60 miljardiem eiro aizdevumu.

LETA-DPA ziņo, ka Eirogrupas sanāksme, kurā paredzēts izskatīt Grieķijas lūgumu pagarināt aizdevumu programmas termiņu par sešiem mēnešiem, šodien vairākkārt atlikta.Latvijas Televīzija vēsta, ka sanāksme sākusies pēc pulksten 18, bet tās noslēgumu pagaidām grūti prognozēt. Piektdienas paredzētā Eirogrupas sanāksme ir jau trešā pēdējo deviņu dienu laikā, lai censtos panākt kompromisu, iepriekšējās reizēs nespējot vienoties.

Eiropa un Atēnas pašlaik mēģina panākt vienošanos, lai novērstu Grieķijas krīzes saasināšanos, kas varētu novest pie valsts izstāšanās no eirozonas. Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms atzinis, ka kompromisa panākšana būs ļoti sarežģīta. “Man jums nav jāsaka, ka tas ir diezgan sarežģīti. Tomēr iemesli optimismam joprojām pastāv,” viņš piebilda.

Komentāri (25)

LoveLove 20.02.2015. 20.01

Šādi Grieķijas noguldītāji “balso” par Syriza revolucionāro pārliecību, ka aizdevēji ar prieku piekritīs pagarināt 240 miljardu EUR atmaksas termiņu un viegli atteiksies no Grieķijai noteiktajiem pienākumiem. Vēlēšanās balso ar biļeteniem, kapitāla tirgos ar naudaszīmēm.

+13
-1
Atbildēt

0

klusais 20.02.2015. 20.09

Varēja jau IR pakustināt pakaļu un nedaudz vairāk uzrakstīt par operatīvo situāciju ar Grieķiju . Vācu prese šodien vārās … un interesanti palasīt diskusijas un vispārējo noskaņojumu lielākajā Grieķijas kreditorā :)

+9
0
Atbildēt

0

J.Biotops 20.02.2015. 20.15

Izņem savu naudiņu, sūri grūti pelnīto? Nu un? Tas taču nekavē vienlaikus bļaut par svētu cīņu pret vācu apspiedējiem un alkatīgo „troiku”.

Tauta demokrātiski nobalsoja, ka parādi nav jāatdod – ko tie aizdevēji vēl kasās?

+10
-2
Atbildēt

2

    klusais > J.Biotops 20.02.2015. 20.23

    vācieši šodien skarbi par grieķiem … premjeru un finansu ministru presē sauc par slikti spēlējošiem aktieriem ( klauniem ) un viņu vēstuli par saplēšamu un miskastē izmetamu …

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 20.02.2015. 20.37

    Tad vairs nevaru vāciešiem piekrist – klauna darbs ir godājams kā jebkurš darbs, bet te darīšana ar bezkaunīgiem diedelniekiem.:(

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu