Dabas muzejā skatāma izstāde "Orhideju rotaļas interjerā" • IR.lv

Dabas muzejā skatāma izstāde “Orhideju rotaļas interjerā”

22
Foto Andrejs Baburovs, LETA

Orhideju audzētāji dalīsies pieredzē eksotisko augu kopšanā un audzēšanā

Latvijas Dabas muzeja 2.stāva izstāžu zālē šodien, 21.maijā plkst.12 tiks atklāta izstāde “Orhideju rotaļas interjerā”, raksta aģentūra LETA.

 Izstādē “Orhideju rotaļas interjerā” varēs apskatīt savvaļas orhideju bioloģisko daudzveidību, baudīt augu speciālistu radīto šķirņu un hibrīdu ziedu krāsu un smaržu, kā arī aplūkot daudzus citus eksotiskos augus. Pieredzējušie orhideju audzētāji izstādē dalīsies savā pieredzē eksotisko augu kopšanā un audzēšanā un atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem. 

Šoreiz izstādē orhidejas rotaļāsies ar dizaineres Jekaterinas Malginas un Leļļu mākslas muzeja mākslinieču Ināras un viņas meitas Santas Liepu darinātajām lellēm. Orhideju šarmu izstādes interjerā izcels “Raunas Lauktehnikas” metāla dekoratīvie izstrādājumi mājai un dārzam, bet salona “Studio Monaco” un dizaineres Ievas Caunes noformējums izstādei piešķirs mājīgumu un vieglumu, kā arī īpaši akcentēs “Gada augu 2014”. 

Sestdien, 31.maijā, plkst.12 Bulduru Dārzkopības vidusskolas bioloģijas skolotāja Gunta Jēkabsone uzstādies ar lekciju “Latvijas savvaļas orhidejas”, bet svētdienās 2.stāva izstāžu zālē plkst.12 notiks LOEADA meistarklases orhideju pārstādīšanā. 

Izstādi rīko LOEADA, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs un Lietuvas orhideju audzētāju klubs. Izstādi “Orhideju rotaļas interjerā” Latvijas Dabas muzejā varēs apmeklēt līdz 1.jūnijam. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu