"Gazprom" pārdod Lietuvai "Lietuvos dujos" un "Amber grid" akcijas • IR.lv

“Gazprom” pārdod Lietuvai “Lietuvos dujos” un “Amber grid” akcijas

27
Foto: Lauris Vīksne, F64

Lietuva nesen atpirka šo uzņēmumu akcijas no Vācijas enerģētikas koncerna E.ON

Krievijas gāzes koncerns “Gazprom” Lietuvas valdībai par 417 miljoniem litu (121 miljonu eiro) pārdod savu akciju daļu kompānijās “Lietuvos dujos” un “Amber grid”, vēsta “Vz.lt”, atsaucoties uz “Nasdaq OMX Vilnius” biržas informāciju.

Kā pastāstījusi Lietuvas premjerministra Aļģirda Butkeviča pārstāve Evelīna Butkute-Lazdauskiene, oficiāla informācija no “Gazprom” vēl nav saņemta.

Lietuva nesen atpirka šo uzņēmumu akcijas no Vācijas enerģētikas koncerna E.ON un izteica šādu piedāvājumu arī Krievijas gāzes koncernam, ziņo LETA.

“Lietuvos dujos” akcijas no E.ON izpirka valsts uzņēmums “Lietuvos energija”, bet “Amber Grid” – kompānija “EPSO-G”. Līdz ar to gāzes kompānijā “Lietuvos dujos” 56,6% akciju pieder uzņēmumam “Lietuvos energija”, savukārt 56,6% Lietuvas dabasgāzes pārvades sistēmas operatora AB “Amber Grid” akciju nonākušas valsts uzņēmuma “EPSO-G” īpašumā.

Koncerna “Gazprom” rokās atradās 37,1% abu kompāniju akciju. Vēl 6,3% pieder mazajiem akcionāriem.

Uzņēmums “Amber Grid” pērnvasar tika nodalīts no gāzes kompānijas “Lietuvos dujos” saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Enerģētikas direktīvas Trešo paketi, kam jānodrošina, ka gāzes resursi un cauruļvadi neatrodas vienās un tajās pašās rokās.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu