"Islāma valsts" nogalina britu labdarības darbinieku Deividu Heinsu • IR.lv

“Islāma valsts” nogalina britu labdarības darbinieku Deividu Heinsu

21
Foto no islāmistu uzņemtā video, kurā rāda nāvessodu britu pilsonim Deividam Heinsam. Foto: AFP/LETA

Heinss ir jau trešais Rietumu gūsteknis, ko džihādisti nogalinājuši mēneša laikā

Teroristu grupējums “Islāma valsts” (IV) nogalinājis pagājušā gadā Sīrijā nolaupīto britu labdarības darbinieku Deividu Heinsu, ievietojot internetā videoierakstu, kurā viņam tiek nogriezta galva, ziņo LETA/AFP/DPA.

44 gadus vecais Deivids Heinss ir jau trešais Rietumu gūsteknis, ko džihādisti nogalinājuši mēneša laikā.

Heinsu ierakstā nogalina vīrietis ar maskētu seju, taču viņš angliski runā ar londonieša akcentu, līdzīgi kā terorists, kas nogalināja amerikāņus Džeimsu Foliju un Stīvenu Satlofu.

Iepriekš publiskotajā videoierakstā, kurā tiek nogalināts Satlofs, terorists draudēja kā nākamo nogalināt Heinsu. Sestdien publiskotajā videoierakstā terorists draud nogalināt vēl vienu britu gūstekni Alanu Heningu.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons nosodīja Heinsa nogalināšanu, nodēvējot to par “absolūta ļaunuma izpausmi”.

Kamerons brīdināja, ka Lielbritānija darīs visu iespējamo, lai atrastu vainīgos teroristus.

Arī ASV prezidents Baraks Obama asi nosodīja Heinsa “barbarisko slepkavību”, norādot, ka Vašingtona “stāv plecu pie pleca ar mūsu tuvo draugu un sabiedroto”.

Vašingtona cieši sadarbosies ar Lielbritāniju, lai sodītu un iznīcinātu IV teroristus, kas “apdraud cilvēkus mūsu valstīs, reģionā un visā pasaulē”.

Heinss strādāja Sīrijā Parīzē bāzētas humānās palīdzības aģentūras uzdevumā. Viņš nolaupīts 2013.gada martā Sīrijā netālu no bēgļu nometnes.

“Islāma valsts” kontrolē plašas teritorijas no Sīrijas ziemeļiem līdz Irākas austrumiem, un 30.jūnijā islāmisti tajās pasludināja “kalifātu”. Grupējums apņēmies panākt, lai “kalifātā” dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

Džihādistu grupējums ir viens no spēcīgākajiem nemiernieku bruņotajiem formējumiem Sīrijā, kur tas ilgstoši cīnās pret prezidentu Bašaru al Asadu, bet pēdējā laikā – arī pret citiem Sīrijas nemiernieku formējumiem, arī pret “Al Nusra”, kas saistīts ar “Al Qaeda”.

Satraukumu Rietumu pasaulē izraisījuši “Islāma valsts” panākumi Irākā, kur grupējums pakļāvis ievērojamas teritorijas un iespiedies arī kurdu apvidos.

Starptautiskās sabiedrības sašutums par islāmistu brutālajām metodēm vairojies pēc tam, kad augustā un septembrī tīmeklī parādījās video ar galvas nociršanu diviem ASV žurnālistiem.

 

Komentāri (21)

Aivars Krauklis 15.09.2014. 10.25

Parīzē franču steidzīgi sasauktā (kuriem nu būtu pamats bļaut) respektablā konferencē spriež, ko nu ar to „islāma valsti” darīt. Islamisti apdraudot katru cilvēku pasaulē (ne tā, kā russkij mir), tikai esot grūtības atšķirt labos musulmaņus no sliktajiem islāmistiem. Atbalstīšot „Irākas tautu” un kurdus.

Labi, ka krievi daudz tālāk no Eiropas un nevienas rīkles griešanu publiski nedemonstrē.

+4
0
Atbildēt

2

    Ansis Reinhards > Aivars Krauklis 15.09.2014. 13.25

    > Biotops

    Ja palasa, ko “russkij mir” dara ar ukraiņu neatkarības piekritējiem un gūstā kritušajiem aizstāvjiem, elpa aizraujas. Nogriezti dzimumorgāni un uzšķērsti vēderi…

    Tāds tādu saprot, aiz tā draudi likt mierā islāmistus…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 15.09.2014. 14.09

    beta – kad to, kas ir „russkij mir” ne tikai Ukrainā, izdosies iestāstīt visādiem frančiem un pārējai „progresīvai cilvēcei”, no prieka palēkšos. Tātad varēšu vēl ilgi sēdēt rāmi. (Līdz kamēr pēc manis atnāks tie paši)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 15.09.2014. 08.04

Krievija brīdina ASV neveikt uzlidojumus islāmistu kaujinieku pozīcijām Sīrijā, norādot, ka tāda rīcība bez ANO Drošības padomes mandāta būs “agresija” un rupjš starptautisko likumu pārkāpums, vēsta raidsabiedrība BBC.

http://www.delfi.lv/news/world/other/krievija-bridina-asv-nebombardet-islamistus-sirija.d?id=44960234#ixzz3DMEddKq2

+2
0
Atbildēt

0

ILZE 15.09.2014. 13.27

Kāda vēl labdarība? Eiropiešiem ir jāatjauno Romas impērija un jāpaplašina tā Eiropas robežās un līdz pat ekvatoram. Diemžēl Hitleram to neizdevās.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu