"Islāma valsts" dzīvu sadedzina Jordānijas lidotāju • IR.lv

“Islāma valsts” dzīvu sadedzina Jordānijas lidotāju

41
Jordānijas pilots Maazs al Kasasbehs. Foto: AFP/LETA

Jordānija pēc tam izpilda nāvessodu diviem teroristiem

Teroristiskais grupējums “Islāma valsts” otrdien izplatījis videoierakstu, kurā redzams, ka teroristi dzīvu sadedzina decembrī sagūstīto Jordānijas lidotāju, ziņo LETA/DPA.

Tīmeklī ievietotajā videoierakstā redzams, kā slepkavu upuri, kas ieslodzīts metāla būrī, apņem liesmas.

Savukārt Jordānija trešdien – dienu pēc tam, kad džihādistu grupējums “Islāma valsts” bija publiskojis video ar jordāniešu pilota nogalināšanu – izpildījusi nāvessodu diviem notiesātiem teroristiem, vēsta ziņu aģentūra “Petra”.

Nāvessods izpildīts arī irākiešu teroristei Sadžidai ar Rišavi, kuras atbrīvošanu “Islāma valsts” bija pieprasījusi apmaiņā pret japāņu ķīlnieka un jordāniešu lidotāja atbrīvošanu, vēsta telekanāls “Al Jazeera”. Otrs notiesātais, kuram arī izpildīts nāvessods, ir Ziads ar Karbuli, vēsta telekanāls. Abi džihādisti pakārti.

Rišavi bija piespriests nāvessods par līdzdalību 2005.gada teroraktos Ammānā, kuros tika nogalināti 60 cilvēki.

Jordānijas pilots Maazs al Kasasbehs nonāca džihādistu gūstā 24.decembrī, pēc tam kad viņa vadītais iznīcinātājs F-16 nogāzās Sīrijas ziemeļos. Kasasbehs veica lidojumu ASV vadītās antidžihādistu koalīcijas operācijas gaitā.

Sunnītu musulmaņu ekstrēmistu grupējums draudēja jordāniešu pilotu nogalināt, ja Jordānija no ieslodzījuma neatbrīvos irākiešu džihādisti Sadžidu ar Rišavi.

Video ar pilota nogalināšanu publicēts dažas dienas pēc tam, kad “Islāma valsts” nedēļas laikā bija nocirtusi galvu otram japāņu gūsteknim. “Islāma valsts” draudēja nogalināt japāni Kendzi Goto un Kasasbehu līdz 29.janvāra rītam, ja Ammāna neatbrīvos teroristi Rišavi.

“Islāma valsts” kontrolē plašas teritorijas no Sīrijas ziemeļiem līdz Irākas austrumiem, un 30.jūnijā islāmisti tajās pasludināja “kalifātu”. Grupējums apņēmies panākt, lai “kalifātā” dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

 

Komentāri (41)

andreeu 29.03.2020. 05.53

this is a very good article for me, I bother seeing this article let’s visit my website too to get a pleasant entertainment at judi bola online terbaik

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu