Straujuma netaisās prezidenta vietā doties uz 9.maija svinībām Maskavā • IR.lv

Straujuma netaisās prezidenta vietā doties uz 9.maija svinībām Maskavā

36
Laimdota Straujuma. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Bērziņš savu atbildi par dalību “uzvaras dienas” svinībās sniegs “saprātīgos” termiņos

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pagaidām nepieļauj iespēju, ka uz 9.maija svinībām Maskavā uzaicinātā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa vietā varētu doties viņa, ziņo LETA.

Straujuma šorīt telekompānijas LNT raidījumā “900 sekundes” atzina, ka šādu plānu viņai nav un arī izmaiņas darba grafikā, visticamāk, netiks veiktas. “Man ir savi plāni, un tur nav ierakstīts 9.maijs Maskavā,” sacīja valdības vadītāja.

Viņa atturējās ieteikt Bērziņam, kā atbildēt uz Krievijas uzaicinājumu apmeklēt “uzvaras dienas” svinības Maskavā. “Prezidents pats pieņem lēmumus,” uzsvēra Straujuma.

Prezidents Bērziņš savu atbildi par dalību “uzvaras dienas” svinībās sniegs “saprātīgos” termiņos – to pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem otrdien sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs norādīja – ar prezidentu panākta vienošanās, ka atbilde tiks sniegta “saprātīgos, diplomātiskos termiņos”. Viņš gan piebilda, ka “saprātīgi termiņi” nav katra otrā diena.

“Mēs runājam par vairākām nedēļām, lai neteiktu pat stipri vairākām nedēļām,” sacīja Rinkēvičs, skaidrojot, ka šajā gadījumā ir jāņem vērā faktors, ka Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības (ES) Padomē.”

“Ir jāskatās situācijas attīstība, jāņem vērā arī vēsturiskais konteksts. Dažu valstu vadītāji ir teikuši nē, dažu valstu vadītāji teikuši jā. ES vajadzēja būt daudz vienotākai. Acīmredzot notiks arī konsultācijas ES iekšienē,” sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka “šobrīd šo jautājumu varētu uz kādu laiku pat slēgt”.

Kā ziņots, Krievija jau sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne iepriekš, jautāta, vai Bērziņš plāno doties uz 9.maija pasākumiem Maskavā, sacīja, ka “ir pietiekami daudz laika, lai izvērtētu situācijas attīstību un pieņemtu lēmumu”.

 

Komentāri (36)

traductrice 07.01.2015. 09.37

berjozkina reputāciju nekas vairs nespēj aptraipīt. ES var izlemt tādu berjozkinu aizsūtīt uz kremli kaut vai lai kompensētu viņa neuzaicināšanu uz Davosu. Tā teikt, mierinājuma balvai, lai viņš nejustos galīgi atstumts un nevienam nevajadzīgs.

+13
-3
Atbildēt

1

    v_rostins > traductrice 07.01.2015. 12.48

    traductrice

    berjozkina reputāciju nekas vairs nespēj aptraipīt.

    _________________

    Demences skārtai večai, Straujumai, kurai, izrēķinoties ar Cilinska kungu, pēc sava zvēriskā naida izgāšanas uz latviešu varoņu, legionāru piemiņu, nekad mūžā neizdosies nomazgāt no sava purna pretīgo kolorādu zīmogu. Pričom te Bērziņš un kur zvanīts, ka prezidentam arī gribās uzkraut sev vainu par pus miljona latviešu un vairāku desmitu miljonu citu eiropiešu nāvēm WWII, piedaloties kara noziedznieku, civiliedzīvotāju masu slepkavu, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu izvarotāju šabašā, 9. maijā?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

lama 07.01.2015. 09.31

Straujuma netaisās …………

______________________________

Un ziņu virsrakstu sacerētāji, ko?

Tie laikam _ “”aptaisās”‘?

+11
-1
Atbildēt

0

lama 07.01.2015. 09.31

Straujuma netaisās …………

______________________________

Un ziņu virsrakstu sacerētāji, ko?

Tie laikam _ “”aptaisās”‘?

+10
-1
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > lama 07.01.2015. 10.19

    Ziņu virsrakstus sacer un weblapu mudurē nesen integrēti piebaltijas kaŗa apgabala virsnieku pēcteči, kamērt redaktores, autores u.c. menedžeres solarizē/apsauļo bikini zonu Dubaijā.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu