Kasparovs: Protesti Krievijā pieņemsies spēkā, Putinu gaida pēkšņa nāve (papild.) • IR.lv

Kasparovs: Protesti Krievijā pieņemsies spēkā, Putinu gaida pēkšņa nāve (papild.)

20
Krievijas armijas karavīrs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievijā karavīru mātes sākušas protesta akciju

Krievijā karavīru mātes sākušas protesta akciju pret to, ka viņu dēli karo Ukrainā, ziņo aģentūra UNIAN. Pazīstamais šahists un Kremļa opozicionārs Garijs Kasparovs uzskata, ka Krievijā masu protesti pieņemsies spēkā un Krievijas prezidentu Putinu gaida pēkšņa nāve darba vietā – Kremlī.

Sociālie tīkli pildās ar ziņām no Rostovas, kur pēc Krievijas speciālās vienības sakaušanas Doņeckā esot sākusies teju vai pilsoņu sacelšanās, vēsta TSN.

Sacēlušās protestam ir karavīru mātes, kuras no visas Krievijas ir ieradušās Rostovā, lai sameklētu savus dēlus. Tie ir pazuduši jau ilgāku laiku it kā „ilgstošā komandējumā”.

Sacēlušies protestam ir arī vietējie iedzīvotāji, jo ir pietiekami daudz tā saucamo kazaku – vietējo iedzīvotāju, kuri krituši Donbasā.

Maskava, vēstīts sociālajos tīklos, bloķē telefonsakarus un elektroniskos sakarus ar šo reģionu. Tiek vēstīts arī, ka uz turieni steidzami nosūtīts iekšējais karaspēks un policijas vienības.

Viens no pazīstamākajiem Krievijas prezidenta Vladimira Putina oponentiem šahists Garijs Kasparovs uzskata, ka Putinu turpmāk sagaida masu protesta akcijas Krievijā, ko viņš mēģinās apspiest ar spēku. Savukārt pašu prezidentu gaida negaidīta nāve savā paša darba vietā Kremlī. 

„Ja protesta akcijas Krievijā pārsniegs kritisko masu, nekāds OMON nešaus uz cilvēkiem,” saka Kasparovs, kurš norāda, ka Putins palielina budžeta līdzekļus spēka struktūrām. 

„Brīdī, kad situāciju vairs nevarēs kontrolēt, nav izslēgts, ka Putina tuvākajā lokā atradīsies cilvēki, kuri izlems šo problēmu atrisināt operatīvi un paši,” teica šahists intervijā TSN. 

Kasparovs uzskata, ka Putina galvenā kļūda ir tā, ka viņam ir ierobežoti informācijas avoti, tādējādi viņš nepārvalda visu situāciju Krievijā. „Uzskatu, ka tas ir jebkura diktatora iedzimtais vājums. Diktatoram, kurš ilgi dzīvo piramīdas virsotnē, piemīt sevišķs aizdomīgums. Ar gadiem cilvēku skaits, kuri ir spējīgi viņam sniegt nepieciešamo informāciju, samazinās,” saka Kasparovs.

Pēc Kasparova domām, Putinu gaida nāve darba vietā – Kremlī. Turklāt Krievijas prezidenta gāšana notiks negaidīti.

Tikmēr Ukrainas valdības vārdā darbojušies aktīvisti un prokremlisko kaujinieku pārstāvji Doņeckā panākuši vienošanos par visu gūstekņu apmaiņu, pirmdien paziņojusi ukraiņu aktīviste dziedātāja Ruslana Ližičko.

Ližičko savā blogā norādīja, ka gūstekņu apmaiņa mazās grupās ir neefektīva un laikietilpīga, tādēļ acīmredzams, ka nepieciešama apmaiņa pēc principa “visus pret visiem”, raksta LETA.

Viņa paziņoja, ka svētdien par to panākta vienošanās, bet sīkāku informāciju nesniedza. Ližičko norādīja, ka līdz 7.decembrim aktīvistiem izdevies panākt vairāk nekā 500 gūstekņu atbrīvošanu.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko pārstāve mierīgai konflikta noregulēšanai Doņeckas un Luhanskas apgabalos Irina Geraščenko iepriekš pavēstīja, ka kopš konflikta sākuma no gūsta izdevies atbrīvot 1800 pilsoņus.

(papildināta ar Kasparova viedokli)

Komentāri (20)

Ruta Zilvere 08.12.2014. 12.42

Ja ticēt A.Vaksbergam, grāmatas “Indes laboratorija” autoram, tad prognoze par pēkšņo nāvi nemaz nešķiet pārspīlēta. Čeka ir indējusi gan ienaidniekus, gan savējos. Visbiežāk “sirds mazspēja”. Ir arī citi varianti.

+3
0
Atbildēt

0

Bet 08.12.2014. 16.58

Jā, pilnībā saprotu karavīru mātes! Es darītu tāpat, jo nav jau viņām vairāk ko zaudēt. lai Putins pats sūta savus radiniekus karot, ja tik ļoti vēlas..

Paldies Dievam, ka mēs nedzīvojam tajā šausmu valstī.

+2
0
Atbildēt

2

    v_rostins > Bet 08.12.2014. 17.42

    Bet

    Rēķinies, kad tiks izbeigts Putins, arī Dobrovskim, Āboltiņai, Kamparam, Pabrikam, Zaķim un ZRP spitālīgiem ilgi vairs maitāt mūsu brīnišķīgās planētas gaisu nebūs atlicis.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 08.12.2014. 17.03

    krievu “cariem” taču nekad cilvēka dzīvība nav bijusi nekādā vērtē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Strīdnieks 08.12.2014. 17.36

Es ieteiktu būt nedaudz piesardzīgam ar Kasparova pareģojumiem. Viņš pārāk daudz uzdod vēlamo par esošo. Realitātē tā var arī nebūt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu