Rietumu sankcijām pakļautā "SMP Bank" maina nosaukumu • IR.lv

Rietumu sankcijām pakļautā “SMP Bank” maina nosaukumu

39
"SMP Bank" izkārtne Elizabetes ielas filiālē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tagad banka sauksies “Meridian Trade Bank”

“SMP Bank”, pret kuras līdzīpašniekiem un padomes locekļiem brāļiem Arkādiju un Borisu Rotenbergu, kā arī pašu banku tika vērstas Rietumu sankcijas, mainījusi nosaukumu – tās jaunais nosaukums ir AS “Meridian Trade Bank”.

Reģistrēta arī jauna bankas padome. Bankas padomes priekšsēdētāja ir Ilze Pudiste, padomes priekšsēdētāja vietnieks – Goča Tutberidze, padomes locekļi – Andris Dzenis, Dmitrijs Kalantirskis, Natālija Prohorova un Sergejs Smirnovs, liecina “Firmas.lv” datubāze.

Datubāze rāda, ka valdē patlaban strādā pieci cilvēki – valdes priekšsēdētāja Svetlana Dzene un valdes locekļi Ivars Lapiņš, Maija Treija, Dmitrijs Kozlovs un Sergejs Golubčikovs. Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas 7.maijā, vēsta LETA.

Pati “SMP Bank” paziņojumā medijiem informē, ka bankas padomes un valdes sastāvs ir mainīts saistībā ar notikušajām izmaiņām “SMP Bank” akcionāru struktūrā. Ir pieņemts arī lēmums mainīt bankas nosaukumu uz “Meridian Trade Bank”.

“SMP Bank” informē, ka ir pabeigts tās akciju daļas pārdošanas darījums, kura laikā bankas mazākuma akcionāri iegādājās daļu no Krievijā reģistrētajai bankai “Severnij Morskoj Putj” piederošajām akcijām. Darījuma rezultātā Krievijas bankai “Severnij Morskoj Putj” vairs nepieder Latvijas bankas “SMP Bank” akciju kontrolpakete, jo 51% akciju nonākušas mazākuma akcionāru īpašumā, kas ir Latvijas rezidenti – bankas vadības pārstāvji.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija iepriekš informēja, ka šim darījumam finanšu tirgus uzrauga atļauja nav nepieciešama, jo jauno īpašnieku iegūto akciju skaits nepārsniedz 10% no bankas balsstiesīgo akciju skaita katram.

Tai pašā laikā Finanšu un kapitāla tirgus komisija vērtē, kā notikusi akcionāru maiņa. Jaunajiem akcionāriem ir nosūtīti papildu jautājumi, un, saņemot atbildes, sniegtā informācija vēl tiks analizēta, informēja komisijas Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

Banka informē, ka tā nodrošina norēķinu operācijas, maksājumus caur internetbanku un maksājumu kartēm, kā arī citus bankas finanšu pakalpojumus. Banka norāda, ka tā ir gatava savlaicīgi un pilnā apmērā izpildīt visas saistības pret saviem klientiem.

Kā ziņots, pārmaiņas Latvijas “SMP Bank” sākās pēc tam, kad, reaģējot uz Maskavas lēmumu anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ASV martā sankciju sarakstā iekļāva Krievijas “SMP Bank” līdzīpašniekus Arkādiju un Borisu Rotenbergus. Viņi abi marta beigās atstāja Latvijas a/s “SMP Bank” padomi.

Aprīļa beigās tagadējā bankas padomes priekšsēdētāja, kura tobrīd bija bankas valdes locekle, Ilze Pudiste sarunā ar aģentūru LETA skaidroja, ka bankas akcionāru maiņas darījums noticis pēc pušu vienošanās un puses darījumu sāka gatavot jau pēc tam, kad martā ASV noteica sankcijas Krievijā reģistrētās “SMP Bank” līdzīpašniekiem Rotenbergiem. Darījums noslēdzies 24.aprīlī, samazinot “Severnij Morskoj Putj” piederošo akciju skaitu līdz 49% no bankas balsstiesīgo akciju kopskaita.

Darījums īstenots, lai novērstu jebkādus pārpratumus un spekulācijas attiecībā uz Latvijas “SMP Bank” darbību un lai “SMP Bank” varētu stabili strādāt, iepriekš paskaidroja Pudiste.

Latvijas Komercbanku asociācijas dati rāda, ka 2013.gada nogalē pēc aktīviem “SMP Bank” bija 15.lielākā Latvijā strādājošā banka no kopumā 26 kredītiestādēm. “SMP Bank” aktīvi pagājušā gada nogalē bija 347,581 miljons eiro, un 2013.gada laikā aktīvu apmērs audzis par 28,4%.

 

Komentāri (39)

Ligiña Doniña 08.05.2014. 13.42

Smieklīgs mēģinājums slēpt puķina naudu aiz citas izkārtnes.Īslaicīgs risinājums.

0
0
Atbildēt

0

ingazilunska 08.05.2014. 13.26

Испугались, буржуи.

Parazīti nu ir nobijušies.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu