ANO Drošības padome nosoda trolejbusa apšaudi Doņeckā • IR.lv

ANO Drošības padome nosoda trolejbusa apšaudi Doņeckā

16
Separātistu sašautais trolejbuss Doņeckā. Foto: AFP/LETA

Visi fakti liecina par to, ka teroristi apšaudījuši pasažieru transport no pilsētas dzīvojamiem masīviem

ANO Drošības padome stingri nosodījusi trolejbusa apšaudīšanu Doņeckā, kurā gāja bojā 13 mierīgie iedzīvotāji, un aicināja saukt pie atbildības vainīgos, ziņo LETA/AFP.

Drošības padomes 15 valstu paziņojumā aicināts “objektīvi izmeklēt notikušo un saukt tiesas priekšā šo nosodāmo aktu pastrādājušos”.

Arī Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar 22.janvārī Doņeckas pilsētā notikušo trolejbusa apšaudi, kuras laikā traģiski bojā gājuši civiliedzīvotāji. Vienlaikus Latvija stingri nosoda šo vardarbības aktu, teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Doņeckā ceturtdien gāja bojā 13 cilvēki un vairāk nekā desmit tika ievainoti, šāviņam trāpot sabiedriskā transporta pieturā, kur tobrīd bija piebraucis trolejbuss.

Kā pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses dienests, apšaude veikta no vietas, kur nenotiek karadarbība. “Vieta, kur tika apšaudīts trolejbuss, atrodas vairāk nekā 15 kilometrus no pretterorisma operācijas spēku atrašanās vietas. Līdz šim šajā rajonā nekādi postījumi netika fiksēti,” teikts preses dienesta paziņojumā. “Visi fakti liecina par to, ka teroristi apšaudījuši pasažieru transportu no pilsētas dzīvojamiem masīviem, kurus kontrolē nelikumīgie bruņotie grupējumi.”

Doņecku kontrolējošās pašpasludinātās “Doņeckas tautas republikas” pārstāvji sākumā paziņoja, ka apšaudi veikušas diversantu grupas, kas darbojas pilsētā, taču vēlāk savu paziņojumu mainīja, pavēstot, ka šāviņi raidīti no Ukrainas artilērijas pozīcijām.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) ceturtdien paziņoja, ka Austrumukrainas konfliktā deviņu mēnešu laikā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 5000 cilvēku, bet miljons bijis spiests pamest savas mājas.

 

Komentāri (16)

Dons Kihots 23.01.2015. 10.29

Tā nosodīšana ruSSfašistiem kā pīlei ūdens… Krieviju ir jāuzslēdz no DP vai vismaz jāarņem veto tiesības. Tikai tad DP varēs normālu strādāt.
http://t.co/1PhMkVZjng

+12
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 23.01.2015. 10.11

vakar vakaraa noskatiijos tv programmu no krievijas , tajaa visi kaa viens zinaaja ka vainiigi esot Ukrainas diversanti ,kuri ar busikiem braukaajot pa austrumukrainu un pastraadaajot šaadus aktus , nekas krievu metodees nav mainiijies no pilsoņu kara laikiem , taas ir čekistu izkoptas un izlolotas gadiem ejot jo smalkaakas , otraa pasaules kara laikaa , lai civilie negaidiitu vaaciešus kaa atbriivotaajus no komunistu šausmaam , paarģeerba savas specvieniibas vaacu uniformaas un ziedoja savas ģerevņas nolemtiibai , taas nodedzinot un civilos apšaujot , taadeejaadi iedzednot naidu pret iebruceeju , es nesaskatu pamatu Ukrainas armijai braukaat pa krievu ieņemto teritoriju apšaujot mieriigos iedziivotaajus , cita lieta ja apšautu šos brašos krievu armijas komandierus , taapat teaatris ar guustekņiem, viss smalki izdomaats , veel jau buus jaatiesaaa tie krievu komandieri kuri nolaida gaisa laineri ar 300 dziiviem cilveekiem , puuķins atlaidis militaaristiem grožus tos padarot par slepkavaam un izvarotaajiem.

Bet ja par ANO drošiibas padomi , tad tur krieviem ir veto tiesiibas , kuras šie uzliek kaa nikolaju visai civilizeetai pasaulei.

+10
0
Atbildēt

0

eltae 23.01.2015. 09.26

ANO drošības padome Putinam, kā zaķim piektā kāja.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu