Berluskoni tiesa piespriež gadu pildīt sabiedriskos darbus • IR.lv

Berluskoni tiesa piespriež gadu pildīt sabiedriskos darbus

34
Silvio Berluskoni. Foto: EPA/LETA

Bijušais premjerministrs sodu “izcietīs” vietējā pansionātā

Bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni tiesa par nodokļu mahinācijām piespriedusi gadu ilgus sabiedriskos darbus, ziņo BBC.

Itālijas Augstākā tiesa politiķim piesprieda cietumsodu, taču viņa cienījamā vecuma dēļ – Berluskoni dzimis 1936.gadā – cietumsodu varēja nomainīt pret mājas arestu vai sabiedriskajiem darbiem. Ekspremjera aizstāvji tiesu lūdza Berluskoni piespriest otro variantu.

Kā raksta “Spiegel.de”, Berluskoni veiksmīgi izdevies pēdējā instancē piespriestos četrus gadus cietumā nomainīt pret “laba garastāvokļa uzturēšanu vietējā pansionātā”.

Pansionāts, kur Berluskoni būs jāpilda sabiedriskie darbi, atrodas apmēram 20 kilometru no viņa mājām. Tur sodītajam jāierodas reizi nedēļā uz pusi dienas, bet “ne mazāk kā četras stundas”, lai darītu “sociāli lietderīgu” darbu.

2012.gada oktobrī Berluskoni notiesāja par nodokļu mahinācijām, kas bija saistītas ar viņam piederošās mediju korporācijas “Mediaset” darbību. Zemākās instances tiesas spriedumu nemainīja arī Augstākā tiesa.

Kā liecina apsūdzības lietas materiāli, Berluskoni un uz apsūdzēto sola līdzās viņam esošie uzņēmuma menedžeri caur ārzonas firmām par paaugstinātām cenām ieguva tiesības translēt ārzemju filmas, bet pēc tam “lieko” naudu tērēja politikā un citām vajadzībām, nemaksājot nodokļus.

Milānas tiesa arī nolēma bijušajam premjerministram uz sešiem gadiem atņemt tiesības piedalīties vēlēšanās. Bez tam Berluskoni ir izslēgts no Itālijas Senāta.

 

Komentāri (34)

Janka, Janic 15.04.2014. 19.44

es jau kautkur mineeju , kad muusu berluskoni ( lembi ) iemetiis aiz resteem , tad viņam jaapiespriež sabiedriskie darbi zelta vedeejos ( atejposeejos) lai pastraadaa ar virlopu paaris gadiņus pa ķemertiņiem savaa piesmietajaa pilseetaa ventspilii

+2
-1
Atbildēt

0

Timurs Čuntonovs 16.04.2014. 12.29

Berluskoni tas piestāvēs – tas sab. darbs pansionātā. :) Vakar CNN rādīja, kā Pjutins tusē ar Berluskoni. Pjutinu arī varētu nosūtīt uz pansionātu – tikai ne uz skaisto Itāliju, labāk uz Z-Koreju – ja tur vispār ir kāds pansionāts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu