Grāmatu mājā "NicePlace Mansards" būs četri literātiem veltīti filmu seansi • IR.lv

Grāmatu mājā “NicePlace Mansards” būs četri literātiem veltīti filmu seansi

25
Kadrs no Birutas Veldres filmas "Jānis Peters un viņa laiks"

4.februārī dokumentālā filma par Ojāru Vācieti “Ceturtā dimensija”, filma par Andri Vējānu “Dzejnieka sirds” un filma “Jānis Peters un viņa laiks”

Turpinot filmu programmu “Grāmatniecība uz ekrāna”, grāmatu mājā “NicePlace Mansards” šomēnes būs skatāmi četri literatūrai un literātiem veltīti kino seansi, raksta aģentūra LETA. Seansi notiks trešdienās plkst.18, un to apmeklējums būs bez maksas. 

4.februārī tiks piedāvāta programma “Tautas dzejnieki. Oficiāli un neoficiāli”, kurā iekļauta Laimas Žurginas dokumentālā filma par Ojāru Vācieti “Ceturtā dimensija”, Oļģerta Dunkera dokumentālā filma par Andri Vējānu “Dzejnieka sirds” un Birutas Veldres filma “Jānis Peters un viņa laiks”. Ievadvārdus teiks kinokritiķe Anita Uzulniece. 

11.februārī uz ekrāniem būs redzama filmu programma “Padomjlaika varoņi”, kas ļaus iepazīt Linardu Laicenu, Andreju Upīti un Vili Lāci.

18.februārī būs “Barontēva vakars”, kurā būs skatāmas divas Atmodas laika priekšnojautās tapušas filmas Krišjāni Baronu.

25.februārī tiks rādītas divas Pētera Krilova īsfilmas – Jāņa Jaunsudrabiņa un Anšlava Eglīša darbu ekranizācijas. Filmas par latviešu literātiem grāmatu mājā “NicePlace Mansards” būs skatāmas līdz pavasarim. Katrā seansā tiks demonstrētas vairākas tematiski vienotas īsmetrāžas filmas, bet pirms tām gaidāmi ievadvārdi. Programmas hronoloģiskās robežas būs no 20.gadsimta 50.gadiem līdz mūsdienām. Filmas būs žanriski daudzveidīgas, gan darbu ekranizācijas – spēlfilmas un animācijas filmas, gan dokumentālās filmas – literātu portreti, dokumentāli apraksti, pētījumi un interpretācijas. 

Filmu programma tiek rādīta, svinot grāmatu apgāda “Mansards” desmito jubilejas gadu.

Vairāk informācijas feisbuka lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu