Miris dziedātājs Džo Kokers • IR.lv

Miris dziedātājs Džo Kokers

24
Džo Kokers. Foto: EPA/LETA

 

70 gadu vecumā miris angļu roka un blūza dziedātājs Džo Kokers, kurš daudziem vislabāk atmiņā palicis ar savu bītlu dziesmas “With A Little Help From My Friends” versiju, pirmdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Šefildā dzimušā dziedātāja un dziesmu autora karjera ilga vairāk nekā 40 gadus, un tās gaitā tapuši tādi hiti kā “You Are So Beautiful” un “Up Where We Belong”. Pazīstamākās Kokera blūza balādes ir “My Father’s Son”, “Unchain My Heart”, “You Can Leave Your Hat On”, “Now That the Magic Has Gone” un “N’oubliez jamais”.

Kokera aģents Barijs Māršals apstiprināja, ka mākslinieks aizgājis no dzīves, jo slimojis ar plaušu vēzi. Kokers pēdējos dzīves gadus pavadīja ASV Kolorado štatā, kur kopā ar sievu dzīvoja nomaļā rančo.

„Būdams neparasti apdāvināts – kā īsta zvaigzne – viņš palika vienkāršs un labestīgs cilvēks, kuram patika uzstāties… Katrs, kurš viņu reiz saticis, nekad viņu neaizmirsīs… Džo Kokers bija unikāls, viņa vietu mūsu sirdīs nav iespējams aizņemt,” paziņojumā norāda Kokera aģents Māršals.

1969.gada augustā Kokera uzstāšanās Vudstokas festivālā kļuva par tā programmas naglu, pēc tam viņš kļuva par vienu no šā festivāla pastāvīgajiem dalībniekiem.

Savu karjeru Kokers sāka pagājušā gadsimta 60.gados, uzstājoties dzimtajā Šefildā. 1963.gadā Kokers ar savu komandu Šefildas pilsētas koncertzālē bija „Rolling Stones” „iesildītāji”.

1968.gadā viņš ierakstīja paša versiju par slavenās grupas „The Beatles” dziesmu “With a Little Help from My Friends”, kas ātri nokļuva dziesmu topu pirmajā vietā.

Kokera pēdējais koncerts notika pagājušā gada jūnijā Londonā.

 

 

Komentāri (24)

Alfred Hitchcock 23.12.2014. 13.53

Vieglas smiltis, vecajam romantiķim! Tik daudz jauku mirkļu piedzīvots pie Tavas mūzikas! Paldies Tev!

+1
0
Atbildēt

0

v_rostins 24.12.2014. 13.56

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu