Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā - orhideju izstāde • IR.lv

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā – orhideju izstāde

25
Pirmo reizi publiski būs apskatāmas miniatūrās cimbīdijas

Būs apskatāmas arī tilandsijas un kukaiņēdāji augi no privātajām kolekcijām

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2  no 11. līdz 19. aprīlim būs apskatāmas orhidejas, tilandsijas un kukaiņēdāji augi no privātajām kolekcijām. Interesenti varēs saņemt konsultācijas no pieredzējušiem audzētājiem un piedalīties meistarklasēs, informē LU Botāniskā dārza pārstāvji.

Pirmo reizi publiski būs vērojamas miniatūrās cimbīdijas. Tās ir selekcionētas dienvidaustrumu Āzijā. Šiem mazajiem, krāšņajiem audziņiem ir krāsainas lapas, tādēļ tās tīk austrumniecisko orhideju kolekcionāriem. No kukaiņēdājiem plaši būs pārstāvētas Meksikas Pinguicula sugas un to hibrīdi (kreimules, jeb mušu puķes), kā arī Cephalotus follicularis (maisveida cefalote). Pēdējā ir īpaši interesanta kukaiņēdāju suga – vienīgā savas ģints pārstāve. Tas arī ir miniatūrs augs ar mazām, lancetveidīgām lapiņām, bet ziedam ir matainas konusveida kanniņas forma, ko sedz vāciņš. Tas kalpo par atjautīgu kukaiņu ķeršanas slazdu. Savvaļā cefalote ir rets augs, sastopama tikai Austrālijas dienvidrietumu piekrastes purvos un upju krastu mitrajās smiltīs. Dabā šī ir apdraudēta suga, tādēļ aizsargājama. 

Izstādes laikā paredzētas dažādas aktivitātes: 

Meistarklases orhideju pārstādīšanā 12. aprīlī (svētdien) plkst. 13:30,   un 19. aprīlī (svētdien) plkst. 13:30, 

17. un 18. aprīlī (piektdien, sestdien) izstādē viesosies Egidiuss Pranaitis no Lietuvas ar savu orhideju klāstu (www.orchidejos.lt). 

Izstādes laikā pieredzējuši orhideju audzētāji labprāt atbildēs uz interesentu jautājumiem un dalīsies savā pieredzē eksotisko augu audzēšanā. Būs iespēja iegādāties dažādas orhidejas un citus eksotiskos augus

Vairāk informācijas http://www.botanika.lu.lv/

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu