Malaizijā sēru diena – mājās nogādāti 20 Ukrainā notriektās lidmašīnas upuri • IR.lv

Malaizijā sēru diena – mājās nogādāti 20 Ukrainā notriektās lidmašīnas upuri

28
Malaizijas lidostā svinīgā sēru ceremonijā sagaida notriektās lidmašīnas upurus. Foto: EPA/LETA

Visā valstī uz divām minūtēm tiks apturēta transporta kustība

Divdesmit cilvēku, kuri gāja bojā jūlijā vidū, kad Krievijas separātisti virs Austrumukrainas notrieca Malaizijas pasažieru lidmašīnu, mirstīgās atliekas piektdien īpašā čarterreisā no Amsterdamas nogādātas Kualalumpurā, ziņo BBC.

Piektdien Malaizijā izsludinātas sēras. Visā valstī pusmastā nolaisti karogi un izsludināts klusuma brīdis.

Kā ziņots, aviokompānijas „Malaysia Airlines” pasažieru laineris tika notriekts 17.jūlijā pie Doņeckas apgabala. Visi 298 lidmašīnas pasažieri un apkalpes locekļi gāja bojā.

Ukrainas konfliktā iesaistītās puses noliedz savu vainu šīs lidmašīnas notriekšanā, lai gan tūlīt pēc šausmīgā notikuma noklausītās prokrievisko kaujinieku sarunas liecināja, ka to izdarījuši viņi ar Krievijas piegādātu kara tehniku.

Pagaidām nav publiskots arī starptautiskās izmeklēšanas komisijas ziņojums par konstatēto katastrofas vietā Ukrainā, kur izmeklēšanai šķēršļus lika kaujinieki.

Malaizijā piektdien upuru piemiņai uz divām minūtēm tiks apturēta visa veida, arī dzelzceļa, transporta kustība. Automaģistrālēs autovadītājiem tiks izvietotas īpašas zīmes ar aicinājumu apstāties un izkāpt no auto.

„Malaysian Airlines” pārstāvis paziņoja, ka uzņēmums organizē piemiņas pasākumu, kurā varēs piedalīties visi, kuri to vēlēsies.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu