EP deputāti pret sankciju atcelšanu Krievijai • IR.lv

EP deputāti pret sankciju atcelšanu Krievijai

12
Eiropas Parlamenta apmeklētāju centrā - visi EP deputāti. Foto: EPA/LETA

Eiroparlamentārieši nosoda teroraktus Ukrainā un mudina izstrādāt plānu pret Krievijas īstenoto informatīvo karu

ES ieviestās sankcijas pret Krieviju var atcelt tikai tad, kad tā mainīs savu agresīvo politiku Ukrainā, ievēros pamieru, atsauks karaspēku no Ukrainas un pārstās atbalstīt separātistus, teikts rezolūcijā, par kuru Parlaments balsoja otrdien. EP deputāti nosoda teroraktus Ukrainā un mudina ES izstrādāt plānu pret Krievijas īstenoto informatīvo karu, vairāk palīdzēt Ukrainai īstenot reformas, kā arī humanitārajā, veselības un aizsardzības jomā.

EP deputāti asi nosoda Krievijas “agresīvo un ekspansīvo politiku”, kā arī “separātistu un citu neregulāro spēku Austrumukrainā veiktos teroraktus un kriminālnoziegumus”, vēsta EP Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

Deputāti mudina ES Padomi 2015.gada marta sanāksmē saglabāt spēkā pašreizējo ES sankciju režīmu pret Krieviju un pieņemt kritērijus sankciju atcelšanai. Šajos kritērijos vajadzētu iekļaut prasību par pamiera īstenošanu, Krievijas armijas un nelegālo bruņoto grupējumu beznosacījuma atsaukšanu, kā arī visu sagūstīto apmaiņu un Ukrainas varas atjaunošanu pār visu tās teritorijā, ieskaitot Krimu. Ja Krievija arī turpmāk veiktu destabilizējošas darbības Ukrainā, Padomei vajadzētu piemērot papildu sankcijas, iekļaujot arī kodolenerģijas nozari un starptautiskus finanšu darījumus.

Politiskie un diplomātiskie sakari ar Krieviju tomēr būtu jāsaglabā, teikts rezolūcijas tekstā.

Deputāti aicina Eiropas Komisiju divu mēnešu laikā sagatavot un iesniegt Parlamentam komunikācijas stratēģiju, lai pretotos Krievijas propagandai pret Eiropas Savienību, tās austrumu kaimiņvalstīm un pašas Krievijas iedzīvotājiem.

Viņi atgādina, ka 6.jūlijā ES Padome atcēla ieroču piegādes embargo Ukrainai, tāpēc tagad nav šķēršļu, kas neļautu dalībvalstīm piegādāt Ukrainai aizsardzības ieročus. ES būtu jāizpēta iespējas, kā atbalstīt Ukrainas valdību valsts aizsardzības spēju stiprināšanā un Ukrainas ārējo robežu aizsardzībā, saka EP deputāti.

EP deputāti arī aicina ES sniegt Ukrainai ātrāku un nopietnāku tehnisko palīdzību, nosūtot padomdevējus un ekspertus, lai palīdzētu Ukrainai īstenot reformas.

Viņi uzskata, ka ES ir jāpievērš lielāka uzmanība tam, kā atrisināt humāno krīzi Ukrainā un Krimā, jo īpaši iekšzemē pārvietoto personu situāciju, un veselības nozares krīzi Austrumukrainā, kur ” slimnīcu darbība ir traucēta, trūkst zāļu un vakcīnu”. EP deputāti aicina Eiropas Komisiju iesniegt Eiropas Parlamentam divu mēnešu laikā stabilu humānās darbības plānu.

 

Komentāri (12)

lno 15.01.2015. 18.40

Deputāti aicina Eiropas Komisiju divu mēnešu laikā sagatavot un iesniegt Parlamentam komunikācijas stratēģiju, lai pretotos Krievijas propagandai pret Eiropas Savienību, tās austrumu kaimiņvalstīm un pašas Krievijas iedzīvotājiem.

_____________

Liels Rinkēviča panākums – būtu parakstījis aicinājumu, tiktu noraidīts:):):)

+4
-1
Atbildēt

0

lno 16.01.2015. 01.20

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu