Otrdien Torņkalna baznīcā skanēs Johana Sebastiana Baha "Ziemassvētku oratorija" • IR.lv

Otrdien Torņkalna baznīcā skanēs Johana Sebastiana Baha “Ziemassvētku oratorija”

27
Ziemassvētku oratorijas atskaņojumā piedalīsies arī operdziedātāja Elīna Šimkus. Foto Ģirts Ozoliņš, F64

Festivāla “Eiropas Ziemassvētki” noslēgums 

Festivālu “Eiropas Ziemassvētki” otrdien, 30.decembrī plkst.19 Rīgas Lutera baznīcā noslēgs Johana Sebastiana Baha “Ziemassvētku oratorija”, raksta aģentūra LETA. Oratorija klausītājiem tiek dāvāta fragmentu izlases veidolā, pilnībā saglabājot lieldarba vērienu, saturiskās līnijas loģiku un muzikālā stāsta brīnumu. Tās atskaņojumā piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, “Sinfonietta Rīga”, solisti – soprāns Elīna Šimkus, mecosoprāns Zanda Švēde, igauņu tenors Mati Turi un bass Pauls Putniņš. Koncertu diriģēs Mārtiņš Klišāns. 

Baha “Ziemassvētku oratoriju” veido sešas kantātes, kuru atskaņojuma kārtība notikusi saskaņā ar stingri reglamentētu dramaturģiju – pirmās trīs iecerētas trim Ziemassvētku vakariem, ceturtā veltīta Jaunajam gadam, piektā jāatskaņo nedēļu vēlāk, bet sestā vēsta par Zvaigznes dienas notikumiem. Arī tekstam izmantoti attiecīgajai dienai atbilstošie Mateja un Lūkas evaņģēlija panti, tāpēc “Ziemassvētku oratoriju” var uztvert kā Ziemassvētku laika sākuma, ritējuma un beigu robežzīmi. 

“Ziemassvētku oratorijas” pamatā ir Bībeles vēsts par Jēzus dzimšanu – stāsts no Marijas gaidībām un Betlēmes silītes līdz triju gudro apciemojumam un bēgšanai uz Ēģipti. Sižeta līniju risina rečitatīvi, savukārt emocionālās izjūtas atklātas ārijās un korāļos.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Biļetes cena 15 eiro, biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu