Sākas lekciju un diskusiju cikls "Latvijas gadu gredzeni literatūrā" • IR.lv

Sākas lekciju un diskusiju cikls “Latvijas gadu gredzeni literatūrā”

31
Šovakara Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā. Alberta ielā 12 - 9 notiks literatūrzinātnieka Viestura Vecgrāvja lekcija

Otrdien Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā lekcija “Romantisma nepārejošais vilinājums latviešu dvēselei: kāpēc tas ir tik noturīgs?”

Otrdien, 9.septembrī plkst.17 Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā ar literatūrvēsturnieka Viestura Vecgrāvja lekciju “Romantisma nepārejošais vilinājums latviešu dvēselei: kāpēc tas ir tik noturīgs?” sāksies Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF), Aleksandra Čaka muzeja un Memoriālo muzeju apvienības kopīgais projekts “Latvijas gadu gredzeni literatūrā”, raksta aģentūru LETA.

Projekts iecerēts kā ilglaicīgs pētniecības, lekciju, diskusiju un izstāžu cikls piecu gadu garumā. Šomēnes tiks runāts par romantisma pasaules izjūtu kā latviskās identitātes neiztrūkstošu daļu. Nākamajā nodarbībā, 17.septembrī plkst.17, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā norisināsies diskusija “Vai jaunākajā latviešu dzejā vēl samanāmas romantisma atbalsis?”, kurā piedalīsies dzejnieki Arvis Viguls un Ronalds Briedis. Diskusiju vadīs Līvija Baumane. Pasākumu apmeklējums būs bez maksas. 

“Latvijas gadu gredzeni literatūrā” tiks veidoti kā sazarots pasākumu komplekss, laikā līdz Latvijas valstiskās neatkarības proklamēšanas 100.gadadienai atklājot latviskās identitātes kodolu latviešu literatūrā. “Latvijas gadu gredzenu literatūrā” īstenošanā tiks iesaistīti gan nozīmīgākie literatūrzinātnes pētnieki, memoriālo muzeju darbinieki, gan arī humanitāro zinātņu nākotne – dažādu studiju līmeņu studenti. 

Projekta “Latvijas gadu gredzeni literatūrā” pirmā daļa norisināsies no šā gada septembra līdz 2015.gada jūnijam – no Dzejas dienām līdz Jāņiem: katra mēneša otrajā otrdienā – LU HZF mācībspēka izstrādāta lekcija, katra mēneša trešajā trešdienā – publiska diskusija vai saruna par mēneša tēmu, ko veido memoriālo muzeju darbinieki sadarbībā ar LU HZF mācībspēkiem.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu