Kinoteātrī "K.Suns" sāks rādīt Norvēģijas filmas bērniem • IR.lv

Kinoteātrī “K.Suns” sāks rādīt Norvēģijas filmas bērniem

25

Filmas varēs noskatīties līdz 4.janvārim. Filmu rādīs bez maksas

No 23.decembra līdz 4.janvārim kinoteātrī “K.Suns” būs skatāma norvēģu bērnu filmu programma, raksta aģentūra LETA. 

23.decembrī plkst.14 un 3.janvārī plkst.12 tiks demonstrēta animācijas filma visai ģimenei “Hokus pokus Albert Åberg!”. Filma stāsta par sešgadnieku Albertu, kas sapņo par savu suni – tieši tādu, kāds ir vecajam burvju māksliniekam. Tā kā visa burvju māksla ir tikai prātā, puika ir pārliecināts, ka var to izmantot, lai piepildītu savu sapni. Kaut arī nav tik vienkārši, kā viņš domā, galu galā viņa sapnis piepildās visnegaidītākajā veidā. 

25.decembrī plkst.14 un 1.janvārī plkst.14 būs skatāma pasaku filma “Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni”. Filmā uzburta kāda karaļvalsts, kurā dzīvo karalis un karaliene ar savu meitiņu – princesi Zeltmati. Meitenes tēvocis – varaskārais grāfs – sastāsta meitenei, ka Ziemassvētku naktī var atrast Ziemassvētku zvaigzni, un princese dodas mežā. Kad meita neatgriežas, karaļpāris izsludina valstī sēras. Karaliene, nespēdama rast mieru, dodas meklēt meitu un pazūd. Karalis bēdās nolād Ziemassvētku zvaigzni, un tā izdziest. Pēc daudziem gadiem Ziemassvētku priekšvakarā pilī ierodas jauna meitene Sonja un apsola karalim atrast pazudušo zvaigzni, meitu un sievu. 

26.decembrī plkst.14 un 2.janvārī plkst.12 interesenti varēs apmeklēt bērnu filmu “Kaštena un Petras ziemas brīvdienas”. “Kaštens un Petra aizbrauc uz kādu kotedžu ziemas brīvdienās. Viņi dauzās sniegā un lieliski pavada laiku, līdz uzrodas Pēters. Pēters ir liels meistars visādās lietās, un Petrai šķiet, ka viņš ir vienkārši fantastisks. Kaštens izdara visu, ko spēj, lai pierādītu, ka arī viņš pieprot daudz, bet – vai tas būs īstais ceļš, lai atgūtu Petru?” vēsta filmas anotācija. Šī filma ir turpinājums pagājušajos Ziemassvētkos demonstrētajai filmai “Kaštens un Petra – labākie draugi”. 

27.decembrī plkst.14 un 3.janvārī plkst.14 būs iespēja noskatīties fantāzijas filmu “Doktora Proktora purkšķpulveris”. Veidots pēc pasaulē pazīstamā rakstnieka Jū Nesbē darba ar tādu pašu nosaukumu, šis kinostāsts tiek vērpts ap kādu neprāti izgudrotāju, kurš ir ļoti lepns par savu jaunāko sasniegumu – viņa radītais purkšķpulveris ir tik spēcīgs, ka to var izmantot raķešu dzinējos. Kamēr izgudrotāja draugi līksmo par viņa inženierdarbu, ir arī tādi, kurus vairāk interesē tā pulvera spridzinātspēja. Komēdija “Doktora Proktora purkšķpulveris” ir moderna pasaka, kuras darbība notiek pasaulē, kurā visnormālākais pieaugušais ir kāds ķerts profesors, kurā dzīvnieki, kuriem, jūsuprāt, labāk nebūtu jāpastāv, lien ārā no notekām un purkšķi ir tik jaudīgi, lai jūs izšautu kosmosā. 

28.decembrī plkst.14 un 4.janvārī plkst.14 varēs noskatīties pasaku filmu “Zilais kalns 2 – brīnumraga meklējumi”. Ir iestājusies līdz šim nepieredzēti barga ziema un sarkanrūķīšiem, kas dzīvo Zilā kalna ielejā, draud briesmas, jo viņu ciemam arvien vairāk tuvojas ledājs, kas draud izpostīt rūķīšu mājas. Karaliene Kalnuroze vēlas palīdzēt sarkanrūķīšiem. Viņa pārkāpj visstingrāko zilrūķīšu likumu un dodas meklēt Zilo ragu – brīnuminstrumentu, kas spēj mainīt laikapstākļus un izglābt sarkanrūķīšus. Filma ir krāšņa pasaka visai ģimenei. Tā ved aizraujošā ceļojumā, kurā sastapsi smieklīgus ļaudis un dīvainus radījumus. 

29.decembrī plkst.14 būs skatāma animācijas filma “Floklīpas kauss”. Trīsdesmit septiņas jūdzes uz ziemeļiem, mazliet uz austrumiem un uz augšu, zem debess juma atrodas neliels kalnu ciematiņš Floklīpa, kur dzīvo velosipēdu meistars Reodors Felgens un viņa divi palīgi – dzīvespriecīgais žagata Solans Gundersens un ezis Ludvigs, īsts pesimists. Reodors Felgens ir ģēnijs un izgudrotājs, kurš aizraujas ar sacīkšu auto. Kādu dienu trijotne atklāj, ka Reodora bijušais palīgs Rūdolfs Blūstrumpmūens ir nozadzis viņa izgudroto automašīnas dzinēja rasējumu un ir kļuvis par pasaules čempionu auto sacīkstēs. Ar arābu šeiha atbalstu trijotne uzbūvē ģeniālu sacīkšu auto “Il Tempo Gigante” un metas piedalīties gadsimta autosacīkstēs, lai izcīnītu Floklīpas kausu un uzvarētu nelieti Rūdolfu. Taču viss nav tik vienkārši – sacīkšu laikā filmas varoņiem nākas saskarties ar dažādiem šķēršļiem, ko ceļā liek nelietis Rūdolfs. Vai Reodoram izdosies uzvarēt autosacīkstēs? 

30.decembrī plkst.14 un 2.janvārī plkst.14 tiks demonstrēts filmas “Floklīpas kauss” turpinājums – animācija “Ziemassvētki Floklīpā”. Trīsdesmit septiņas jūdzes uz ziemeļiem, mazliet uz austrumiem un uz augšu, zem debess juma atrodas neliela pilsētiņa klints galā, kur laiks ir apstājies. Tā saucas Floklīpa, un Floklīpā, tāpat kā citur Norvēģijā, tuvojas Ziemassvētki. Kopā ar izgudrotāju Reodoru Felgenu tiem pošas arī Ludvigs un Solans, taču kaut kā svarīga pietrūkst. Un tas ir sniegs. Plēsenes pilsētiņā “Floklīpas vēstneša” redaktors līdzās viņa laikraksta pārdošanas apmēru lejupslīdei kaujas ar līdzīgām problēmām. Īsākais panākumu ceļš, kā viņš domā, ir dabūt savās rokās Reodora Felgena sniega mašīnu, un viņš varēs apsolīt Floklīpas ļaudīm baltus Ziemassvētkus. Ja tas izdosies, apkārtnē visi pirks viņa laikrakstu. Nepareizās, bet manīgās rokās sniega mašīna, kas radīta, lai piepildītu Ludviga sapni par baltiem Ziemassvētkiem, izrādās bīstams ierocis, un, kamēr Floklīpa draud tikt aprakta zem sniega, Ludvigam un Solanam ir jāatrod Reodors, kurš ir mīklainos apstākļos pazudis. 

Uz seansiem aicināti bērni un ģimenes ar bērniem. Kino apmeklējums bez maksas.

Vairāk informācijas kinoteātra Facebook lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu